OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Slim Face – Yüz İnceltme Ameliyatı Nedir?

Dilimizde slim ince, face ise yüz anlamına gelmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi Slim Face – Yüz İnceltme Ameliyatı olarak uygulanan bir cerrahi müdahaledir. Operasyonda kadın ve erken hastalar için farklı amaçlar güdülmektedir. Kadın hastalarda cene ve elmacık kemikleri belirginleştirip, yanak kıvrımının biraz daha içe çökük olması amaçlanır. Ayrıca gıdı bölgesinin biraz daha ince görünmesi hedeflenir. Erkekler üzerinde uygulan Slim Face – Yüz İnceltme Ameliyatı ile de erkek hastaların yanak bölgelerinde biraz incelme çene hattının daha belirgin bir hale gelmesini amaçlayan estetik bir müdahaledir. Belirli bir yaş seviyesinin üzerinde bulunan hastalara uygulanır. Kemik gelişimi tamamlanmayan hastalara ameliyat önerilmez.

Yüz İnceltme Ameliyatı Uygulaması Zor Mudur?

Kişilerin öz güvenlerini artırmak ve daha güzel bir görünüme kavuşabilmek için son dönemlerde popüler olan Slim Face-Yüz İnceltme Ameliyatı uygulamasına yöneldikleri görülmektedir. Bu ameliyat sonrasında başarı oranı yüksek olup kişilerin sancısız bir süreç sonunda istedikleri ve arzu duydukları görünüme kavuşmaları öngörülmektedir.

Slim Face bir ameliyathanede yapılan klinik bir müdahale yöntemidir. Ancak diğer yüz ile ilgili olarak uygulanan gençleştirme operasyonlarına nazaran çok daha kolay bir işlemdir. HAsta aynı gün içerisinde hastaneden taburcu edilebilmektedir. Yüzde kesik olmadan rahatlıkla uygulanmaktadır. Hasta operasyondan sonra günlük hayatına dönebilmektedir. Ancak sonuç elde edebilmek ve yüzde mevcut şişliklerin inmesi için iki haftalık bir süreci beklemek gerekmektedir.

Yüz İnceltme Ameliyatı Nasıl Ugulanır?

Yüz inceltme ameliyatı için kadınlarda üç veya dört işlem uygulanır. Yanak bölgesinde bulunan yağların alınması çene ve elmacığa aynı yağın transferi, gıdı bölgesi ve çene altına ise lazerli operasyon uygulanmaktadır. Böylelikle çene altı ve gıdı bölgesinin daha gergin ve sıkı olması sağlanır.

Böylelikle tüm hastalarda gözaltından başlayarak çene altına yani gıdıya kadar uzanan yüz bölgesinde slim face görünümünün sağlanması amaçlanmaktadır.

Estetik ameliyatları, vücudun genel yapısının belli oranda değiştirildiği önemli operasyonlardan bir tanesidir. Kişiler genel görünümlerinde değişim hedeflerken aynı zamanda sağlıklı kalmalarını da önemsemelidir. Bu nedenle operasyonların güvenilir ve bakanlık onayı almış kliniklerde yaptırılması önemlidir. Nitekim ehil olmayan ellerde kişilerin sağlığı tehlikeye girmekte, istenmeyen kötü sonuçlarla karşılaşılmaktadır.