OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak İnceltme Ameliyatlarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Estetik operasyonlara olan talep her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. İnsanların estetik operasyon karşıtı görüşleri artık tamamen ortadan kalkmaya başladı. İnsanlar gerçekleşen operasyonların son derece doğal bir süreç olduğunu ve herkesin bu operasyonları gerçekleştirme haklarının olduğunu düşünüyorlar. Estetik operasyonlardan bahsedilirken herkesin aklına farklı bir operasyon gelebilir. Bacak inceltme ameliyatı son dönemde en popüler operasyonlardan bir tanesi. Bacaklarda yer alan inatçı yağların ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen bu operasyon sonrasında muhteşem bacaklara sahip olmak hiç zor değil. Ancak operasyonlar öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı etmenler yer alıyor.

En İyi Hekimler İle Çalışın

Bacak inceltme ameliyatlarında ya da diğer estetik operasyonlarda en önemli aşama hekim seçimidir. Hekimlerin yaşı ya da tecrübesi tek etmen olarak görülemez. Genç ve yüksek motivasyona sahip bir hekim hastası ile muhteşem bir şekilde ilgilenip harika bir estetik operasyon gerçekleştirirken onlarca yıldır hekimlik yapan kişiler umursamaz bir tavır sergileyebilirler.

Hekim seçimini yapmadan önce daha öncesinde hekimlerden estetik operasyon geçiren kişiler ile iletişime geçmeniz en doğru seçenek olacaktır. Sosyal medya siteleri sayesinde insanlar ile iletişime geçmek son derece kolay olduğundan rahatlıkla aynı hekimi tercih etmiş kişileri bulabilirsiniz. İlk ağızdan objektif yorumlar aldıktan sonra bacak inceltme ameliyatı için hangi doktoru seçeceğinize karar verebilirsiniz.

Hekimlerin Görüşlerini İlk Sıraya Koyun

Hekim konusunda kararınızı verdikten sonra ilk görüşmeye giderek aklınızdaki tüm soruları yöneltmeniz gerekmektedir. Sorulara aldığınız cevaplar ile birlikte operasyon konusunda aklınızda bir fikir oluşabilir. Bu süreçte hastaların memnun olması için kararları kendileri vermeleri doğru bir tercih olmaz. Hekimlerin düşünceleri ve fikirleri her zaman dinlenmeli ve karar anında hesaba katılmalıdır.

Kadınlar bacak inceltme ameliyatı için geldiklerinde direkt olarak bacaklarının istediği kalınlığa çekilmesini talep ederler. Ancak bacak yapıları buna izin vermeyebilir. Bunun yanı sıra bacaklarındaki yağların tamamının alınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Vücut için gerekli miktarda yağın bırakılması gerektiğinden daha fazlasının hasta tarafından talep edilmesi doğru olmayacaktır.

Operasyon Sonrasında Ortaya Çıkacak Görüntüyü İnceleyin

Operasyonların öncesinde hekimler ile yapılan görüşmelerde ameliyatın hangi bölgelerde yapılacağı net bir şekilde belirlenir. İlk olarak hastanın ölçüleri alınarak bilgisayar ortamına girilmektedir. Bilgisayar ortamında yer alan canlandırmada bacak kalınlığı net bir şekilde görülür. Ardından operasyon sonrasında ortaya çıkacak olan görüntü irdelenecektir.

Kadınların bacak inceltme ameliyatı öncesinde kesinlikle bacaklarının son halini görmeleri gerekir. Eğer ameliyat sonrasında nasıl bir bacak yapısına sahip olacaklarını görmezlerse ortaya çıkan sonuç tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olabilir. İstenen incelmenin yaşanmaması ya da bacak şeklinin doğal gözükmemesi en sık yaşanan problemler arasında yer almaktadır.

Ameliyat Öncesi Yapılması Gerekenlere Özen Gösterin

Ameliyatların günü ve saati belirlendikten sonra hekimlerin hastalardan bazı talepleri olmaktadır. İlk olarak hastanın bir önceki günden hastaneye gelerek yatış işlemlerini gerçekleştirmesi gerekir. Hemen ardından anestezi uzmanları tarafından uygulanan testler ile anesteziye karşı herhangi bir reaksiyon olup olmadığı kontrol edilir.

Hastaların bacak inceltme ameliyatı öncesinde hekimlerine her zaman dürüst davranması gerekmektedir. Kullanılan bir ilaç ya da kronik bir rahatsızlık varsa bunun net bir şekilde söylenmesi gerekmektedir. Ameliyat öncesinde kan sulandırıcı olarak isimlendirilen aspirin ve benzeri ilaçların kullanılmaması gerekir. Aynı etkiyi yaratacak meyve ve sebzelerin de tüketilmemesi son derece önem arz eder. Alkol ve sigara kullanımının da en az 1 hafta öncesinden durdurulması gerekmektedir.

Ameliyat Sonrasında Dikkatli Davranın

Ameliyatın öncesinde olduğu gibi sonrasında da dikkat edilmesi gereken etmenler söz konusu olmaktadır. İlk etapta hastaların dinlenmesi en önemli şart olarak sunulur. Aksi bir durum olmadıkça ameliyatın gerçekleştiği günde hastaya yatış verilmesi ve hastanede kalınması gerekir. Ertesi sabah yapılacak olan testler sonrasında hastanın çıkışına izin verilebilmektedir.

Hastaların ameliyat sonrasında ağır hareketlerden kaçınması son derece mühimdir. Yürüyüş ya da koşular sonrasında bacaklarda ağrı hissediliyorsa ısrar edilmemesi ve hekimlere danışılması gerekmektedir. Eğer bu ağrılar geçmiyorsa hemen hekimler tarafından yapılacak testler ile bacak inceltme ameliyatı sırasında oluşan sorunların tespit edilmesi gerekli olur. Kısa sürede normal hayata dönüş fırsatını yakalamak mümkün olacaktır.

Ameliyat İzlerinin Gözükmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Estetik ameliyatlarda en önemli etmenlerden bir tanesi ameliyat izinin gözükmemesidir. Bacak inceltme ameliyatı sırasında da bu durum büyük önem arz eder. Daha güzel bir bacak yapısına sahip olmak adına ameliyata giren kadınlar bacaklarında ameliyat izinden hiçbir zaman memnun olmaz. Ayrıca bu izleri gizlemek son derece zor olacaktır.

Operasyonlarda tercih edilen yöntemler çok büyük ve koyu renkte bir izin kalmasına izin vermez. Genellikle çıplak gözle zor görülen seviyede bir iz oluşur. Ten rengi çok açık olan kadınlarda izin yakından bakıldığında fark edilmesi mümkündür. Ancak biraz daha buğday tenli kadınlarda izi görmek neredeyse imkânsızdır. Ameliyat sonrasında verilen kremler ile birlikte süreç kusursuz bir şekilde yönetilebilir.

Fiyat Araştırmasını Atlamayın

Ameliyatlar öncesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise fiyattır. İnsanlar bacak inceltme ameliyatı olurken ücretlerin tamamını kendileri öderler. Bu durum birçok farklı fiyat ile karşılaşılacağından önemlidir. Fiyat araştırmanızı yaparak çok yüksek taleplere onay vermediğinizden emin olmanız gerekiyor.