OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yüz Germe Nedir?

Günümüzde yerçekimi, yaşlanma ve çevresel faktörlerin sonucunda kişilerin yüzlerinde sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelebilmektedir. Bu kırışıklıkla da kişinin kendi yaşından daha yaşlı göstermesine neden olmaktadır. Yaşlanmadan daha çok kadınlar rahatsız olsa da artık erkeklerde yaşlanma sorunundan şikayetçidir. Kişiler bu yaşlılıktan kurtulmak için kişiler yüz gençleştirme uygulamalarını tercih etmektedir. Bu uygulamalardan biri de yüz germedir. Yüz germe operasyonu yaparken cerrahlar belirli bir bölgeye işlem uygulayabileceği gibi yüzün tümüne de işlem uygulayabilirler. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de tüm yüzün uyum içerisinde olduğunda daha hoş gözükmesidir. Cerrahlar yüz germe operasyonunda yüzde bulunan sarkmayı düzeltirler ve yüzde bolluk oluşturan deriyi uygun bir biçimde alırlar. Bunun yanında operasyon esnasında üst ve alt göz kapaklarında oluşan yaşlılık belirtileri de düzeltilebilmektedir. Bu bölge de ise yer değiştirmiş yağların uygun yere taşınması ve deri alımı gibi işlemler yapılmaktadır. Ayrıca daha çok 60 yaşını geçmiş bayanların boyun bölgesinde sarkmalar oluşmaktadır. Yine bu operasyon yardımı ile boyun kasları toplanabilmektedir. Hasta da sarkan deri uygun ölçüde uzaklaştırılır. Bunun yanında hastalara uygulanan yüz germe ameliyatları tam olarak yaşlanmayı durdurmamaktadır. Hastaların yüzünde ameliyat sayesinde sağlanan gergin görüntü ömür boyunca kalıcı değildir. Operasyon geçiren hastaların da yüz derileri her insan gibi yaşlanmaya devam etmektedir. Hastalar isterlerse 5 – 10 yıl sonra bir daha yüz germe operasyonu geçirebilirler. Yüz germe ameliyatı kalıcı olmasa da hasta ameliyattan önceki halinden daha iyi gözükmektedir.

Yüz Germe Sonrasında Gelişen Komplikasyonlar

Kan birikimleri ameliyatlardan sonra sorun oluşturabilmektedir ve bunun için doktorlar dren tedbiri alırlar. Dren, deri altında yer alan biriken sıvıların emilmesini sağlar. En az 24 saat boyunca drenin çıkarılmaması bu tür bir sorunun meydana gelmesine engel olacaktır. Ameliyat sonrasında büyük derecede kanamalar meydana gelmez ve gelen küçük birikmeler de de dren önemli bir çözüm olacaktır.

Yüz germe ameliyatı olanlar için en merak edilen konulardan birisi de, enfeksiyon sorunudur. Bu operasyonu gerçekleştiren kişilerde genellikle enfeksiyon sorunu görünmez ve nadiren bu tür hastalar ile karşılaşılır.

Bu ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus sigara içilmemesidir. Nitekim sigara iöçilmesi ile birlikte ameliyatta doktorun gerçekleştirdiği birçok şey geçerliliğini yitirecektir.  Deri bu operasyon sonrasında kaldırılır ve sonrasında içilen sigara kılcal damarların tıkanmasına neden olacaktır. Bu yüzden yüz germe sonrasında sigara en büyük düşmanınız olmalı. En azından doktorun içilmemesi gerektiği süre kadar. Kan dolaşımının engellenmesi sonucunda morarma veya kararma durumları yaşanmaya başlar ve bu da insan hayatı için hayati tehlike oluşturan bir unsurdur.

Komplikasyonlardan birisi de nadir de olsa görülen saç dökülmeleridir ve bu kısa bir süre sonra kesilecektir. Aynı şekilde deri de hissizlik problemi de nadiren görülmektedir ve bu histe bir süre sonra geri kazanılacaktır.