OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Orta Yüz Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

İnsan vücudunda yaşlanma belirtileri özellikle yüzde kendini göstermektedir. Buna ek olarak kişiler genç olmalarına karşın farklı nedenler yüzünden yüzlerinde sarkma meydana gelebilmektedir. Çok kilolu olan bireylerin birden zayıflamaları sarkmanın oluşmasında ilk akla gelen alternatif nedenlerden biridir. Orta yüz germe ameliyatı bu çerçevede uygulanabilen cerrahi operasyonların başında yer almaktadır. Bilindiği üzere son yıllarda ameliyatsız yani bıçaksız şekilde yüz gerdirme yöntemlerinin uygulanma oranı artmıştır. Askılama gibi yöntemler sayesinde germe işlemi yapılabilmesine karşın kesin sonuçlar için ameliyat olunması önerilmektedir. Üstelik orta yüz germe işlemi genel yüz germeye göre hem daha acısız hem de daha kısa süre içerisinde iyileşme sağlanan bir cerrahi operasyondur.

Orta Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Orta yüz germe ameliyatı nedir nasıl yapılır konuları bu tür işlemleri yaptırmak isteyenler tarafından merak edilmektedir. Öncelikle işlem öncesinde uygulanan anestezi yöntemleri sayesinde hastaların herhangi bir acı hissetmelerinin önüne geçilmektedir. Yani bu konu hakkında endişe yaşanması gereksizdir. Orta yüz germe ameliyatı nasıl yapılır hakkında ise uzmanlar gerekli olan açıklamalarda bulunmaktadır. Bu tür operasyonlarda ciddi kesiler atılmamaktadır. Genellikle gözün alt kapağından bir kesi atılarak işlem başlanmaktadır. Uzmanlar hastalara göre kesi için ağız içini de tercih edebilmektedir. Kusurlu yani gerdirilmek istenen bölge açılan kesi bölgelerinden müdahale edilerek istenen biçime getirilmektedir. Bu sayede yüze şekil kazandırmak da mümkün olmaktadır.

Orta Yüz Germe Ameliyatı İyileşme

Yüz germe ameliyatından kaçınanlar genellikle iyileşme sürecinden korkmaktadır. Çünkü eski zamanlarda bu tür işlemlerin iyileşmesi hem acılı hem de uzun süreli olarak tanımlanmıştır. Buna karşın artık orta yüz germe ameliyatı iyileşme süreci daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Öncelikle işlemden sonra şişlik oluşumunun kontrol edilebilmesi açısından bir flaster uygulaması gerçekleştirilmektedir. Ameliyatın sonrasında görülen duruma göre bu uygulama bir hafta kadar devam edebilmektedir. Şişliğin gitmesi için bir hafta kadar beklemek yeterli olacaktır. Tabi bu süreç içerisinde uzmanların önerdiği medikallerin alınması da önemlidir. Günlük yaşama kısa süre içerisinde dönüş sağlanmasına karşın aşırı yorucu işlerden uzak kalınması da önemlidir.

Orta Yüz Germe Ameliyatı Yaptıranlar

Orta yüz germe ameliyatı yaptıranlar iyileşme sürecini kendileri de belirleyebilmektedir. Çünkü bazı hastalar uzman önerilerine göre hareket etmeyerek daha sıkıntılı süreçlerden geçmek zorunda kalabilmektedir. Buna karşın ilk aylarda ağır sporlardan kaçınanlar, yorulmamaya dikkat edenler iyileşme süreçlerini kolaylaştırabilmektedir. Normal yaşama dönüş sağlanmasına karşın yüzün yeni şeklinin oturabilmesi için ortalama olarak üç ay kadar beklenmesi önerilmektedir. Bu süre yine bireyden bireye değişim gösterebilmektedir. Çünkü operasyon şekli de kişilerin sağlık durumları da birbirini tutmamaktadır. İyileşmenin tam manası ile tamamlanmasından sonra genç bir görünüm elde edilmektedir. Aynı şekilde işlemle birlikte yüzün yorgun görünümü de ortadan kaldırılmış olmaktadır.