OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yüz Gamzesi Estetiği

İletişime geçerken karşı tarafta dikkat ettiğimiz ilk unsur yüz güzelliği. Cilt yapısı, dudak , burun orantısı ve son yıllarda insanları daha sempatik kılan yanak gamzesi. Yanaklarda mimik yapıldığında ya da yapmadan ortaya çıkan çukurluklara yanak gamzesi denir. Aslında bölgede olan doku azlığından ya da mimik yapıldığında bazı kasların daha kısa olduğu durumlarda ortaya çıkar.

Yüz gamzesi estetiği yüzün dışında hiçbir iz bırakmadan yanak içinden uygulanan bir yöntemdir. Operasyon gayet konforludur. Gamze estetiği sonrası uygulama yapılan bölgede hafif ödem olması normaldir. Ortalama olarak 3-6 hafta sonra tam netice belli olur. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürmektedir ve kişi sosyal hayatına hemen geri dönebilir. Bu operasyon için yaş sınırlaması yoktur. 18 yaş üstü herkese yapılabilir.
Yüz gamzesi estetiği basit bir estetik operasyon olduğundan son yıllarda çok terih edilir duruma geldi. Öyle ki gamze estetiği yaptıran ünlülerin de sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Yanak gamzesine sahip ünlü isimler ; Angelina jolie , Miranda Kerr , Cameron Diaz , Ben Affleck , Clark Gable gibi ünlü isimler sayılabilir.