OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiği Öncesi ve Sonrası

Badem göz operasyonu ciddi bir komplikasyon riskinin hemen hemen hiç olmadı basit bir ameliyattır. Badem göz operasyonu öncesinde ortaya çıkabilecek tüm riskler göz önünde bulundurularak işlemin sonucu net bir şekilde belirlenir. Ameliyat olacak hastanın göz bölgesindeki tüm problemler doktora bildirilir. Ameliyat için uygun olan yöntem seçilir ve hazırlıklara başlanır. Ameliyata hazırlık sırasında hastadan idrar testi alınır ve kan değerleri ölçülür. Ayrıca cilt dokusu hakkında da bazı tanılara varılır. Böylece sorunun nelerden kaynaklandığı belirlenir. Hazırlıklar bir gün içinde yapılır ve badem göz operasyonu başlatılır. Badem göz ameliyatı basit bir operasyondur ve insanlar operasyon sonrasında normal hayatına geri dönebilir.

Badem Göz Ameliyatı

Badem göz estetiği gözlerin hafif bir şekilde yukarıya kaldırılması ve de yanlara doğru çekilmesini sağlayan bir ameliyattır. Göz yapısı küçük ve sarkık olan kişiler yorgun görünme eğilimindedir. İnsanlar çoğunlukla profesyonel makyaj teknikleri kullansa da üzgün yüz ifadesini gizlemek hemen hemen imkansızdır. Bu noktada devreye giren badem göz ameliyatı ile kişilerin yüzündeki yorgun ve üzgün bakışlar ortadan kaldırılır.

Yorgun bakışların yerine iri çekici ve derin bakışlar gelir. Badem göz ameliyatı genel anestezi ve lokal anestezi ile yapılabilen bir operasyondur. Operasyon bir ya da bir buçuk saat sürer. İşlem sırasında sarkan göz kapağı üst kısma sabitlenir. Gözlerin dış kısımlarından bir kesi açılır ve ince bir cerrah iplikle yukarı kaldırma işlemi yapılır. Askı kemik zarına sabitlenerek gözler badem şeklini alır.

Badem Göz Ameliyatı İyileşme Süreci

Badem göz ameliyatından sonra iyileşme süreci hızlı bir şekilde gerçekleşir. Ancak bu süreç hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Ameliyat sonrasındaki süreçte kısa süreli kızarıklık ve hafif morluklar oluşması normaldir. Morluklar. 3 ya da 7 gün içerisinde iyileşir. 5 ve 6 günden sonra morluklara kapatıcı makyaj uygulanabilir. Badem göz estetiğinde yaklaşık 3 ya da 4 dikiş atılır. Ameliyattan 1 hafta sonra dikişler alınır. Ameliyat sonrasında göz çevresinde kalıcı bir iz oluşmaz. Bu da ameliyatı yaptıran kişiler için memnun edici bir sonuçtur.

Kalıcı Mıdır?

Badem göz ameliyatı askı yöntemi ile yapılır. Ameliyat sırasında kullanılan iplerin formu ve yaşlanma etkileri göz önüne alındığında badem göz ameliyatı 3 ya da 6 yıl kalıcı olabilir. İlerleyen yıllarda ipler erimeye ve gevşemeye başlayacağı için badem göz şekli kaybolur. Badem göz ameliyatının tekrarlanması istendiğinde yeniden operasyon geçirmekte bir sakınca yoktur.

Badem göz yapısına sahip olmak isteyenler için fiyatlar operasyonun yapılacağı göre değişkenlik gösterir. Badem göz ameliyatı SGK kapsamı dışında yapılan bir operasyondur. Bu ameliyat mutlaka tecrübeli ve güvenilir hekimler tarafından yapılmalı ve güvenilir kliniklerde uygulanmalıdır Aksi takdirde üzücü sonuçlarla karşılaşılabilir.

Kimler Yaptırabilir?

Badem göz ameliyatı yaptıran kişiler oldukça çekici bir görünüme kavuşur. Bu estetik operasyonun kimlere uygulanır merak konusu olmuştur. Badem göz ameliyatı kadın ya da erkek fark etmeden herkese uygulanabilen bir operasyondur. Badem göz estetiğinde gözün dış kenarı yukarı doğru gerilir ve kemik zarına sabitlenir. Badem göz ameliyatı kalıcı bir estetik operasyon olması sebebiyle tercih edilse de ilerleyen yıllarda tekrar yapılma ihtiyacı duyulabilir.  Badem göz estetiği yaptırmak isteyenlerin üst veya alt göz kapağında herhangi bir sorun mevcutsa ilk olarak bu sorunun çözülmesi gereklidir. Bu sorun ortadan kalktıktan sonra badem göz operasyonu yapılabilir.

Ameliyat Sonrasında Normal Hayat

Badem göz ameliyatı cerrahi bir işlemdir. Bu operasyon 30 ya da 60 dakika arasında sürer Badem göz operasyonu sonrasında ameliyatı olan kişinin hastanede yatması gerekmez. Ameliyatı olan hasta rahatça konuşabilir ve günlük hayatına devam edebilir. Badem göz ameliyatı düşük göz görüntüsünün sürekli olarak makyajla kapatılmaya çalışmasına ortadan kaldırır.

Ameliyat sonrasında ameliyatı yaptıran kişiler normal hayatına hemen adapte olabilir. Ameliyat sonrasında göz çevresinde geçici morlukların ve kızarıklıkların oluşması son derece normaldir. Ameliyatı uygulayan cerrahın hastaya vermiş olduğu öneriler dikkate alınarak iyileşme süreci daha hızlı sağlanır.  Badem göz ameliyatı ile insanlar kendisini daha iyi ve özgüveni yüksek hisseder.