OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak Liposuction Ameliyatı Hakkında

Aşırı kilolu olma, kalıcı yağ birikmesi, fizyolojik bozukluk gibi sebeplerden dolayı bacak bölgesinde yağlar birikir. Bu yağlar kötü bir görünüme sebep olmakla birlikte, insanların hareket kabiliyetini de sınırlamaktadır. Bacaklarda birikmiş olan yağlar alınmadığında ya da azaltılmadığında bu durum, kısa süre sonra insanların iskelet ve kas sistemlerinde risk meydana getirebilmektedir. Bacak yağ aldırma ameliyatı ile bacaklarda birikmiş olan yağlardan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Ayrıca hastaların daha sağlıklı bir görünüme kavuşmaları sağlanmaktadır. Ameliyat sonrası bacak görüntünüz tamamen değişmektedir. Fakat bu kalıcı olacak süreçte yapılan sağlık dışı olaylardan dolayı tekrar yağlanma olabilir. Basen bölgesi ve bacak bölgesi kadınların estetik görünmesini sağlayan ana bölgelerdendir. Kadınlar ve erkekler için uygulanan bacak liposuction işlemi bacak bölgesinde birikmiş yağlardan kurtarır.

Bacak Liposuction Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aşırı kilolu olma, kalıcı yağ birikmesi, fizyolojik bozukluk gibi sebeplerden dolayı bacak bölgesinde yağlar birikir. Bu yağlar kötü bir görünüme sebep olmakla birlikte, insanların hareket kabiliyetini de sınırlamaktadır. Bacaklarda birikmiş olan yağlar alınmadığında ya da azaltılmadığında bu durum, kısa süre sonra insanların iskelet ve kas sistemlerinde risk  meydana getirebilmektedir. Bacak yağ aldırma ameliyatı ile bacaklarda birikmiş olan yağlardan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Ayrıca hastaların daha sağlıklı  bir görünüme kavuşmaları sağlanmaktadır. Ameliyat sonrası bacak görüntünüz tamamen değişmektedir. Fakat bu kalıcı olacak süreçte yapılan sağlık dışı olaylardan dolayı tekrar yağlanma olabilir. Basen bölgesi ve bacak bölgesi kadınların estetik görünmesini sağlayan ana bölgelerdendir. Kadınlar ve erkekler için uygulanan bacak liposuction işlemi bacak bölgesinde birikmiş yağlardan kurtarır.

Bacak Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Bacak liposuction operasyonu yapılacak olan hastaya ilk olarak hekim ile birebir görüşme ayarlanır. Yapılan görüşmede alınacak olan yağ miktarı fizyolojik yapıya göre belirlenir ve hastaya işlem hakkında detaylı bilgi verilir. Ameliyattan önce, ameliyat esnasında ve ameliyattan sonra yapılması gereken işlemler ve oluşabilecek olan bütün belirtiler hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Böylece hasta bilinçli bir şekilde bu uygulamayı yaptırabilmektedir. Alınacak olan yağ miktarına bağlı olarak 1,5 saat ila 4 saat arasında süren bir ameliyat ile fazla bacak yağlarından kurtulmak mümkündür.

Bacak liposuction ameliyatı öncesinde bacakta biriken yağların bulunduğu bölgelere işaretleme yaparak operasyon başlamaktadır. Yapılan işaretler üstünden kesiler açılmaktadır. Bu kesiler aracılığıyla liposuction yöntemi ile yağlar vücut dışına atılmaktadır. Alınacak olan yağ miktarı az ise bacak liposuction işlemine gerek duyulmadan, söz konusu yağlar bulundukları bölgede lazer ışınları ile parçalara ayrılmaktadır. Daha küçük parçalara ayrılan yağlar kolaylıkla dışarı atılabilmektedir.

Genel anestezi altında yapılmakta olan bu işlemde hastaların bir gün hastanede kalması gerekmektedir. Fakat alınacak olan yağ miktarı düşük ise hasta aynı gün içinde taburcu olabilmektedir. Alanında uzman olan doktorlar, işlem sonrasında hastaların uyması gereken kurallar hakkında hastayı bilgilendirmektedir. Ameliyattan sonra hastalara, yağ alınan bölgeye uygun bir korse ve varis çorabı giydirilmektedir.

Bacak Liposuction Ameliyatı Sonrası

Bacak liposuction işlemi sonrasında hasta genellikle bir gece hastanede kalmaktadır. Ameliyat sonrasında medikal ödem karşıtı masajlar ve lenf drenaj ile hastaların kendilerini daha iyi hissetmeleri sağlanmaktadır. İyileşme sürecinin hızlanması amacı ile bol hareket etmek, erkenden uzun yürüyüşlerde bulunmak büyük faydalar sağlayabilecektir. Ameliyat sonrasında 3 – 4 gün kadar ağrı olabilmektedir. Bu ağrılar ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilmektedir. Bu işlem adından hastalar iki gün içerisinde iş hayatlarına geri dönebilirler.

Kimler Bacak Liposuction İşlemi Yaptıramaz?

Genel anestezi altında yapılan bacak liposuction işlemi sağlık problemi bulunan ya da anesteziye dayanıksız olan kişilere yapılmamaktadır. Kalp hastalığı, tansiyon hastalığı olanların, kas ve iskelet rahatsızlıkları bulunanların ve de kan sulandırıcı ilaç kullananların liposuction işlemi yaptırması oldukça risklidir.

Ameliyat öncesinde bu gibi rahatsızlıkları bulunan hastalara, bütün detayları birebir konuşularak liposuction işleminin neden yapılamayacağı anlatılmaktadır. Bugüne kadar yapılan bütün bacak liposuction işlemlerinde hastaların tamamının kısa zamanda iyileşmeleri ve daha iyi yaşantıya kavuşmaları sağlanmıştır. Bacaklar için liposuction işlemi, basit gibi  gözüken bir ameliyat olsa da genel anestezi altında yapıldığı için hastanın sağlığını doğrudan ilgilendiren bir ameliyattır. Bu sebeple sağlık problemi olanlar için gerçek anlamda bir ciddi risk taşır.

Bacak Liposuction Ameliyatı Fiyatları

Bacak liposuction işleminin fiyatları; alınacak yağ miktarına, hastanın yaşına, riskli durumlara, iskelet ve kas rahatsızlıkları olup olmamasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İşlemin yapılmasına engel olmayacak bir rahatsızlığın söz konusu olması durumu da sonuç olarak risk teşkil edebilmektedir. Ayrıca bacak için liposuction ameliyatı ücretleri doktorun donanımına, tecrübesine ve unvanına göre de farklılık gösterebilmektedir.