OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Meme Büyütme Fiyatları 2021

Kadınların çokça plastik cerrahilere başvurduğu estetik yöntemlerinden biri de meme büyütme işlemidir. Bir takım uygulamalar ile meme büyütme gerçekleştirilse de bu sadece belli, bir süre devam etmektedir. Geçici bir uygulaması olmasından dolayı zamanla eski haline dönmektedir. Bu işlemlerde çoğunlukla silikon ile gerçekleştirir. Bu sayede daha estetik bir görüntü kişiye verilmeye çalışır. Bu işlem sonucu kişilerde özgüven yerine geldiği tespit edilmiş ve istedikleri görüntüye ulaşmış olmaktadır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

18 yaşını doldurmuş her bireye yapılabilmektedir. Meme büyütme operasyonları küçük veya şekil bozukluğu yaşanan durumlarda yapılmaktadır. Öncelikle memeleri küçük olan kadınlar bir plastik cerraha muayene olduktan sonra uygunlukları tespit edilip yaptırmalıdır. Başarılı sonuçlar almak için uzman kişiler tarafından yapılmalı, yaptıracak kişinin gelişim özelliklerini tamamlamış olması ve bütün tetkiklerden geçmiş olması gerekmektedir.

Meme büyütme fiyatlarında ekibin ve doktorun kalitesi önem taşımaktadır. Her ne kadar estetik bir işlemde olsa istenilen düzeyde sonuçlar verip vermemesi bu seçime bağlıdır. Bunun yanında saplık sorunlarını da ciddi bir biçimde beraberinde getirebilir. Tabi meme büyütme işlemi yapılmadan önce hekim tarafından en uygun meme boyutunun sorulması gerekmektedir. İşlem sonrası istediğiniz görüntüye kavuşmak için doktorunuzla sağlıklı bir iletişim halinde olmalısınız. Örneğin silikonun hangi kesi (meme altı veya üstü) ve nereye yerleştirileceğinin sorulması gibi. Bu sizin operasyon sonrasında doktorunuz ile ortak bir çerçevede buluşmanızın en önemli kısmıdır.

Meme Büyütme Fiyatları

Meme büyütme fiyatları hekimin kontrolü altında yapılacak uygulamanın dozuna bağlı olarak değişmektedir. Fiyatı etkilen faktörler arasında;

  • Kişinin hastane tercihi
  • Doktorun prestiji ve uzmanlığı
  • Slikonun kalitesi, takılışı
  • Operasyonun süresi ve tekrarına
  • Hastane de kalış süresine bağlı olarak değişmektedir.

Bu yüzden operasyona kara vermeden önce detaylı bir tetkikten geçmeli, uzman doktor seçimi yapılmalı ve meme büyütme fiyatı kesinlikle sorulacak soruların başında yer almalıdır. Bu fiyatlar semte, hastaneye, doktorun uzmanlığına, slikon kalitesine göre değişse de çok farklılık gösterse de uygun fiyatlı bir işlem değildir.

Devlet Hastanesinde Silikon Fiyatları

Devlet Hastanesinde silikon fiyatları ilk araştırdığınız konular arasına girse de maalesef devlet hastanelerinde bu işlem yapılmamaktadır. Devlet hastaneleri genel sağlık sigortasını ödemelerinden bu tarz işlemleri keyfi görmesinden herhangi bir ödeme yapmaktadır. Ancak zaruri durumlarda özellikle kişinin sağlığı söz konusu ise yapılmaktadır. Tabi bazen bu ücretin hepsini karşılaması şeklinde değil sadece belli bir oranını ödemektedir. Bu durumun belirlenmesinde heyet raporu önem taşımaktadır. İşlemin boyutuna göre devlet tarafından hepsi de karşılanabilir. Bu durumda devlet hastanesi veya özel anlaşmalı hastaneler ile yapılabilmektedir. Ancak devlet sigortasının dışında özel sağlık sigortaları da bu estetik işlemini karşılamamaktadır. Bu işlem için kendi bütçenizden ayırmanız gerekmektedir.

Meme Büyütme Operasyonunda Hastane ve Doktor Seçimi

Meme büyütme operasyonu gerçekleştirilmeden önce en önemli durumlardan bir tanesi de hastane ve doktor seçimi olmaktadır. Estetik cerrahisi üzerine kurulmuş olan birçok hastane bulunmaktadır. Birçoğunda meme büyütme işlemi gerçekleştirilse de    doğru hastaneyi ve doğru doktor seçimini gerçekleştirmeniz yapılacak işlemin olumlu gerçekleşmesini ve yapılan işlemden sonra iyileşme sürecinin mümkün olduğunca acısız ve hızlı bir şekilde geçebilmesi için hastane ve doktor seçimi çok önemli bir faktör olmaktadır.

Meme büyütme operasyonun fiyatını belirleyen ana etmenlerden bir tanesi de hastane ve doktor seçimi olmaktadır. Bu durumun haricinde fiyatı belirleyen faktörlerden bir tanesi de gerçekleştirilecek işlemin boyutu olabilmektedir.