OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Meme Büyütme Operasyonuna Dair Merak Edilen Tüm Sorular

Kadınların fiziksel görünüşlerinde göğüs bölgesi son derece yüksek bir öneme sahip. Üretilen kıyafetlerin vücuda tam olarak oturması ve çekici bir görüntü ortaya çıkarabilmesi için meme ölçülerinin yeterli olması gerekiyor. Meme boyutunun küçük olması görünüşü olumsuz etkilediğinden birçok kadın meme büyütme ameliyatı olarak bu sorunlarından kurtulmak istemekte.

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Düzgün bir fiziğe sahip olmak adına düzenli olarak sporunu yapan ve dengeli beslenen kadınlar bel ve kalça ölçülerinde istedikleri değerlere ulaşmayı başarabilirler. Fakat gösterilen çaba meme boyutunda çok büyük değişimlere yol açmaz. Memelerin ilk oluşmaya başladığı andan itibaren birçok farklı etmen söz konusu olmaktadır. Bu yüzden memelerin küçülmesi ya da büyümesi çok kolay değildir.

Memelerinin yeterli seviyede büyük olmadığını düşünen kadınlar estetik operasyon ile bu sorunu rahatlıkla aşarlar. Meme büyütme ameliyatı olarak isimlendirilen bu operasyonlar ile birlikte memelerin iç kısmına silikon yerleştirilir ve böylece memeler olduğundan daha büyük bir görünüme kavuşur. Memelerin ideal ölçülere yaklaşması çok daha çekici ve etkileyici bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Meme Büyütme Ameliyatı Öncesinde Neler Yapılmalı?

Hastaların meme büyütme ameliyatı öncesinde çok detaylı bir araştırma yapması şarttır. Bir yandan ameliyatın gerçekleşeceği hastane, bir yandan da operasyonu gerçekleştirecek olan hekim hakkında bilgiler toplanmalı ve bu bilgilere göre karar verilmelidir.

Ameliyat öncesinde hastanın sürekli olarak kullandığı ilaçlar varsa ya da devam eden hastalıkları bulunuyorsa bunları net bir şekilde belirtmesi gerekir. Bunun yanı sıra hastanın herhangi bir alerjik reaksiyonu varsa bunun da bildirilmesi son derece önemli bir ayrıntı olur.

Meme büyütme ameliyatlarında en önemli etmenlerden bir tanesi hastanın psikolojik durumudur. Hastalar bu operasyonu kendi hür kararları ile almıyorlarsa bunu dile getirebilir ve yardım alabilirler. Operasyonda herhangi bir konu hakkında endişe duyuluyorsa bunun da söylenmesi gerekmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatında Silikon Seçimi Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatlarında özel yapım silikonlar kullanılmaktadır. Dışı katı, içiyse jel kıvamında olan silikonlar meme bölgesine yerleştirilerek memelerin olduğundan daha büyük ve dolgun gözükmesi sağlanmaktadır. Silikonları yapısı memeye benzediğinden fiziksel açıdan bir farklılık ortaya çıkmaz. Operasyonlarda damla ve yuvarlak olmak üzere iki farklı silikon kullanılabilmektedir.

Hangi tarzda silikonun kullanılacağına daha çok hekimler karar vermektedir. Damla silikonlar daha yeni ve doğru bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Memenin doğal görüntüsünü bozmadığı için meme büyütme ameliyatı sırasında daha çok damla silikonlar kullanılmaktadır. Yuvarlak silikonları biraz daha eski modadır ve nadiren kullanılan ürünlerdir. Özellikle meme genişletme operasyonlarında tercih edilirler.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Meme büyütme ameliyatlarında hastaların memesinin alt kısmında 4-5 cm. genişliğinde bir kesi açılacaktır. Meme altı katlantısı olarak isimlendirilen bölgeye denk gelen bu kesiler hiçbir şekilde görülmezler. Bu sebeple de estetik açıdan bir sıkıntı ortaya çıkarmamaktadırlar. Ayrıca günümüzde oluşturulan kesiler uygulanan yöntemler sayesinde gözükmesi son derece zor olacak bir forma kavuşmaktadır.

Memenin alt kısmında açılan bu kesilerden silikonlar meme içine yerleştirilmektedir. Memenin tam olarak hangi kısmına koyulması gerektiğine hekimler karar verir. Operasyon öncesinde gerçekleştirilen testler sonrasında ne kadarlık bir silikon kullanılacağı ve silikonun meme büyütme ameliyatı sırasında nereye konacağına hekimler karar verip hastayı bilgilendirmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrasında Yapılması Gerekenler Neler?

Meme büyütme ameliyatlarının ardından hastaların dinlenmesi son derece önemlidir. Uzman hekimler hastaların minimum 48 saat dinlenmesini önerirken bu sürenin 72 güne çıkmasının doğru olacağını belirtirler.

Gerçekleşen meme büyütme ameliyatı sonrasında farklı olumsuzlukların ortaya çıkması oldukça zordur. Bazı ameliyatlarda ortaya çıkan kanama ya da iltihaplanma riskleri bu operasyonlarda yok denecek kadar düşük seviyededir.

Ameliyattan sonra genellikle hastalar 1 gün müşahede altında tutulurlar. Ancak bu şart değildir. Hastanelerdeki doluluk oranlarına göre hastaların aynı gün içinde taburcu edilmesi ve evlerinde dinlenmeye çekilmesi de seçenekler arasında yer almaktadır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrasında İz Kalır mı?

Meme büyütme ameliyatlarında en çok sorulan sorulardan bir tanesi sonrasında fark edilebilecek olan izlerdir. Estetik operasyonlar vücudun daha güzel bir görünüme kavuşması için gerçekleştirilirken insanların hayatları boyunca taşıyacakları izlerin kalması son derece anlamsız olur. Bunun bilincinde olan hekimler işlem yapılan noktaları özel olarak seçmektedirler.

Daha önce belirttiğimiz gibi meme büyütme ameliyatı sırasında her iki memede de 4-5 cm. boyutunda bir kesi açılmaktadır. Meme üzerinde açılan bu kesi neredeyse yok olur. Ancak dikkatli bir şekilde incelendiğinde kesinin izini görmek mümkün olacaktır. Hekimler kesiyi tam olarak meme altı katlantısından açarlar. Bu sebeple de hastalar herhangi bir giyişi giymediklerinde dahi kesilerini göremezler.

Meme Büyütme Ameliyatı Ne Kadar?

Estetik operasyonların en merak edilen konularından bir tanesi fiyatları. Bu konuda herhangi bir sınır bulunmadığından insanlar kendi ekonomik durumlarına göre bir estetik operasyon geçirmek istiyorlar. Meme büyütme ameliyatı için belirlenen ücretlerde de çok farklı kriterlere dikkat ediliyor. Genellikle hastalara yapılan işlem aynı olduğundan seçilen silikon türü ve hastanenin kalitesi fiyatlarda ön planda.

Estetik operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştiren hekimler ve hastaneler ile yapılan görüşmeler sonrasında muhteşem bir estetik operasyon geçirebilir ve çok uygun seviyede ödemeler yapabilirsiniz.