OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak İnceltme Ameliyatı Hangi Bölgelerde Gerçekleştirilebilir?

Bacak yapısı kadınların görünüşleri üzerinde muazzam etkiler yaratıyor. Şekil olarak kusursuz bir bacağa sahip olan kadınlar için güzelce çekici gözükmek çok daha kolay. Tercih edilen elbiseler, ayakkabılar ya da aksesuarlar her zaman kusursuz bir görüntü sunuyor. Bacakların fiziki yapıda bu kadar önemli olması bacak inceltme ameliyatı için çok fazla talebin ortaya çıkmasına sebep olmakta. Bacak inceltme ameliyatları konusunda araştırmalarına yeni başlayan kişiler farklı bölgelerden bahsedilmesi gerektiğini henüz fark etmemiş olmaktadır. Bacak inceltme ameliyatında bacağın hangi bölgesine işlem yapılacağı son derece önemlidir. Uzman doktorlar üst bacak, diz bölgesi ve alt bacak olmak üzere üç farklı bölgeye operasyonlar gerçekleştirebilirler. Her bölge için süreç farklı ilerleyecektir.

Üst Bacakta İnceltme Ameliyatı

Bacağın yapısı genellikle 3 farklı bölgeye ayrılarak incelenmektedir. Bu bölgelerin ilk sırasında üst bacak yer alır. Üst bacak bölgesi bacak inceltme ameliyatında en çok tercih edilen bölgelerin başında gelir. Vücudun genel yapısı buna sebep olmaktadır. Normal şartlarda her zaman üst bacak daha kalın bir yapıdadır ve bu durum bazı olumsuzlukları getirir.

Üst bacak kalınlığı kalça yapısı ile direkt olarak orantılıdır. Geniş basenlere ve dolgun kalçalara sahip olan kadınların çok ince bir bacak yapısına sahip olması mümkün olmaz. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen bacak inceltme ameliyatı sırasında bu durum ameliyatın seyrini değiştirmektedir. Her zaman genel vücut yapısına uygun seviyede bir incelme söz konusu olacaktır.

Üst bacak bölgesinde karşılaşılan en büyük problemlerden bir tanesi selülitlerdir. Bacağın arka ve yan kısmında bulunan selülitler bölgedeki doku kaybı ile ortaya çıkmaktadır. Hastalar gerçekleştirilen bacak inceltme ameliyatında selülitlerinden de kurtulmak istediklerini dile getirirler. Doktorlar tarafından yağların alınmasının yanı sıra germe işlemleri de uygulanarak selülitlerden kurtulmak mümkün olmaktadır.

Diz Bölgesinde İnceltme Ameliyatı

Diz bölgesi bacağın en karmaşık yapıdaki bölgesidir. Diz kapağının bulunduğu bölgede çok düşük oranda yağ bulunur. Normal şartlarda dizi kaplayan deri tabakasının dışında ağır bir yağ kütlesi bulunmaz. Fakat dizin yan ve arka kısımları yağın bolca birikebildiği alanlardır. Fazla kilo alımı durumunda bacağın bu bölgelerinde yağ birikmeleri yaşanırken istenmeyen bir görüntü ortaya çıkarır.

Diz çevresinde birikmeler yaşayan kişiler için de çare bacak inceltme ameliyatı olacaktır. Diz bölgesinde yağların alınması sırasında çok dikkatli bir biçimde hareket edilmesi gerekir. Aksi halde dizin yapısında bozulmalar yaşanabilir. Her ne kadar kıkırdak dokuya müdahale edilmiyor olsa da bir anda bölgeden yağların alınması hastalar için zorluklar ortaya çıkarabilmektedir.

Alt Bacakta İnceltme Ameliyatı

Alt bacak ülkemizde en çok sorun yaşanan bölgelerden bir tanesi. Tercih edilen etekler ya da elbiselerde her zaman dışarıda kalan alt bacak bölgesi istenen incelikte olmadığında hoş bir görüntü oluşmuyor. Üstelik bilek bölgesinin ince bir yapıda olmaması kadınlar için ekstra sorunlar ortaya çıkarmakta. Bacakları çok kalın olmayan kadınlar dahi bileklerinin kalın olması sebebiyle estetik bir görüntü yakalayamıyorlar.

Alt bacakta gerçekleştirilen bacak inceltme ameliyatı genellikle bilek bölgesinden başlarken diz bölgesine kadar devam etmektedir. Bu bölgede yer alan yağ dokular tamamen temizlenerek hastaların çok daha ince bir alt bacak yapısına sahip olması sağlanır. Daha ince bilek yapısına geçiş yapan kadınlar ilk dönemde yürüyüşlerinde güvensizlik hissetseler de bir süre sonra normale dönüş gerçekleşecektir.

Ameliyatın Hangi Bölgede Olacağına Nasıl Karar Veriliyor?

Ameliyatların hangi bölgeleri kapsayacağı konusundaki kararlar hastaya bırakılmamaktadır. Her zaman hastanın görüşü dinlenir ve bu konu üzerinde tartışmalar yapılır. Uzman hekimlerin ve hastaların bildirdikleri görüşler sonrasında ameliyatın hangi bölgeleri kapsayacağına karar verilmektedir. Teknolojinin de bu aşamada faydası son derece fazla olur.

Hastaların ilk olarak boydan fotoğrafları alınır. Sonrasında bu fotoğraflar bilgisayar ortamına aktarılarak burada operasyon sonrasındaki bacak şekilleri ortaya çıkar. Bacaklarda talep edilen incelmenin nasıl etki edeceği net bir şekilde görülecektir. Gerçekleşen çalışmaların ardından bacak inceltme ameliyatı sırasında hangi bölgelere müdahalenin olacağı net bir şekilde belirlenecektir.

Aynı Günde Bütün Bacakta İşlem Yapılabilir mi?

Estetik ameliyatlar her zaman insanlar tarafından basit ve risksiz görülen ameliyatlardır. Ancak hastaların kendi isteğiyle bu ameliyatlara girmesi ameliyatı kolay bir hale getirmez. Her zaman vücut için çok önemli olan bölgelere müdahale edildiği için yapılan hatalar çok büyük sonuçlar doğurabilmektedir.

Bacak da hiç kuşkusuz vücut için çok büyük sorunlar çıkarabilecek bir bölge. Bacaktan geçen damarlar sebebiyle yapılan yanlışlar kan ve lenf dolaşımlarını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Dolaşım problemlerine yalnızca hatalı bacak inceltme ameliyatı sebep olmaz. Ameliyat sırasında bacağın her bir bölgesine müdahale edilmesi de bu sorunları ortaya çıkaracaktır. Tek bir seansta her bölgeye müdahale yapılması doğru değildir. Üst, orta ve alt bacağa ayrı seanslarda müdahale olması gerekli görülmektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Sonrasında İz Kalır mı?

Kadınların bacak inceltme ameliyatı tercihleri her zaman estetik kaygılar ile gerçekleşir. Çok daha güzel gözüken bir bacağa kavuşmak adına bu operasyonlara katılım söz konusu olacaktır. Ameliyat sonrasında bacakta iz kalıyorsa bu durum estetik açıdan büyük bir zarar verir. Ancak gerçekleşen ameliyatlarda gözle görülmeyecek seviyede izler kalır. Özellikle ten rengi çok açık olmayan kadınlarda izler hiçbir şekilde gözükmez.