OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Mini Yüz Germe Nedir?

İnsanlar yaşlanma ile birlikte yüzlerinde belli değişimlerin meydana geldiğini görmektedir. Kırışıklık ve sarkma gibi değişimler bireylerin genetik yapılarına göre artma ve azalma eğilimi gösterebilmektedir. Yüz germe ameliyatı uzmanlar tarafından önerildiği taktirde kişilerin istedikleri yüz yapısına yeniden erişim sağlamaları anlamına gelmektedir. Çünkü artık daha profesyonel şekilde gerçekleştirilen yüz germe ameliyatları sayesinde yüzdeki yorgun ve mutsuz ifade tamamen ortadan kaybedilmektedir. Üstelik işlemlerin yüzün tamamına değil sadece ihtiyaç duyulan bölgeye uygulanması da gelişen tıp sayesinde mümkün olmaktadır. Mini yüz germe nedir konusu da tam olarak burada kendini göstermektedir. Hastaların kırışıklık miktarının az olması durumunda ihtiyaç olunan germe miktarı da az olmaktadır. Böyle durumlarda kesi için sadece kulak önü tercih edilmektedir. kesinin kulak önünden yapılması ile gerçekleştirilen operasyonlar ise mini yüz germe olarak tanımlanmaktadır.

Mini Yüz Germe Kimlere Yapılabilir?

Mini yüz germe ameliyatı kullanım sıklığı bakımından diğer yüz germe ameliyatlarının arkasında kalmış durumdadır. Çünkü son zamanlarda elde ettirdiği sonuçlar bakımından endoskopik olan yöntemlerin tercih edildiği bilinmektedir. Buna karşın mini yüz germe ameliyatı açısından çok uygun olan hastalar da yok değildir. Bu işleme özellikle kırk ila elli yaş gurubu arasında kalan kesim uygun bulunmaktadır. Tabi hastaların çene kısımlarındaki deri miktarının durumu da uzmanların mini yüz germe ameliyatı yapıp yapmama konusunda kesin karar almalarında etkilidir. İşlemlerin yapılabilmesi için bolluk oranının çok yüksek olmaması gerekmektedir.

Mini Yüz Germe Nasıl Yapılır?

Mini yüz germe de cerrahi olarak sayılan yüz germe ameliyatları arasında sayılmaktadır. Yüz germe ameliyatlarında kesi farklı bölgelere atılabilmektedir. Mini yüz germe ameliyatı için kesi bölgeleri kulan önü olarak belirlenmektedir. Tabi hastalar işlem öncesinde gerekli olan muayenelerden geçirilerek gerekli olan bilgilendirmeleri uzmanlarından almaktadır. İşlem sırasında herhangi bir acı duyulmaması açısından anestezi yöntemlerinden uygun olanı da kullanılmaktadır. Kesi alanlarının belirlenmesinin hemen ardından işlem başlamaktadır. Kesi atıldıktan sonra ise yine öncesinden belirlenmiş olan germe işlemi tamamlanarak askılama yapılmaktadır. Askılama ile atılan estetik dikişlerden sonra belli bir germe oranına sahip olunmuş olmaktadır.

Mini Yüz Germe Avantajları Nelerdir?

Yüz germe ameliyatlarının kendi içlerinde sağlamış olduğu avantajlar değişim göstermektedir. Ancak avantajlardan ziyade ameliyat seçiminde hastanın ihtiyaçları göz önünde bulundurulmaktadır. Mini yüz germe ameliyatı avantajları kesi bölgelerinin oldukça az olması olarak açıklanmaktadır. Kesi alanlarının boyutlarının da küçük olması sayesinde ameliyat sonrasında iz oluşumu konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır. Ayrıca yine kesi alanları küçük olduğundan ötürü normal yüz germe ameliyatlarına göre daha kısa bir iyileşme süreci hastaları beklemektedir. Fakat kesi küçük diye iyileşme sürecinde uzman önerilerine uyma konusunda sapma yapılmamalıdır. Böyle durumlarda istenmeyen sonuçların kendini gösterme derecesi artarak yeniden müdahalenin gerektiği sonuçlar oluşabilmektedir.