OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak Liposuction Nedir?

Her geçen gün tıpta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu alanda hiçbir sınır olmadığını, her problemin çözüme kavuşturulabildiğini görüyoruz. İlerleyen teknoloji insan vücudunun her bir dokusuna kadar ulaşmayı hedef alıyor ve başarıyor. Yaz aylarının da gelmesi ile birlikte vücuttaki fazla yağlardan kurtulmanın bir çaresini aramaya başlayan milyonlarca insan var. Defalarca başlanan diyetler, egzersizler ve yürüyüşlerin her biri sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasındadır. Ancak vücuttan bir türlü atılamayan inatçı yağlar maalesef söz konusu olabilmektedir. Vücudundaki inatçı yağlardan kurtulmak isteyen insanlar son zamanlarda arama motorlarında Liposuction nedir ve ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını aramaya başlamışlardır. En sık araştırılan soruların başında ise Bacak Liposuction gelmektedir.

Bacak Liposuction Ameliyatı Nedir?

Her geçen gün tıpta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bu alanda hiçbir sınır olmadığını, her problemin çözüme kavuşturulabildiğini görüyoruz. İlerleyen teknoloji insan vücudunun her bir dokusuna kadar ulaşmayı hedef alıyor ve başarıyor. Yaz aylarının da gelmesi ile birlikte vücuttaki fazla yağlardan kurtulmanın bir çaresini aramaya başlayan milyonlarca insan var.

Defalarca başlanan diyetler, egzersizler ve yürüyüşlerin her biri sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasındadır. Ancak vücuttan bir türlü atılamayan inatçı yağlar maalesef söz konusu olabilmektedir. Vücudundaki inatçı yağlardan kurtulmak isteyen insanlar son zamanlarda arama motorlarında Liposuction nedir ve ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını aramaya başlamışlardır. En sık araştırılan soruların başında ise Bacak Liposuction gelmektedir.

Liposuction; bilinen adıyla ‘’yağ aldırma’’ işlemi olmaktadır. Vücudun seçilen bölgesindeki yağların cerrahi bir müdahale ile dışarı atılma işlemidir. Hareketsiz geçen bir yaşam, yanlış beslenme ve aşırı fast food tüketimi bölgesel yağlanma sebeplerinin en başında gelmektedir. Liposuction işlemi ise bölgesel yağlanmalardan kısa sürede kurtulmayı amaçlamaktadır. Bu operasyon, kalıcı çözüm arayan kişilerin karşısına çıkan en pratik yöntem olmaktadır.

Cerrahi bir operasyon olması insanları güven açısından en cezbedici özelliğidir. Her yaşta ve her anlamda vücudumuza iyi bakmamız gerektiğini hepimiz farkındayız, ayrıca dilediğimiz vücut görünüşünde olmamak da özgüven eksikliği yaşatan bir durum olarak bizleri ruhsal bakımdan bir çöküşe itebilmektedir. Alt ve üst vücut arasındaki görünüş dengesizliğinden kurtulmak, eşit ve cezbedici bir görünüme sahip olmak isteyen bir çok insan tarafından kullanılan bu yöntem; karın, basen, kalça, gıdık, diz, kol ve ense gibi alanlarda gerçekleştirilebilmektedir. Bacak Liposuction sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede insanların en çok tercih ettiği işlemler arasında birinci sırada yer almaktadır.

Liposuction Kimlere Yapılabilir?

Bu işlemin diğer cerrahi işlemler gibi en önemli özelliği, alanında uzman kişiler ile birlikte çalışıldığında doğru sonuca varılabilir olmasıdır. Bu uygulamayı spor ve diyet ile asla karıştırmamak gerekir. Çünkü bu, zayıflama işlemi olmamakta olup, bölgesel bir incelme işlemi olmaktadır. Uzman görüşü sağlandıktan sonra işleme kadar olan sürede kişiler kendilerine uygun olarak tanınan sağlıklı yaşam reçetesine uyum sağlar ve diyet, spor ile birlikte vücutta kalmaya ısrar eden bölgesel yağlanmalardan kurtulurlar.

Bacak Liposuciton işlemini sağlıklı olan her birey yaptırabilir. Hamile ve emzirme süreci devam eden kadınlar bu işlemden faydalanamamaktadır. Eğer yağ problemi olan kişiler, aynı zamanda birtakım sağlık problemi yaşamış olan bireyler ise uzman kontrolünde yapılan tetkiklerden sonra uygun bulunması durumunda bu işlemden faydalanabilmektedir.

Bacak Liposuction Nedir?

Liposuction, yani yağ aldırma işleminin en çok tercih edildiği alanların başında bacak gelmektedir. Bacak Liposuction; bacaklarındaki fazla yağlardan kurtulmak isteyen, daha eşit, daha pürüzsüz ve düzgün görünüm sağlamak isteyen insanların sıkça tercih ettiği bir uygulamadır. Basenler, dizler, ayak bilekleri ve üst bacaklarda spora rağmen dilediği görüntüye kavuşamayan kişilerin kurtarıcısıdır.

İnsan vücudu gereği alt bacak bölgesi daha az yağlanır ve kas oranı üst bacağa oranla daha fazladır. Bu sebeple yağlanma sorunu genellikle üst bacak ve çevresinde görülmektedir. Bacak Liposuction işlemi için karar veren kişilerin, cerrahi işlem ile birlikte sorunlu olan bacak bölgesi tespit edilir ve fazla yağlar dışarı çekilir. Bacak Liposuction sonucunda alt bacak ve üst bacak dengesi sağlanır ve istenen fiziksel görünüme kısa sürede kavuşulur.

Bacak Liposuction Sonucunda Neler Olur?

Öncellikle vücut hayal edilen bir görünüme kavuşur. Bacak Liposuction sonucunda, alt bacak ve üst bacak arasındaki görünüm dengesizliği ortadan kaybolur. Yağlanma azalır, daha ince ayak bilekleri, daha ince bacaklar ve diz kapaklarına sahip olunur. Bunların yanı sıra fazla yağlanmanın beraberinde getirdiği bacakların birbirine değmesinden kaynaklanan iç bacak deformasyonları da ortadan kalkmış olur.

Nasıl Yapılır?

Bacak Liposuction işleminde genel anestezi kullanılır. İstenilen, fazlalıkların olduğu bölgeye ince ve küçük kesiler açılır, daha sonra bu kesiklerden ince kanüller arayıcılığı ile yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılır. Atılan kesiler oldukça küçük olduğundan herhangi bir iz bırakmaz. Eğer sizler de bu hizmetlerden faydalanmak isterseniz kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.