OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Yağ Aldırma Yöntemi Nedir?

Sıkı, gergin ve belirgin vücut hatlarına sahip olmak amacıyla çeşitli spor faaliyetleri egzersizler ve diyetler yapılır. Fakat bölgesel dirençli yağlar bu konuda istenilen sonucu sağlamaz. Bu nedenle teknolojik imkânlar doğrultusunda geliştirilmiş bölgesel incelme yöntemleri bulunur. Bölgesel incelme yöntemleri ise kendi içerisinde farklı isimler alır. En çok duyulan ve tercih edilen yöntemlerden biri olan Liposuction yağ alma işlemidir. Bu yöntemi günümüzde geliştirilmiş en modern ve en yeni hali lipomatik olarak bilinen bölgesel incelme tekniğidir. Lipomatik tekniği de tıpkı Liposuction şeklinde uygulanır. Hedef bölgedeki yağ okulları parçalandıktan sonra ince kanüller aracılığı ile vakumlanır. Lipomatik tekniğinin en önemli özelliği ise uygulama sırasında dokulara daha az zarar vermesi ve kullanılan kanüllerin titreşimli olmasıdır.

Lipomatik Nedir?

Infrasonic tickle liposuction bir diğer adıyla lipomatik yağ aldırma yöntemleri içerisinde en geliştirilmiş teknolojiye sahip bir yöntemdir. FDA onaylı lipomatik cihazı, bölgesel incelme konusunda gelen hastalara birçok avantaj sunar. Operasyon sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır ve bu doğrultuda yağ alma işlemi gerçekleşir. Lipomatik uygulamasına başlamadan önce uzman doktorlar tarafından hastanın genel durumu muayene edilir ve uygulamaya uygun olup olmadığına bakılır. Yöntemin uygulanması sırasında mdf-lam bölgeye cihaz gönderilir ve bu cihaz ile yağ dokuları harekete geçirir. İşlem sırasında kullanılan ınfrasonic ses dalgaları dirençli yağları eritir. Böylece cilt altında sıvı hale getirilmiş yağlar vakumlama cihazı ile çekilir ve cilt sıkı bir görünüme kavuşur.

Lipomatik Kimlere Uygulanır?

Gün geçtikçe medikal estetikte kullanılan cihazlar ve ürünler daha güzel sonuçlar ortaya çıkarıyor. Özellikle son yıllarda geliştirilmiş yeni nesil cihazlardan biri olan lipomatik cihazı yağ alma tekniklerinden biridir. Dokulara zarar vermeden yağı sıvı haline getiren lipomatik cihazı günümüzde diğer bölgesel incelme yöntemlerine göre daha fazla tercih edilir.

Cihazın bu özelliği lipomatik tekniğini daha geniş kitlelere hitap etmesini sağlamıştır. Dolayısıyla 18 yaş üzeri bay ve bayanlar lipomatik tekniği ile yağ aldırma yöntemine başvurabilirler. Hassas cilt özelliğine sahip kişilerde lipomatik tekniğinden en iyi şekilde yararlanabilir.

Lipomatik Cihazının Kullanım Alanları

En son geliştirilen yağ alma tekniklerinden biri olan diplomatik günümüzde yaygın bir şekilde tercih edilir. Bölgesel incelme konusunda başarılı sonuçlara imza atan lipomatik cihazı her geçen gün yaygınlık kazanıyor. Vücuda ve dokulara zarar vermeden istenilen incelmeyi sağlayan lipomatik estetik açıdan kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini yardımcı olur. Lipomatik tekniği vücudun belirgin hatlara sahip olmasında büyük role sahiptir.

Bu nedenle lipomatik cihazı kalça, bel, karın gibi dirençli yağlanmaların bulunduğu bölgeler üzerinde kalıcı ve gözle görülür sonuçlar sağlar.  Ayrıca cihaz kol ve bacaklarda, göğüs bölgesinde güvenilir bir şekilde uygulanabilir. Estetik kıvrımlara sahip olmak isteyen herkes lipomatik cihazları avantajlarından yararlanabilir.

Erkekler Lipomatik Yöntemine Başvurabilir Mi?

Bölgesel incelme sadece kadınlara özgü bir problem değildir. Bu konuda kadınlar kadar erkeklerde bölgesel dirençli yağlanmalara kalıcı çözüm arayışına girmişlerdir. Dolayısıyla erkeklerde lipomatik tekniğini kullanarak bölgesel incelme sağlayabilirler. Lipomatik tekniği bölgesel incelme sağlandığı gibi erkekler bu yöntemi kullanarak meme beze dokularını da kolaylıkla aldırabilirler.

Fit ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak günümüzde erkekler için de büyük bir estetik kaygıdır. Bu kaygı erkekleri yağ aldırma yöntemlerine yöneltti. Spor ya da diyetle bir türlü eritilemeyen bölgesel dirençli yağlar lipomatik cihazı ile kısa sürede gözle görülür sonuçlar sağlar. Titreşimli kanüller sayesinde operasyon kısa sürede tamamlanır ve fazla yağ dokuları parçalanarak sıvı hale getirilir. Sıvı hale getirilen yağlar vücuttan atıldıktan sonra hastalar kısa sürede toparlanarak gergin bir vücuda sahip olurlar.

