OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Liposuction bölgesel zayıflama açısından nasıl bir tekniktir?

İster kadın ister erkek, iyi görünümlü bir fiziğe sahip olmak herkesin hayali.. Fakat gerek düzensiz beslenme gerek yeni nesil ürünlerin hormonal yapısı sebebiyle vücudumuzda istenmeyen yağ tabakaları oluşabiliyor. Özellikle kadınlarda basen ve karın bölgelerinde zamanla oluşan yağlardan kurtulmak bazen beslenme ve sporla mümkün olmayabiliyor. Diyet ve diğer zayıflama yöntemlerine cevap vermeyen bu artık yağ dokularını yakabilmek, vücuttan dışarı taşımak için zaman içinde farklı yöntemler geliştirildi. Bu yöntemlerden biri de Liposuction.

Liposuction aslında bir zayıflama yöntemi değil, vücut konturunu düzenleyici cerrahi bir operasyondur. Liposuction kelime kökeni bakımından Lipos : Yağ , Suction : Emmek , kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Liposuction işlemi ile deri altındaki yağ tabakasında küçük kesiler oluşturarak vakumlar aracılığı ile vücut dışına taşınması söz konusudur. Bu sayede vücut hatları düzenlenmiş olur. Bu tarz uygulamalar için ideal olan kişiler, normal ağırlıkta ve bel, karın gibi bölgesel fazlalıkları olan fiziki görünüme sahip olanlardır.

Liposuction uygulanma biçimi bakımından anesteziye ihtiyaç duyulan bir cerrahi uygulamadır. Liposuction uygulanacak bölgeler birden fazla ve geniş alanlar ise genel anestezi, eğer küçük alanlarda ise lokal anestezi (sadece uygulama yapılacak bölgenin uyuşturulması) uygulanarak yapılmaktadır. Liposuction uygulamalarında en fazla 5-6 mm çapında iki ayrı delik açılmaktadır.
Operasyon sonrası minik dikişlerle kapatılan bu bölüm operasyona ait küçük izlerdir.

Liposuction sonrası çok önemli bir süreç başlar. O da boşaltılan yağ tabakalarının yerine derimizin birleşmesinin sağlanmasıdır. Bu kaynaşma işlemi için liposuction işleminden hemen sonra vücudu saran giysiler, korseler, kullanılmaktadır. Bu korselerin sıkılığı ve kavrama özelliği sayesinde deri altında oluşan boşluk giderilerek üst derinin kaynaşması sağlanır. Lposuction işlemi sonrası alt düzeyde ağrılar, yer yer morarmalar ve yanma hissi oluşabilir. Hastalar operasyon sonrası dört, beş günlük süre içinde normal yaşamlarına dönebilirler. Tabi ki derinin tam olarak kaynaşması için yoğun sportif aktivitelerden kaçınmaları gerekmektedir. Vücut konturunun oluşması üç ile altı hafta arasındadır.

Siz de daha sağlıklı bir görünüm için liposuction yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntem size uygun mu? Hangi yöntem ile tedavi olmalısınız? Bu ve buna benzer pek çok sorunun cevabını uzmanlarımızdan alabilirsiniz.