OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiği Riskli Midir?

Badem göz estetiği, göz kapağı ve etrafında bulunan sarkmaların da giderilmesini sağlayarak gözlerin çekici bir görüntüye sahip olması için ideal bir estetiktir. Özellikle sosyal medya kullanımındaki artış ile kişiler dış görünüşlerine daha fazla önem vermeye başlamıştır. Bu nedenle yüzlerinde beğenmedikleri bölgeleri, estetik operasyonlar ile istedikleri görüntüye kavuşturabilirler. Artan talebin de etkisi ve estetik operasyonların ortaya çıkarmış olduğu başarılı sonuçlara bakarak insanlar rahatlıkla estetik yaptırmaktadırlar. Badem göz ameliyatı da en çok tercih edilen ameliyatlardan biri haline gelmiştir. İletişimde en önemli unsurlarından biri olan göz teması ve bakışlar, ilk izlenim açısından önemlidir.

Badem göz estetiği, göz kapağı ve etrafında bulunan sarkmaların da giderilmesini sağlayarak gözlerin çekici bir görüntüye sahip olması için ideal bir estetiktir. Özellikle sosyal medya kullanımındaki artış ile kişiler dış görünüşlerine daha fazla önem vermeye başlamıştır. Bu nedenle yüzlerinde beğenmedikleri bölgeleri, estetik operasyonlar ile istedikleri görüntüye kavuşturabilirler.

Artan talebin de etkisi ve estetik operasyonların ortaya çıkarmış olduğu başarılı sonuçlara bakarak insanlar rahatlıkla estetik yaptırmaktadırlar. Badem göz ameliyatı da en çok tercih edilen ameliyatlardan biri haline gelmiştir. İletişimde en önemli unsurlarından biri olan göz teması ve bakışlar, ilk izlenim açısından önemlidir.

Badem Göz Estetiğinin Seçilme Nedenleri

Yüz bölgesi hafızalarda kalan en önemli bölge olduğu için pek çok insan etkileyici bakışlara, daha büyük ve çekik gözlere sahip olmak için badem göz ameliyatı yaptırıyor. Söylenen sözlerin daha etkili anlaşılmasında bakışlardaki ifadeler anlam taşır. Bu nedenle daha etkileyici bakışlar elde etmek isteyen kişilerin ilk başvurdukları yöntem badem göz estetiğidir.

Makyaj ile geçici bir biçimde yapılabilen badem göz, ameliyat ile kalıcı hale getirilir. Badem göz ameliyatı cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi ile ameliyat edilecek kısım uyuşturulduğu için hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Uyuşma gerçekleştirildikten sonra gözün dış kısmında kesi atılır. Gözün yukarı doğru çekilmesinde özel cerrahi ipler kullanılır.

Badem Göz Ameliyat Süresi

Kemik zarına sabitlenmiş bir konumda bulunan askı doku ile hasta badem göz ifadesine sahip olur. Ameliyat sırasında birkaç tane dikiş atılır ve bu dikişler bir hafta içerisinde alınır. Bu nedenle herhangi bir iz kalma gibi durum yaşanmaz. Hastanın cilt yapısına bağlı olarak değişkenlik gösteren kızarıklık, morluk ve ödem gibi sorunlar oluşabilir.

Birkaç gün içerisinde bu durumlar hafifleyerek normale döner. Badem göz ameliyatı otuz ile altmış dakika arasında sürer. Ancak bu sürenin değişmesinde tercih edilen yer ve doktor tecrübesi de önemlidir. Kişinin hastanede yatmasına gerek olmadığı için ameliyattan sonra günlük yaşamına dönebilir.

Badem Göz Estetiğine Karar Verme Süreci

Badem göz estetiği yaptırmak isteyen birey, estetik merkezine giderek yüz ve göz yapısına uygun olarak yapılacak işlemleri doktor ile detaylı bir şekilde konuşması da önemlidir. Böylelikle hasta yapılacak operasyon ile ilgili merak ettiği soruların cevabını bulabilir. Badem göz ameliyatı uygulanan hasta, ortaya çıkan sonucu beğenmediği takdirde işlemin geri dönüşü vardır.

Bu durum da badem göz estetiğinin avantaj sağlayan yönlerinden biridir. Yüz üzerinde kalıcılık süresi ise iki ile üç yıl arasındadır. Kalıcılık geçtikten sonra birey, yeniden badem göz estetiği yaptırabilir. Badem göz ameliyatı yaptıran insanlar dış görünüş olarak oldukça ilgi çektikleri için, pek çok kişi badem göz ameliyatının detaylarını merak etmektedir.

