OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Nazolabial dolgu nedir?

Dolgu işlemleri, yüzdeki ince çizgilerin giderilmesi, hacim kazandırılması, yer çekimi etkisiyle oluşan çökmeler, yağ dokusu kaybı için dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Bunlardan birisi özellikle yaş ilerlemesi ile birlikte burun kanatlarından ağız kenarlarına inen bu mutsuz ifade veren çizgi derinleşir. Burun çevresini belirleyen yüzün en belirgin bölgesi olup, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanır ve gündelik hayatımızda bizi; yorgun ve mutsuz göstermesine neden olur. Nazolabial dolgu özellikle burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizgilerin etkisini yok etmek için yapılan acısız, hızlı ve kolay bir işlemdir.

Nazolabial dolgu nedir?

Dolgu işlemleri, yüzdeki ince çizgilerin giderilmesi, hacim kazandırılması, yer çekimi etkisiyle oluşan çökmeler, yağ dokusu kaybı için dolgu uygulamaları yapılmaktadır.  Bunlardan birisi özellikle yaş ilerlemesi ile birlikte burun kanatlarından ağız kenarlarına inen bu mutsuz ifade veren çizgi derinleşir. Burun çevresini belirleyen yüzün en belirgin bölgesi olup, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanır ve gündelik hayatımızda bizi; yorgun ve mutsuz göstermesine neden olur. Nazolabial dolgu özellikle burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizgilerin etkisini yok etmek için yapılan acısız, hızlı ve kolay bir işlemdir.

Uygulama sırasında ağrı hissedilir mi?

Uygulamadan önce işlemin yapılacağı bölgeye anestezi kremi sürülür. 15dk.  beklendikten sonra işleme hazır olmuş olursunuz. Anestezi kremi sayesinde hiçbir acı hissiyatınız olmaz.

Yan etkisi ve riski var mıdır?

Hyaluronik asit içerikli dolgular olumsuz reaksiyonları engellemektedir. Ödem ve morluklar belli hastalarda oluşmaktadır. Ödemin inme süresi 48 saatir.

İşlem sonrası yapılması gerekenler?

Uygulamadan hemen sonra gündelik hayatınıza dönebilirsiniz. 4 saat herhangi bir makyaj ürünü kullanılmamalı. 1 hafta boyunca sıcak buharlı banyo ve saunadan uzak durulmalıdır.

Etki süresi?

Birkaç  gün hafif ödem ve şişlik görülür. 1 hafta sonra kontrolden sonra tamamen hacim kazanmış olur. Nazolabial dolgu etkisi, kişiden kişiye farklılık gösterir. Kişinin metabolizma hızı ve vücut yapısı ile ilişkilidir. 6 ay aralıklarla 2 kez uygulama ile yeterli volüme ulaşılır. Daha sonrasında yılda bir kez yaptırılarak korunur. Kullanılan ürün moleküler yapısına ve yoğunluğuna göre dolgu kalıcılığı 6 ile 24 ay sürebilir. Ayrıca dolgunun tamamen erimeden yenilenme yapılması ile dolgununu ömrünü daha da uzatacaktır.

Hamile ve emziren bayanlar dolgu yaptırılabilinir mi?

Hamilelik döneminde ve emzirme dönemindeki hastalarımıza dolgu işlemleri yaptırmaları tavsiye edilmez.