OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Saç Mezoterapisi

Günlük olarak ortalama 100 saç teline kadar saç dökülmesi normal kabul edilmektedir. Dökülen her saç telinin yanı sıra yeni saçlarda çıkmaktadır.Saç dökülmelerinin fazla olduğu durumlarda bu denge bozulmaktadır ve akabinde saç azalmaya ve kelliğe doğru ilerlemektedir. En sık saç dökülme sebeplerinden bazıları genetik yatkınlık, hormonal bozukluk , stres ve vitamin eksikliğidir.

Saç mezoterapisi nedir?

Saç mezoretapisi, mezoterapi ürünlerinin ( vitamin,protein ve mineral madde kokteylleri ) saç problemlerini çözmeye yönelik ,  saçlı derinin altına verilmesi yöntemidir. Saç mezoterapisi var olan saçı korumak, beslemek ve canlandırmak için bilimsel olarak etkili bir uygulamadır.

Saç mezoterapisi nasıl yapılır?

Uygulama yapıalcak bölgeye işlem öncesi topikal bir anestezi ( krem veya sprey) uygulanır. Daha sonrasında uygulamaya başlanır. Mezoterapi uygulaması mikro iğneler ile uygulanabildiği gibi günümüzde daha ağrısız ve pratik bir yöntem olan mezoterapi tabancaları ile de uygulanabilir.  Uygulama yaklaşık 15-20 dakika kadar sürmektedir. Kişi işlem sonrası hemen sosyal hayatına geri dönebilir.

Saç mezoterapisi işlemi hangi saç problemleri üzerinde etkilidir?

Saç dökülmesi,

Saçların zayıf ve güçsüz olduğu durumlar ,

Çabuk kırılan saçlar,

Boya, fön , aşırı kimyasal sonucu yıpranmış saçlar üzerinde etkili bir yöntemdir.

Saç mezoterapisinin etkileri?

Saç dökülmesini belirgin bir şekilde durdurur.

Saçın daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlar.

Saç hücrelerini besler.

Saç mezoterapisi kafa derisi dışında ki alanlara uygulanabilir mi?

Saç mezoterapisi saç bölgesine uygulabildiği gibi kıl kökü barındıran diğer bölgelere de uygulabilir. Bu bölgeler erkekte sakal, bıyık ve favori bölgeleridir.

Saç mezoterapisi kaç seans ve ne sıklıkta uygulanmalıdır?

Kişinin saç kalitesi ve şikayeti gibi durumlar göz önünde bulundurulduğunda seans sayısı farklılık gösterebilir. Ortalama olarak 8-10 seans uygulama önerilir. Etki 6-7. seanstan itibaren belli olmaya başlar. Seans aralıkları ilk 3-4 uygulama haftada 1 , diğer seanslar 15 günde 1 ve daha sonra ayda 1 olarak devam eder.

Saç mezoretapisi hangi işlemlerle birlikte uygulanabilir?

Saç mezoterapisi PRP tedavisi ile birlikte uygulanabilir. Bu 2 işlem birlikte uygulandığında elde edilen sonuçlar daha üst seviyede olacaktır.