OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiği Fiyatları 2021

Sosyal ağların hayatımıza çokça entegre olmasından dolayı güzellik anlayışında da yeni bir boyut kazanılmaya başlandı. Badem göz estetiği olarak tıp literatüründe bilinen halk arasında çekik göz ile tabir edilmektedir. Kadınların saatlerce göz kenarlarını belirginleştirmek için makyajla yaptıkları uygulamaya artık gerek kalmadan operasyon ile kalıcı hale getirilmektedir. Başta Fransa, İngiltere olmak üzere ülkemizde de son yıllarda İstanbul da bu operasyonda etkin rol oynamakta ve büyük yer kaplamaktadır. Genellikle genç kızların tercih etmiş olduğu badem göz estetiği son yıllarda en çok tercih edilen estetik türlerinden bir tanesi olmaktadır. Badem göz estetiği olabilmenin birkaç farklı yöntemi olmaktadır. Bu yöntemlerin uygulanabilmesi kişinin yüz hatlarına ve isteğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Badem Göz Estetiği Kalıcı mıdır? Badem göz estetiği kişinin yüzü için altın oranlara uygun yapılması işlemidir. Ameliyat süresi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Kalıcılığında ise kişinin vücut yapısına, beslenme alışkanlıkları büyük önem taşımaktadır. Doktor tarafından verilen tavsiyelere uyulması ile 5 ila 6 yıl kadar kalıcılığını korumaktadır. İlk 6 ay net bir şekilde badem göz kendini hissettirirken zamanla bağ dokularının gevşemesi durumunda daha da etkinliğini azaltmaktadır.

Badem Göz Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Genellikle insanlar yüz hatlarından memnun olmamaktadır. Göz çevresine uygulanan bu işlemi en yaygın olarak tercih edilen estetik operasyonlarından bir tanesi olmaktadır. Badem göz estetiğini 18 yaşını doldurmuş bütün gençler başta olmak üzere her yaş grubu insanlar yaptırabilmektedir.  Operasyonun gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak kişinin yüz yapısının operasyonu yapılabilmesine uygun olması gerekmektedir.

Badem Göz Estetiği Ameliyatı Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Bu ameliyat için öncelikle kişinin yüz hatlarının uygunluk sağlaması gerekmektedir. Göz kenarlarının düşüklüğü yüzde ki simanın mutsuzluğuna, donuk olmasına yol açmasından ötürü, kişilerde psikolojik yönden olumsuzluklar, güven ve kaygı bozukluklarını da beraberinde getirir.

Saatlerce ayna karşısında kadınların makyaj ile bunu düzeltilmesinin yeni yolu bu ameliyattır. Daha canlı, estetik ve parlaklık kazanmak isteyenlerin yeni tercihidir. Burada önemli olan oval yüze sahip olunması belirleyici etkendir. Kişinin göz probleminin olmaması da diğer bir etkendir.

Badem göz estetiğinde fiyatın belirlenmesi yapılacak olan işlemlere doktor ve hastane seçimlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Yapılacak işleme göre ve uygulanan yöntemlere göre fiyat değişkenlik gösterebilmektedir.

Badem Göz Estetiği Devlet Tarafından Karşılanır mı?

Bu estetik bir operasyon olduğu için SGK tarafından karşılanmamaktadır. Sağlık sigortası kapsamı dışında tutulmaktadır. Badem göz ameliyatı devlet hastanelerinde
yapılmaktadır. Ama bu bütün devlet hastanelerini kapsamamaktadır. Hastane de plastik ve rekontsüktif cerrahisi bölümünün olup olmadığı ilk bakılması gereken alanlar olmaktadır.

Tabi sadece bu yetmemekte olup bu bölümün doktorlarının bunu yapıp yapmadığını bilmek gerekir.
Eğer buna uygun bir devlet hastanesi ise çok cüzi fiyatlar ile yapılmaktadır. Ancak belirtmek gerekir ki muayene sonucu yapılması istenen müdahale hayati durumunda ise ücretsizdir. Sadece estetik amaçlı yaptırılmak isteniyorsa ücret ödenmektedir. Bu ücretler 2000- 3000 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Özel Klinik veya Hastanelerde Badem Göz Estetiği Fiyatları
Burada tamamen yaptırılacak yerin kullandığı malzemeler, yapılan işlem, alanında uzman olan doktorların bulunması gibi şartlar fiyat seyrini bir hayli değiştirmektedir. Badem göz ameliyatını yapan doktor fiyatın belirlenmesinde en önemli faktördür.18.000 TL’ye kadar fiyat belirlenmektedir. Güncel fiyatlar için badem göz estetiği yaptırmak istediğiniz klinikle görüşmeniz size en doğru fiyat araştırmasını verecektir.