Badem Göz Estetiğinin Kalıcılık Süresi

Herkese uygulanan bu estetik operasyon ile göz dış kısımda bulunan köşe bölümü yukarı doğru hafifçe gerilir ve kemik zarına sabitlenir. Kalıcılığı altı yıl devam eden operasyonun tekrarlanmasında bir sıkıntı yoktur. Badem göz estetiği olmayı isteyen kişinin üst ya da alt göz kapağı etrafında bir problem mevcutsa, öncelikle bu problemin giderilmesi gerekir. Sorunlar giderildikten sonra doktorunuz uygun gördüğü sürece badem göz ameliyatı olmanızda bir sakınca yoktur.

Hastanın yüz ve göz yapısı incelenerek istekleri ve kaygıları öğrenilir. Eğer yüz yapısının badem göz estetiği için uygun olduğuna karar verilirse operasyon için hazırlıklar yapılır. Ameliyat sırasında sabitlemek için kullanılan özel ipler oldukça dayanıklı bir yapıda bulunur. Bu nedenle uzun bir süre herhangi bir gevşeme ya da sarkma yapmadan kullanım sağlar.

Badem Göz Estetiği Hazırlıkları

Cerrahi bir işlem ile yapılan badem göz estetiği, lokal anestezi altında uygulanmakta olan bir estetik operasyonudur. İşlemin gerçekleştirileceği kısım uyuşturulur. Devamında ise gözün dış tarafında bulunan bağlar, yukarı doğru kaldırılarak bu kısımda yer alan kemiğe sabitlenir.

Böylelikle, kişi badem göz estetiği ile belirgin ve ilgi çekici bir görünüme sahip olur. Hastanede kalma gibi bir durum yoktur. Estetik operasyonun ardından kişi, evine gidebilir. Genellikle kendi kendine eriyen dikiş kullanıldığı için dikişlerin alınması gibi bir durum gerekmez.

Badem Göz Estetiği Riskleri

Badem göz estetiği oldukça kolay ve oluşabilecek ciddi risklerin oranı minimum düzeylerdedir. Badem göz ameliyatı öncesinde gerekli işlemler yapılarak ameliyat sonuçlarının başarılı ve sorunsuz olması için risklere karşı önlem alınır. Hastanın sormak istediği tüm soruları ve kaygıları doktoruna anlattığı zaman, doktor hastanın merakını gidererek operasyonu planlama sürecine geçecektir.

Tercih edilen doktor ve klinik, sonuçların başarılı olması açısından önemlidir.  Badem göz estetiğinden sonra ortaya çıkacak olası sonucun başarılı olması için kişinin göz yapısının yüz yapısıyla uyum sağlamış olması gerekir. Hasta uygulanan estetikten memnun olmazsa yeniden eski göz şekline getirilir.

Badem Göz Estetiği Sonrası Sosyal Yaşam

Artan yaş nedeniyle badem göz estetiği ameliyatı ile beraber uygulaması yapılacak kombine estetik yöntemleri de artar. Badem göz estetiği zor bir operasyon değildir. Oldukça kısa bir süre içerisinde uzun vadeli sonuçların alınması için ideal bir yöntemdir. Yüzde bulunan kusurlar, kişinin ruhsal sağlını da olumsuz etkiler.

Bu nedenle badem göz estetiği ile kişinin ruh haline uygun biçimde görünmeye başlaması sağlanır. Kendinde yaşadığı değişim ile mutlu olan birey, etrafına da pozitif enerji yayarak sosyal ortamlara daha fazla girer. Yüzde genç ve canlı bir görüntü elde edilmesini sağlayan badem göz estetiği, oldukça kısa bir süre içerisinde kişilerin toparlanmasını sağlar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Badem göz estetik ameliyatı ile yüze daha dinamik bir görüntü kazandırılır. Estetik sonrasında gözde enfeksiyona neden olabilecek hareketlerden kaçınarak doktorun önermiş olduğu şekilde davranmak iyileşme sürecini hızlandırır. Göz çevresine dokunmak gerektiğin ellerin yıkanarak temiz bir şekilde temas sağlanması önemlidir.

Bunun yanında, uyurken yastık ile yüz de çok temas halinde olduğu için herhangi bir enfeksiyon yaşanmaması için birkaç günde bir değiştirilmesi gerekebilir. Badem göz estetiğinden sonra gözde herhangi bir görme sorunu olmamaktadır. Estetikle beraber göz kapaklarının görüş açısına herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Badem göz estetiği ile ilgili maliyetlerini etkileyen çok fazla faktör olduğu için net bir fiyat verilemez. Tercih edilen klinik, kullanılan tıbbi ekipmanlar ve doktorun mesleki tecrübesi fiyatların değişiklik göstermesinde etkili olan faktörlerdir.