OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Vücut Şekillendirme

Vücut tipleri ve vücuttaki yağ dağılımı her kişide genetik yapıya göre değişir. Vücut şekillendirme plastik cerrahi de son yıllarda daha çekici bir görüntü için yaptığımız bir ameliyattır. Liposakşın aslında kişileri zayıflatmak için değil tam anlamıyla vücuda şekil vermek için uyguladığımız bir işlemdir. Vücutta fazla biriken bölgedeki(karın, kalça ,basen, bacaklar ,kollar) yağ hücrelerini azaltırken bir başka bölgede az olan bölgeye bu yağları enjekte ederek vücuda şekil verebiliriz. Burada unutulmaması gereken , operasyonu kilo problemi için değil, daha belirgin ve sportif bir görüntü için yaptığımızdır.

Vücut Şekillendirme

Vücut tipleri ve vücuttaki  yağ dağılımı her kişide  genetik yapıya  göre değişir. Vücut şekillendirme plastik cerrahi de son yıllarda daha çekici bir görüntü için yaptığımız bir ameliyattır. Liposakşın aslında kişileri zayıflatmak  için değil tam anlamıyla vücuda şekil vermek için uyguladığımız bir işlemdir. Vücutta fazla biriken bölgedeki(karın, kalça ,basen, bacaklar ,kollar) yağ hücrelerini azaltırken bir başka bölgede az olan bölgeye bu yağları enjekte ederek vücuda şekil verebiliriz. Burada unutulmaması gereken , operasyonu kilo problemi için değil, daha belirgin ve sportif bir görüntü   için  yaptığımızdır.

Vücut şekillendirmede     daha sportif , daha  belirgin hatlar ve estetik bir görüntü ile  vücutta  kaslara ait gölgelenmeleri ve olukların belirginleştirilmesidir.   Burada cerrahın estetik vurgu alanlarını kadın ve erkek vücut anatomisine göre adeta bir heykeltraş gibi çalışması önemlidir.

Vücut estetiği kavramında vücudu tek bölge olarak değil bir bütün olarak değerlendirmek gerekmektedir. Bayanlarda vücutla orantılı kollar , yuvarlak göğüs hatları , ince bir bel , yuvarlak kalça hatları ve basenlerin olmadığı bacak içlerinin birbirine temas eder gibi yaptığı ama temas etmediği genel hatlar arzulanırken ,erkekte daha adaleli kol ve göğüs görünümü koltuk altı yağlanmanın olmadığı üçgen vücut hatlarının oluştuğu karın kaslarının (six-pack) gölgesel izdüşümlerinin mevcut olduğu ve belde yağlanmanın olmadığı genel vücut hatlarından bahsetmek mümkündür.

Vaser liposuction yani ultrasonik liposuction’ın deriye çok yakın çalışma imkanı sunması ve komplikasyon yaratmadan yüzeyel liposuctiona imkan tanıması ile vücutta bir heykeltraş gibi çalışmak mümkün bir hal aldı. Vaser liposuction yöntemi yağların ses dalgaları ile canlılığını yitirmeden birbirinden ayrıldığı sadece yağa spesifik çalışma imkanı sunan ve kas,sinir,damar ile bağ dokuya zarar vermeden çalışılan gelişmiş bir liposuction yöntemidir. Böylelikle hem vücudu şekillendirmek hemde iyileşme sürecinde sorun yaşamamak gibi çok iyi etkiler görmekteyiz.

Vücut Şekillendirme Estetiği

Vaser liposuctionın bir diğer önemli avantajı minimum izle germe yapabilme özelliğidir.Orta düzey gevşeklik ve sarkmalarda özellikle kollarda  ve karında kısa izlerle veya izsiz germe ameliyatları yapmak  hem hasta için  hem de hekim için yüz güldüren bir teknolojidir.

Vücut şekillendirmede bazı durumlarda cerrahi tercih edilmiyorsa bir çok teknolojik sistemle  çalışabiliriz. Vella shape III bölgesel kilolarda ,selülit tedavisinde, sıkılaşmada sıklıkla kullandığımız, inatçı bölgesel yağlarda cool shaping soğuk lipoliz kliniğimizde yine daha şekilli bir vücut için kullandığımız yüksek teknolojilerdir.