OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiğinden Kimler Yararlanabilir?

Estetik operasyonlar günümüzde ve yıllardır oldukça fazla tercih edilmektedir. Bazen bazı kazalar sonrası mecburi şekilde bazense istenilen görünüme kavuşmak için tercih sebebi olabiliyor. Badem göz operasyonu da genel olarak istenilen göz şekline kavuşmak için yapılıyor olsa da bazı durumlarda tedavi amaçlı da kullanılabiliyor. Peki nedir bu durumlar?

Estetik operasyonlar günümüzde ve yıllardır oldukça fazla tercih edilmektedir. Bazen bazı kazalar sonrası mecburi şekilde bazense istenilen görünüme kavuşmak için tercih sebebi olabiliyor. Badem göz operasyonu da genel olarak istenilen göz şekline kavuşmak için yapılıyor olsa da bazı durumlarda tedavi amaçlı da kullanılabiliyor. Peki nedir bu durumlar?

Badem Göz Operasyonunun Kullanıldığı Kişiler

Badem göz operasyonu daha estetik ve derin bakışlara sahip olmak için yapılan bir operasyondur. Ancak bazen geçirilen bir yüz felci sonrası göz kapaklarının işlevini geri kazandırmak için de bu uygulamaya başvurulabilir. Bazen yaşlılığın getirdiği bazı rahatsızlıklarda göz kapakları tamamen kapanmayabilir bu da çeşitli sorunlar meydana getirmiş olabiliyor.

Bu gibi durumlarda da bu ufak operasyonlar tercih sebebi olabiliyor. Operasyondan genel olarak uygulanan herkes memnun ayrılıyor diyebiliriz.  Badem göz operasyonu riski oldukça düşük başarı oranı ise oldukça yüksek bir operasyondur

Badem göz estetiğinden hekimin uygun gördüğü herkes yararlanabiliyor. Operasyon öncesi bir hekim muayenesi ile operasyona karar verilerek işe başlanıyor. Hastanın operasyonu uygulanacak bölüm yakından incelenerek onay verilmesinden sonra operasyonun günü belirleniyor ve sonrasında operasyon günü geldiğinde işlem 30 ila 60 dakika gibi bir sürede tamamlanıyor.

Badem Göz Estetiği

Badem göz estetiği bir nevi göz çevresinin yukarıya doğru çekilmesi işlemine de denebilir. İşlemde güz kapağının yan üst kısmına ufak bir çizik atılarak, işlemin yapılacağı ufak ip buradan geçirilerek sabitleniyor. Sabitleme sonrasında ipin yukarıya doğru çekilmesiyle işlem yapılıyor.

İşlem esnasında projeksiyon yardımı ile şekil verme işlemi yapıldığından şekil açısından herhangi bir bozukluk ile karşılaşılmıyor. Badem göz estetiğini hekimin uygun gördüğü herkes yaptırabiliyor. İşlemde lokal anestezi uygulaması yapılıyor. Hastanın işlem yapılacak bölgesine anestezi uygulamasının ardından işeme başlanıyor.

İşlem sonrasında bu bölgeye kesinlikle şok uygulamasının yapılmaması gerekir. Sıcak veya soğuk ani şok etkileri operasyonun etkisini yok edebilir. Bundan sonra tekrar bir operasyon geçirilmek zorunda kalınabilir. Tabi ki bu bölge tekrar operasyona müsait bir bölgeyse. Onun dışında temizliğe de dikkat edilirse herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacaktır.

Badem Göz Estetiği Sonrası

Badem göz estetiği 30 ile 60 dakika arası bir sürede tamamlanıyor. Doktorun uygun görmesinin ardından hasta genellikle aynı gün hastaneden taburcu edilip evinde istirahat etmesi gerekiyor. Evin kesinlikle steril bir durumda olması gerekiyor.

Özellikle gözün hassas bir organ olması göz önünde bulundurulması gerekiyor. Tozdan dumandan alerjenlerden kesinlikle uzak kalınması gerekiyor. Bu bölgenin temizliğine de önem verilmesi gerekiyor. Doktorun önermediği hiçbir şeyi kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.

Makyaj ve kozmetik ürünlerinin kullanımına oldukça dikkat etmek gerekir. Doktor bu operasyon sonrası belli başlı kozmetik ürünü önerilerinde bulunacaktır. Kesinlikle bunların dışına çıkılmaması önemlidir. Kozmetik ürünlerinin uygulanacağı göz çevresine kesinlikle hassas davranılması şarrtır. Bu bölgenin deformasyonu ile uygulanan işlem etkisini kaybedebilir. Hiç kimse böyle bir sonuç ile karşılaşmak istemeyecektir.

Badem Göz Estetiği Ne Kadar Kullanılır?

Badem göz estetiğinin kullanım süresi 8-9 yıl arasında değişebiliyor. Tabi bu durum yaş ile de alakalı. Belli bir yaştan sonra cilt hızlı bir şekilde yaşlanacağından bu bölge de daha hızlı sarkmalar oluşacaktır. Bu da operasyonun süresinin kısalmasına neden olabilir. Sonrasında operasyonun tekrarlanması gerekebilir. Bunun için yine bir hekime danışılarak değerlendirme yapılabilir.

Badem Göz Operasyonundan Sonra Herhangi Bir İz Kalır mı?

Operasyon başarılı sonuçlandıktan sonra hasta hastaneden taburcu edilir. Sonrasında kendisinin temizliğine dikkat ederse eğer bölgede herhangi bir deformasyon ile karşılaşmaz. Doktoru 9-10 gün sonrası için göz kapağının üst kısmına atılan kesik için yapılan dikişlerin alımı için randevu verecektir. Bu randevuda mutlaka hasta için önerilerde bulunacaktır.

Bu önerilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer herhangi bir sıkıntı yaşanmaz hasta operasyonun uygulandığı bölgeye bir zarar vermezse bu 2-3 dikişlik bölgede herhangi bir iz kalmaz. Hasta bunu 8-9 yıl gönül rahatlığı ile kullanabilir. Bu süre hastanın yaşı, cilt yapısı gibi etkenlere göre değişiklik gösterebilir. Cildin erken yaşlanması bu süreyi kısaltacak ya da daha genç kişilerde bu süre uzayabilecektir. Bu tamamen kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilen bir durumdur.