OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak İnceltme Ameliyatı Hakkında Her Şey

Bacaklarda genetik, ailesel, hızlı kilo alıp verme, kötü beslenme, spor yapmama, lipödem gibi bazı hastalıklar ve yaşa bağlı olan nedenler ile deformiteler gelişebilmektedir. Özellikle kilo verilmesine rağmen kalınlığı devam eden bacaklarda lipödem varlığı mutlaka incelenmelidir. Bacak vücudun bütün yükünü taşıyan, bununla birlikte yerçekimi etkilerine en fazla maruz kalan bölgedir. Bacakta lenfatik dolaşım ve kan dolaşımı oldukça önemli olup, bozulması durumunda lenfödem ve varis hastalığı gibi durumlar ile karşılaşılmaktadır. Bacak inceltme ameliyatı içerisinde en fazla tercih edilen liposuction ameliyatları esnasında kullanılan liposuction yönteminin, bacaklardaki lenfatik damarlara ve kan damarlarına zarar vermeyen, seçici bir şekilde yağa etki eden bacak inceltme ameliyatı yöntemi olduğunu belirtmek gerekir. Bacak şekillendirme ve bacak inceltme ameliyatlarında bacaklara, uygun olan estetik formu verilirken, bacaklarda düzensizlik yaratılmamasına özen gösterilmesi de gerekmektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bacak estetiği için başlıca bacak inceltme ameliyatı ve “VaserLipo” yöntemi oldukça sık tercih seçenekler görmektedir. Özellikle VaserLipo yönteminin çevredeki dokulara saygılı olması nedeniyle lenf kanalları ve damar sinirleri maksimum seviyede korunarak bacaktaki fazla olan yağ dokusu uzaklaştırılmaktadır.

Vaser Liposuction yöntemi ile bacak estetiği operasyonundan önce özel olan bir frekanstaki ses dalgalarıyla yağ dokusu sıvı hale getirilmektedir. Daha sonra sıvı hale gelen yağ dokusu oldukça ince olan kanüller ile ortamdan çekilmektedir. Bu noktada önemli olan husus, bütün bu işlemler esnasında çevre doku lenf kanalları ve damar sinirleri maksimum oranda korunduğu için ödem miktarının daha az, iyileşme hızının daha fazla olmasıdır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Sonrası Ağrı Oluyor Mu?

Bacak inceltme ameliyatı ya da bir diğer adıyla bacaktan yağ aldırma işlemi sonrasında, operasyon sonrası erken döneminde ağrı yok denecek kadar az miktardadır. Bunun nedeni ameliyat esnasında içinde ağrı kesici madde içermekte olan solüsyon ve damardan verilen son derece etkili ağrı kesicilerdir. Bu ameliyat sonrasında ertesi gün meydana gelen ağrı ise ağızdan alınabilen basit ağrı kesicilere cevap verici nitelikte olmaktadır. Bacak inceltme ameliyatı öncesinde ve sonrasında yapılması gereken konular hakkında uyarılara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Sonrasında Ne Kadar Sürede Normal Hayata Dönülebilir?

Bacak inceltme ameliyatı ve vazer liposuction işlemi sonrasında hızlı bir iyileşme süreci beklenmektedir. İlk birkaç hafta içerisinde bacakta meydana gelen ödem kısa süre içerisinde çözünmektedir. Bacak inceltme ameliyatı sonrasında yaklaşık olarak 3 hafta tayt şeklinde olan bir korsenin giyilmesi önerilmektedir. Bu korseler ödemin sınırlandırılması ve bacağın hızlı bir biçimde şekillenmesine katkıda bulunmak için kullanılmaktadır. Bacak inceltme ameliyatı yaptırmış olan kişilerin yorumları genel olarak yaklaşık 7 ila 10 gün sonrasında masa başı olan işlere dönebildikleri yönünde olmaktadır.  Ayrıca uzman tavsiyeleri de, kas gücü gerekmeyecek ancak hareket etmeyi sağlayacak olan işlere de kısa sürede dönülmesinin, iyileşme sürecini hızlandıracağı yönünde olmaktadır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Ücretleri

Bacak inceltme ameliyatı yalnızca basen, diz çevresini içermekte olan küçük sahadan, diz çevresi, uyluk, iç bacak gibi geniş bölgeleri içeren ameliyata kadar farklı genişliklerde olabilmektedir. Bacak inceltme ameliyatı fiyatı ya da bacaktan yağ aldırma ameliyatı ücretleri, uygulanan tekniğe ve uygulama sahası genişliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı İz Bırakıyor Mu?

