OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yüz Mezoterapisi ( Mezolifting )

Yüz mezoretapisi yöntemi cildin ihtiyacına uygun vitamin,antioksidan,hyralüronik asit, aminoasitlerin ve minerallerin mikro iğneler ile cilt altına uygulanmasıdır. Cilt için faydalı bu maddelerin cilde verilmesi, ciltte kollajen ve elastin üretimini artttırır ve cilt yenilenmeye başlar.

Yüz Mezoterapisi (mezolifting) nedir?

Yüz mezoretapisi yöntemi cildin ihtiyacına uygun vitamin,antioksidan,hyralüronik asit, aminoasitlerin ve minerallerin  mikro iğneler ile cilt altına uygulanmasıdır. Cilt için faydalı bu maddelerin cilde verilmesi, ciltte kollajen ve elastin üretimini artttırır ve cilt yenilenmeye başlar.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) uygularken hangi maddeler kullanılır?

Mezolifting uygulaması  öncesi cildin nelere ihtiyacı varsa o yönte bir kokteyl hazırlanır. bu maddelerin başında ; hyalüronik asit , dmae, vitaminler(A,B1,B2,B3,B5,B6,C), çinko , magnezyum , aminoasitler gibi maddeler vardır.

Mezolifting uygulaması ile yüzde hangi bölgelere uygulama yapılabilir?

Yüz mezoretapisi (mezolifting) uygulaması alın , göz çevresi , yanaklar, burun , çene  ,  boyun,  gıdı , dekolte  bölgesine kadar uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) hangi cilt problemlerinde uygulanmalıdır?

Cildin eslastikiyetini ve sıkılığını kaybettiği durumlarda (ciltte sarkma) ,

Ciltteki sebum miktarı fazlalığı (yağlı cilt),

Ciltte ton değişiklikleri (pigmentasyon değişimleri) ,

Deride cansızlık,

Cilldin dış faktörlerden  etkilenmesi gibi problemlerde uygulanır.

Ciltte hiçbir problem olmadığı durumlarda cilt kalitesini arttırmak ve yaşlanmaya karşı önlem amaçlı da yapılabilir. Böylelikle dış faktörlerden daha az etkilenmiş olur.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) uygulaması nasıl yapılır?

İşlem öncesi kişiye  geniş kapsamlı bir  cilt analizi (visia) yapılır. Bu işlem uygun görüldükten sonra , cilt topikal anestezik krem ile uyuşturulur. Yaklaşık 10-15 dakika beklendikten sonra cilt temizlenir işleme hazır hale gelir. Hangi tedavi protokolü uygulanacaksa ona uygun içerikler eşliğinde uygulama yapılır. Mikro iğneler ile mezoterapi ürünleri cilt altına verilir. Uygulama Yaklaşık olarak 15-20 dakika civarında sürmektedir.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) ne sıklıkta uygulanır?

Yüz mezoterapisi cildin durumuna göre ilk başta 2 ila 4 hafta da bir uygulanır. Ortalama 4-6 seans önerilir. Seanslar bitiminden 6 ay sonra birkaç seans koruma seansı önerilir. Mezolifting sonuçları 2. seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra da ciltteki yenilenme etkisi devam eder.

Yüz mezoterapisi (mezolifting) başka işlemlerle birlikte uygulanabilir mi?

Yüz mezoterapisi (mezolifting) başka işlemlerle birlikte uygulanabilir.  Mezolifting uygulaması  derinlemesine cilt bakımı ve medikal tedavilerle de (hydrafacial,karbon,vs) uygulanabilinir. Kombine yöntemler sayesinde ciltte kolajen sentezi gerçekleşirken aynı zamanda da cildin ihtiyacı olan vitaminler ve yenilenme sağlanmış olur.