OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yüz Estetiği

Yüz estetiği denilince akla yüzün tüm duyu organlarındaki denge ve yüz ovalinin canlı ve sağlıklı duruşu gelmelidir. Estetik bir yüz görünümü için altın oran dediğimiz orantı ve kişinin yüz şekli ,cildin deformasyon derecesine göre yapılacak işlemler değişir.

Yüz Estetiği

Yüz estetiği  denilince akla yüzün tüm duyu organlarındaki denge ve  yüz ovalinin  canlı ve sağlıklı  duruşu  gelmelidir. Estetik bir yüz  görünümü için altın oran dediğimiz orantı ve kişinin yüz şekli ,cildin  deformasyon derecesine göre yapılacak işlemler değişir.

Yıllar geçtikce, yüz ve boyun derisi gevşemeye başlar, göz kenarlarında kaz ayakları  adı verilen kırışıklıklar belirir. Alındaki ince kırışıklıklar daha sonra daha da derinleşir. Çene kenarlarında sarkıklıklar belirir, çene altında ikinci bir çene gibi gıdık ve boyun önünde uzunlamasına bantlar ortaya çıkar. Genetik özellikler, kişisel alışkanlıklar, yer çekimi ve uzun süreyle güneşe maruz kalma yüzün yaşlanmasını etkileyen belli başlı faktörlerdir.

Yüz Estetiği Fiyatları

Yüz estetiği  operasyonunu  düşünen hasta ve ameliyatı yapacak hekimin öncelikle çok iyi bir konsültasyon yapmaları  önemlidir. Kişinin ameliyat sonrası  beklentisinin    hekim tarafından  gerçekleşmesinin ne kadar mümkün olduğu kişiye dikkatle anlatılmalı ve beklentisin  ne derece karşılanabileceği operasyon öncesinde hasta tarafından anlaşılmalıdır .Operasyon  sadece yüz germe işlemi olarak değil ,hekimin öngörmesi  ve tavsiyesi doğrultusunda yüzdeki  yağ adacıkları  eksikse yağ enjeksiyonu da aynı anda  hem yüze hem de  yaşla birlikte incelen dudaklara  yapılabilir.

Ameliyat kesileri şakak bölgesinden başlar, kulak önünden ve kulak yolu içinden saklanacak şekilde, kulak memesi altından ve kulak arkasından saçlı deriye doğru yapılır. Plastik cerrah cildin altındaki kas ve bağ dokularına yönelik germe işlemlerini yaptıktan sonra yağ fazlalıklarını alır, cildi gererek kesi hatlarından taşan fazlalıkları uzaklaştırır. İzler doğal yüz çizgileri içinde saklanmış olacaktır.

Deri fazlalıkları uzaklaştırıldıktan sonra ince ve zarif dikişlerle kesiler kapatılır. Ameliyat sırasında saçları kısaltmak yada traş etmek gerekmez. Girişim normal şartlarda 3 ila 5 saat arasında tamamlanır. Ameliyat bitiminde hafif basınçlı bir pansuman ve sargı tatbik edilir.

Yüz Estetiği Sonrası

Hasta ameliyat sonrası 1 hafta antibiyotik kullanmalıdır.  Ağrı hissederse ağrı kesici alabilir.

Ameliyatı takiben yüz ve boyunda, uyuşukluk veya gerginlik olabilir. Bu durumun yoğunluğu ve ne kadar süreceği kişiden kişiye farklılık gösterir ancak genelde birkaç hafta da düzelme beklenir.

Morluk ve şişlik olması normal ve beklenen bir durumdur.10 gün içinde bu  durum kaybolur. Unutulmaması gereken yüz estetiği sonrasında da yaşlanma sürecinin devam ettiğidir. Kişinin sigaradan uzak durması ,sağlıklı beslenerek bol su tüketmesi  elbetteki bu sürecin daha yavaş ilerlemesine neden olacaktır.