OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik İşleminden Kimler Yararlanabilir?

Lipomatik günümüzde en güvenilir işlemlerden birisidir. İşlem öncesi ve sonrası korkulacak herhangi bir durum ile karşılaşılmaz. Lipomatik uygulanacak bölgede cihaz ileri-geri olacak şekilde hareket ettirilerek bu bölgedeki yağların parçalanması sağlanmaktadır. Parçalanan bu yağlar bir vakum yardımı ile o bölgeden alınmaktadır. Gerekli görüldüğü durumlarda en fazla 1 gün hastanede kalınması gerekebilir. Yani ağrısız acısız 1 gün içerisinde yağlardan lipomatik ile kurtulmak oldukça kolay.

Lipomatik Kimlere Uygulanabilir?

Lipomatik oldukça güvenli ve başarılı sonuç veren bir yöntemdir. İşleme mutlaka doktor görüşmesi sonrasında başlanır. İşlem uygulanacak bölgenin incelenmesi ve hastanın anestezi alıp alamayacağının kontrolünün ardından doktorun onayı ile işlem zamanına karar verilir. Kısacası doktorun uygun gördüğü herkes lipomatik ile yağ aldırma işlemi yaptırabilir.

Lipomatik işlemi uygulanması için mutlaka 18 yaşının doldurulmuş olması gerekmektedir. İşlem hamilelere de kesinlikle uygulanmaz.  İşlem sonrasında hasta günlük rutinine ertesi gün kolaylıkla dönebilmektedir. Bazı durumlarda hasta 1 gün hastanede yatırılabilirken bazı durumlarda gün içerisinde hastaneden çıkarılmaktadır.

Lipomatik Uygulanan Bölgedeki Değişiklikler

Lipomatik dairesel ileri-geri yapma ile bölgesel yağların parçalanmasıdır. Ancak yağ bulunduğu bölgede parçalandıktan sonra vakum yardımı ile o bölgeden alınır. Bu işlem sonrasında bu bölgede morluklar oluşabilir. Ufak tefek ağrılar hissedilebilir ancak bunlar günlük rutini etkileyecek düzeyde değildir. Hasta operasyondan hemen bir gün sonra işine kolaylıkla dönebilir.

9-10 gün sonrasında sporunu yapmaya bile başlayabilir. Bazı doktorlar 1 ay lipomatik uygulaması yapılan bölgeye korse takılmasını gerekli görmektedirler. Bu tamamen hekime göre değişir. Eğer doktorunuz bunu uygun gördüyse korse takılması gerekmektedir. Hasta operasyonu geçirdikten sonra hastaneden yürüyerek taburcu edilir. Bazı istisnai durumlarda 1 gün yatış yapılırken bazen aynı gün içerisinde taburcu edilebilir.

Uygulama Sonrası Yapılması Gerekenler

Lipomatik, yağ hücreleri fazla olan bölgedeki yağların tercih üzerine bir cihaz yardımı ile ileri-geri olacak şekilde dairesel hareketler yardımı ile parçalanarak vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. İşlem öncesi hastanın yapması gereken bir şey bulunmaz. Sadece hasta anestezi uygulanarak işleme hazırlanır. İşlem sonrasında hastanın günlük rutinine kolaylıkla dönmesi sağlanır.

Ancak hasta haddinden fazla kilo aldığı durumlarda vücuttaki yağ hücreleri artmayacağı gibi, bulunan yağ hücrelerinin kütleleri artacağından hasta tekrar yağlanmış olacaktır. Bu yüzden beslenme kontrolü hastanın yararına olacaktır. Hasta ilk 10 gün sonrasında sporunu yaparak da hayatına devam edebilir. Lipomatik uygulanan kişinin 1 gün duş almaması gerekmektedir. İşlem sonrası doktorun önerisi ile soğuk veya sıcak kompres uygulaması önerilebilir.

Lipomatik Uygulaması Sonrası Beslenme

Beslenme düzeni günlük yaşamda herkes için çok önemlidir. Ancak güzel bir vücuda kavuşmak hayali ile lipomatik gibi bir işlem geçirdiyseniz beslenme düzeninize birazcık daha özen göstermeniz gerekecektir. Lipomatik sonrası doktor tuz ve yağ tüketimini sınırlandıracaktır. Doktorun uygun gördüğü oranda tuz ve yağ tüketimi serbest bırakılabilir. Vücudun şeklinin korunması açısından doktorun önerdiği beslenme listesine oldukça fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

Lipomatik İşlemi Sonrası Ağrı

Lipomatik işlemi yağın vakumla vücuttan uzaklaştırılması ile sonlandırıldığından bu bölgede morarmalar oluşabilir. Cildin hassasiyet durumuna göre morarmalar değişiklik gösterir. Bazılarında az görülürken bazılarında dikkat çekecek şekilde fazla olabilir. Ancak her morlukta olduğu gibi bu morarmalar da günden güne azalarak geçecektir.

Lipomatik işlemi sonrası anestezi atıldıktan sonra ufak tefek ağrılar da oluşabiliyor. Ancak bu ağrılar gözlemlenen çoğu kişide günlük rutini olumsuz etkileyecek seviyede olmuyor. Bazen ağrılar fazla olsa da 2 ile 4 gün arasında ağrılar azalarak geçecektir. Anestezi uygulaması yapıldığından işlem sonrası ufak baş dönmeleri yaşanabilir. Ağrı kesiciler doktor tavsiye etmediği sürece kullanılmamalıdır. Vücudun gevşeyip rahatlamasına yardımcı olmak için bitki çayı demlenip içilebilir.

Lipomatik Yan Etkileri

Lipomatik işlemi uygulaması ile yağlardan kısa sürede kurtulmak mümkün. Ancak işlem tamamen bu konuda deneyimli doktorlar ve uzmanlar tarafından yapıldığında başarılı olabiliyor. Eğer işlem başarılı sonuçlanmazsa belli başlı bazı doku zedelenmeleri ve lipomatik uygulaması yapılan bölgenin bozuk bir şekil alması ile sonuçlanabiliyor. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için işlemi tamamen alanında uzman doktorlar tarından yapılması uygundur. Aksi takdirde dokuların zarar görmesi sonrasında onarımı güç durumlar doğurabilir.