Bacak inceltme ameliyatı ile Vaser Liposuction ameliyatında yaklaşık olarak 1 santimetrelik küçük kesikler ile işlem yapılmaktadır. Bu kesikler, doğal kamuflaj yerlerine yerleştirilmekte ve oldukça minimal bir iz ile operasyon tamamlanmaktadır. Zaman içerisinde bu küçük kesik yerleri deri rengini almaktadır. Bu sebeple bacak inceltme ameliyatı sonrası son derece belirsiz olan bir iz kalmaktadır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Hakkında Detaylar

Bacak inceltme ameliyatı genellikle kadınlara uygulanan bir operasyon olsa da günümüzde erkekler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü kalın bacaklar hem kadın hem de erkekleri rahatsız eden oldukça kötü bir durumdur. Kalın bacağa sahip insanlar rahatça etek, elbise ya da şort gibi kıyafetler giyinememektedir. Bu durum insanların psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Kalın bacaklı kişilerde özgüven eksikliği başta olmak üzere pek çok olumsuz durum gözlenmektedir. Bu durumlar da ameliyatın önemini arttırmaktadır. Bacak inceltme işlemi doğal yöntemler ile uygulandığında oldukça sıkıntılı bir süreç haline dönüşmektedir. Bu nedenle cerrahi yöntemden faydalanmak son derece mantıklı ve rahattır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bacak inceltme ameliyatı uygulama şekli bakımından liposuction yöntemiyle birebir aynıdır. Bu işlemde yamuk olan bacak ya da kalın olan bacak dokuları yağ alma yöntemi ile şekillendirilmektedir. Bu işlem son derece dikkat ve özen isteyen bir iştir. İşlem sırasında yapılacak milimetrik bir hata kalınlığın alınmasında sıkıntı oluşturmaktadır. Bacak inceltme operasyonları anestezi uygulanması ile başlamaktadır. Yapılacak anestezi sonrasında alanında uzman hekimler tarafından bacak inceltme işlemine başlanmaktadır. Burada her 2 bacağında birbiri ile orantılı olması son derece önemlidir. Ameliyat esnasında herhangi bir ağrı durumu yaşanmamaktadır. Ameliyat esnasında hastalar anestezi altında olduğundan dolayı hiçbir şey hissetmemektedir. Ameliyat sonrasında hastalar ayılmakta ve bir süre serviste dinlendirilmektedir. Aynı gün içinde hasta taburcu edilmektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci Nasıl İlerlemektedir?

Bacak inceltme ameliyatı sonrasında iyileşme süreci başlamaktadır. Bu süreç hastanın gündelik yaşamına daha hızlı bir şekilde dönebilmesi ve adapte olabilmesi açısından son derece önemlidir. İyileşme süreci her hastada birbirinden farklılık gösterdiğinden dolayı kesin bir zaman dilimi vermek doğru değildir. Bu süreçte hekim kontrolü altında olmak son derece önemlidir. Bacak ameliyatlarında bacak bölgesinin temiz tutulması son derece önemlidir. Bacakta herhangi bir sarkma ya da kötü görüntü oluşmaması için hastalar düzenli olarak bacak korsesi kullanmalıdır. Bu korse bacağı sararak daha güzel görünmesini ve hızlı bir şekil almasını sağlamaktadır. Korse seçimi konusunda doktorunuzdan yardım almanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Bacak inceltme ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise ağır kaldırmamadır. Ağır yük kaldırma bacağı yoracağından dolayı iyileşme sürecini olumsuz etkilemektedir. Çünkü bacak bölgesi oldukça hassas ve ince bir yapıya sahiptir. Yaşanabilecek her türlü olumsuz durumdan kolayca etkilenmektedir. İyileşme sürecinde hastalar doktorların önermiş olduğu şekilde hafif spor egzersizleri yapmalıdır. Böylece bacak kuvvetlenmektedir. İyileşme sürecinde hastaların dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise beslenmedir. İyi bir besleneme süreci ameliyatın etkilerini çok daha hızlı bir şekilde üzerinizden atmanızı sağlamaktadır. İyileşme sürecinde hastalar sigara kullanmamalıdır. Çünkü sigara damar tıkanması yaptığından kan dolaşımını olumsuz etkilemektedir. Ameliyat önce ve sonrasında sigara kullanımı son derece yanlış bir davranıştır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Fiyatları Nasıldır?

Bacak inceltme ameliyatı fiyatları her hastaya ve uygulandığı merkeze göre değişkenlik göstermektedir. Yapılacak olan tekniğin çeşidine göre fiyatlandırma uygulanmaktadır. Bazı hastalara tüm teknikler uygulanırken bazılarına ise sadece bir teknik uygulanması yeterli olmaktadır. Bu nedenden dolayı yapılacak tetkikler sonucunda fiyatlandırma yapılmaktadır. Fiyatı etkileyen bir diğer unsur ameliyatın gerçekleştirileceği hastane merkezidir. Hastanenin alanındaki başarısı, kullandığı malzemeler, ameliyatı gerçekleştirecek doktor, hastanenin sunmuş olduğu imkanlar ve bu operasyon hakkındaki geçmiş başarısı fiyatlandırmayı ciddi oranda etkilemektedir. Hastanenin sunduğu imkanlar her ne kadar iyi ise ameliyat ve iyileşme süreci de o kadar iyi geçmektedir.