Lipomatik Yönteminin Avantajları Nelerdir?

Geliştirilmiş bir yağ alma tekniği olan diplomatik güzel ve estetik sonuçlar ortaya çıkarıyor. Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak biriktirilen bu yöntemler sayesinde mümkündür. Kişiyi bedensel olarak rahatsız eden fazla yağ dokuları lipomatik tekniği ile kısa sürede parçalanarak vücuttan atılır. Dolayısıyla lipomatik tekniğinin birçok avantajı bulunur. En büyük avantajları ise şu şekildedir:

  • Lipomatik cihazı titreşimde olduğu için uygulama sırasında dokulara zarar vermez bu sayede dokular kısa sürede iyileşir.
  • Operasyon sırasında kullanılan kalemler vücuttan alındıktan sonra hareketlilik durdurulur. Böylece hastanın iç yaralanma riski de ortadan kalkar.
  • Geliştirilmiş ve modern bir teknik olduğu için lipomatik sonrası hastalar kısa sürede normal hayatlarına dönüş yapabilirler. Günlük hayatlarında gündelik yaşam aktivitelerini yerine getirirler.
  • İşlem tamamlandıktan sonra yaklaşık 2-4 hafta içerisinde hastanın vücudunda ciddi bir incelme görülür.
  • Dirençli yağların eritilmesinde kullanılan infrasonik titreşimler yağ dokularına daha hızlı ve güvenilir bir şekilde parçalar.
  • Hastaların uygulama sonrası hastanede kalış süreleri kısa ve uygulama diğer tekniklere nazaran daha ağrısız bir işlemdir.
  • Uygulama sonrası kızarıklık, morarma ve kanama gibi riskler daha az görülür.

Lipomatik Vücudun Her Yerine Uygulanabilir Mi?

Lipomatik cihazı FDA onaylı olduğu için vücudun her bölümünde güvenilir bir şekilde uygulanabilir. Vücudunun herhangi bir noktasından rahatsızlık duyan kişiler estetik olarak belirgin bir yapıya sahip olmak için lipomatik cihazıyla bölgesel incelme tekniğini tercih edebilir.

Lipomatik Sırasında Hangi Anestezi Tekniği Kullanılır?

Son yılların en popüler uygulamalarından biri olan lipomatik ile bölgesel incelme mümkündür. Günü güvenilir bir şekilde tasarlanan lipomatik cihazı vücuda ve dokulara zarar vermeden fazla yağların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Titreşimli İnce kaloriler yağ dokularını kısa sürede sıvı hale getirir.

Lipomatik yaptırmak isteyen hastaların en çok merak ettiği konuların başında uygulama sırasında lokal anestezi mi yoksa genel anestezimi kullanıldığıdır. Bu durum tamamen kişiye özel planlanır. Yani işlem sırasında vücuttan alınacak yağ miktarı fazla değilse ya da sadece tek bir bölge üzerinden gerçekleşecekse lokal anestezi kullanılır. Hastanın yağ dokusu fazla ve bölge sayısı da aynı şekilde fazla olursa genel anestezi uygulanır.

Lipomatik Yöntemi Ne Zaman İstenilen Sonucu Verir?

Lipomatik tekniği sonrası hastalar kaliteli bir dinlenme süreci sonrası günlük yaşamlarına dönebilirler. Lipomatik tekniğinin gözle görülür sonuçları 3 hafta ile 4. Hafta arasında görülür. En doğru ve en belirgin sonuçlar ise 2-3 ay içerisinde gerçekleşir. Uygulamadan istenilen sonucun alınmasında hastanın rolü de büyüktür.

Çünkü gerçekleşen işlem sonrasında hastanın yaşam kalitesine ve beslenmesine önem vermesi gerekir. Bu doğrultuda gün içerisinde bol bol su tüketilmeli, egzersizler yapılmalı ve kalorili ürünlerden kaçınılmalıdır. Çünkü hareketsiz yaşam tarzı vücutta yeniden yağ dokularının birikmesine neden olur. Sıkı, gergin ve sağlıklı bir vücut sunan lipomatik sonrası dikkat en önemli aşamadır.

Lipomatik Fiyatları

Liposuction ‘ın en geliştirilmiş türü olan lipomatik günümüzde yaygın bir şekilde tercih edilir. Bölgesel incelme konusunda göstermiş olduğu başarı ve kalıcı sonuçlar sonrası hem kadınlar hem de erkekler tarafından talep edilir. Tek seansta gerçekleşen lipomatik fiyatları her yıl güncellendiği gibi 2021 yılında yeniden güncellenerek hastalara duyurulur. Bu nedenle lipomatik yaptıracak olan kişilerin güncel diplomatik fiyatlarını öğrenmesi gerekir. Lipomatik fiyatları daha çok kişiye özel planlanır. Vücudun ihtiyacı ve hastanın beklentisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Lipomatik fiyatları işlemin gerçekleşeceği bölge ve seans sayısı ve bağlıdır.