OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Ameliyatsız Vajina Daraltma Nasıl Olur?

Günümüzde tıp dünyasının gelişmesiyle teknolojinin kullanımı daha da yaygınlaştı. Gözümüzü korkutan cerrahi operasyonlar artık daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Alanında uzman doktorlar sayesinde bu işlemler başarılı şekilde sonuçlanır. Vajina Latince kökenli bir kelimedir. Kadınlarda üreme organı olan vajina rahim ağzı ile dış genital bölge arasında kalan kısımdır. Vajina kadınlarda cinselliği ve bebeklerin doğumunu sağlayan organdır. Hayatımızın bir parçası olan cinsellik konusunda yaşadığımız problemler can sıkıcı olabilirler. Kadınların hem sosyal hem de cinsel yaşamlarına etki eden vajina genişliğinin tedavisi, cerrahi bir operasyon gerektirmeden geçekleştirilebilmektedir. Normal doğum sırasında bebeğin çıkış noktası olan vajina da anormallikler ve doğum sonrasında genişlemeler olabilmektedir. Kadınlarda vajina genişlemesi cinsel yaşamı ve biyolojik olarak mensurasyon dönemini etkileyebilir. Vajina daraltma işlemi ameliyatlı ve cerrahi işlem gerektirmeyen yöntem ile gerçekleşir. Kadınlar ameliyat sonrası kanama gibi komplikasyonlar yaşamamak için cerrahi işlem gerektirmeyen yönteme başvururlar.

Ameliyatsız Vajina Daraltma Yöntemleri

Günümüzde konuşulmasa bile büyük bir problem olan vajina daraltma ameliyatsız yöntemle çözmek mümkündür. Uzman doktor tarafından yapılan muayene sonucu işlem gerçekleştirilebilir. İşlemin uygulanabilmesi için cinsel organda genişleme durumunun gözlemlenmesi gerekmektedir.

Lazer Yöntemi ile Vajina Daraltma İşlemi

Lazer yöntemi ile vajina daraltma işlemi en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi haline geldi. Cerrahi bir işlem gerektirmeyen bu yöntem ile ameliyat riski en aza düşürülmektedir. Herhangi bir ağrı ya da dikiş atılmasına gerek duyulmayan bu tedavi, hasta açısından daha kolay bir çözüm yolu olabilmektedir.

Vajinanın iç kısmına prob yardımı ile lazer ışınları kullanılarak 3mm derinlik içindeki doku kısmı ısıtılır. Bağ dokusu kısmında yer alan fibroblast ile kollajenin yeniden güçlendirilerek uygulanan sıkılaştırma işlemidir.

İşlem süresi ortalama 30-45 dakika arasındadır. Hastaya ve işlem sırasında kullanılan cihaza göre 6 ila 8 hafta aralığında, 3 ile 4 seans şeklinde uygulama gerçekleşebilir.

Ultrasonografi Yöntemi ile Vajina Daraltma İşlemi

Prob ile vajina girişinden 4.5mm derine kadar ısıtılır. Lazer işlemine benzer bir yöntemde olsa daha etkili olabilmektedir. Prob yardımıyla ultrasonografi dalgaları vajina doku kısmına yayılmaktadır. Bölgede yer alan dokular ile kollajen uyarılarak vajina sıkılığı yeniden sağlanır.

Her ne kadar vajina daraltma işlemi gibi görünse de vajina kanalında gençleşme sağlanmaktadır. Bu yöntem ile cinsel birliktelik sırasında orgazm sıklığı artar. Kişiden kişiye iyileşme süresi değişkenlik göstermekle beraber tek seansta başarılı sonuç alınabilmektedir.

Ameliyatsız Vajina Daraltma İşlemi Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyatsız vajina daraltma işlemi alanında uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. İşlem sonrası hemen taburcu olabilir, günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Yapılan işlemden sonra doktorunuzun belirlediği tarihler arasında cinsel birliktelik yaşamamalısınız. Herhangi bir durumda gerçekleşen olumsuz komplikasyonda doktorunuza başvurmalısınız.