OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik İle Yağlardan Kurtulmak Mümkün mü?

Ne kadar iyi bir fiziğe sahip olduğumuzu anlamak için kilomuzun yanında yağ ve kas oranımıza da bakmamız gerekli. Kilomuz ideal seviyelerde olsa dahi yağ oranımız yeteri kadar düşük değilse güzel bir fiziğe sahip olduğumuzdan bahsetmek mümkün olmaz. Kilo fazlası olan kişiler için durum daha farklıdır. İdeal kilosundan bir hayli uzaklaşmış olan kişiler yüksek oranda yağ barındırırlar. Bu durum vücut şeklinin tamamen bozulması anlamına gelmektedir. Ayrıca birçok sağlık problemini de yanında getirir. Yağlardan kurtulmak için kesin çözümler arayan kişiler son dönemde lipomatik ameliyatı ile karşılaşıyorlar. Birçok kişinin gerçekleştirdiği bu operasyonlar yağlardan kurtulmada muhteşem bir seçenek.

Lipomatik İle Yağlardan Nasıl Kurtuluyoruz?

Estetik operasyonların birçoğu hakkında olduğu gibi lipomatik ameliyatı konusunda da birçok yanlış bilgi dolaşıyor. İlk olarak lipomatik isminin nereden geldiğini belirtmek gerekli. Lipomatik kelimesi yağların parçalanmasını sağlayan cihazın adıdır. Gerçekleştirilen ameliyatlar bu cihazın adıyla anılır.

Lipomatik isimli cihaz ile birlikte vücudumuzdaki yağlara direkt olarak müdahale mümkün olmaktadır. Yağlar ilk önce parçalanır sonra da vakum ile birlikte vücuttan koparılmış olur. Vücuttaki yağ kütlesinde direkt olarak eksilme yaşanacaktır.

Bölgesel yağlarından kurtulmak için birçok farklı yol deneyen ve başarılı olamayan kişiler uygulanacak olan bu operasyonlar ile birlikte kısa sürede yağ oranlarını düşük seviyeye çekip hayatına bu şekilde devam etmeye başlayabilirler.

Lipomatik İle Yağlardan Kurtulmanın Zararları Neler?

Vücudumuzdaki fazla kilolardan ve yağlardan kurtulmak bazen çok zor olabiliyor. İnsanlar basit bir ameliyat ile birlikte yağlarından kurtulmanın karşılığında vücutlarında bir zarar oluşacağından eminler. Herkes bu başarılı işlemlerin karşılığında hangi fedakârlıkların yapılması gerektiğini düşünüyor.

Lipomatik ameliyatının en önemli özelliklerinden bir tanesi vücuda hiçbir zarar vermemesidir. Gerçekleşecek olan lipomatik ameliyatı sonrasında hastalar aynı gün içerisinde hastaneden ayrılırlar. Normal hayatlarına dönüş yapabilmek için günlerde dinlenmelerine gerek olmayacaktır.

Gerçekleşen işlemler sonrasında vücutta herhangi bir yara izi kalmaz. Birçok hastada morarma ya da kızarıklık gibi olumsuzluklar dahi ortaya çıkmamaktadır. Hafif seviyede bu sorunlar ortaya çıksa dahi 1-2 gün içerisinde tamamen ortadan kalkacaktır.

Lipomatik Ameliyatı İçin Nereye Başvurulması Gerekli?

Lipomatik ameliyatının ne kadar başarılı olduğunu gören kişiler kısa süre içerisinde bu operasyonu geçirebilecekleri bir yer arayışı içerisine girerler. Ülkemizde lipomatik ameliyatı olunabilecek sağlık merkezi tek değildir. Birçok sağlık merkezi ve hastanede lipomatik cihazı bulunur ve rahatlıkla bu operasyonlar gerçekleştirilebilir.

Lipomatik ameliyatının gerçekleştirebileceğini iddia eden bazı amatör sağlık kuruluşları ya da hekimler olabilir. Resmi ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış noktalarda kesinlikle bu operasyonun gerçekleştirilmemesi gerekir. Ameliyatın riskinin çok düşük olması ya da sonrasında herhangi bir sorun çıkarmaması profesyonel sağlık merkezinde ve uzman hekimler tarafından gerçekleşmesi durumunda geçerlidir.

Herkes Lipomatik Ameliyatı Olabilir mi?

Lipomatik ameliyatını olmak isteyen kişiler soluğu uzman hekimlerin yanında alırlar. Muhteşem bir sağlık merkezinde çalışma imkânı bulan hekimler gelen kişilerin taleplerini değerlendirmeye alacaktır. Lipomatik işleminin yapılması için vücudun belirli bir seviyenin üzerinde yağa sahip olması gerekir. Bu seviye tamamen hekimin düşüncesine bırakılmaktadır.

Hekimler böyle bir işleme gerek olmadığını, basit bir diyet ve spor ile bu yağların tamamen vücuttan uzaklaştırılabileceğini düşünüyorsa lipomatik ameliyatı yamayı reddedebilir. Bunun yanı sıra 60 yaşın üzerinde olan kişilerin bu ameliyatı olması kabul edilmemektedir. Benzer bir biçimde hamile bayanlar da kesinlikle lipomatik ameliyatına giremezler. Yağ oranı yüksek olan ve bu özel durumlara sahip olmayan kişiler rahatlıkla lipomatik ameliyatını olabilirler.

Lipomatik Ameliyatı Olanlar Ne Diyor?

Gerçekleşecek operasyon ne olursa olsun en güvenilir bilgileri almak için hekimler ile iletişime geçmemiz gerekmektedir. Ancak hekimler gibi bu ameliyatları geçiren kişiler de ayrıntılı bilgiler paylaşabilirler. Yağlardan kurtulmak amacıyla gerçekleştirilen lipomatik ameliyatı için de insanlar her zaman tecrübelerini çeşitli mecralardan aktarmaktadırlar.

Lipomatik ameliyatını geçişmiş olan kişilerin tamamına yakını memnuniyet içerisinde hayatlarına devam ettiklerinden bahsederler. Vücutlarındaki fazla yağın çok büyük bir kısmını bu ameliyat ile kaybeden kişiler kalan kısımları için küçük diyetler ve egzersizler yaparak hayallerindeki vücuda kavuşmayı başaracaktır. Ameliyatın ne kadar acısız ve sorunsuz geçtiği de yapılan yorumlardan rahatlıkla fark edilebilir.

Lipomatik Ameliyatını Fiyatı Yüksek mi?

Ameliyatların bazıları sigorta tarafından karşılanırken bazıları için ödemelerin hasta tarafından yapılması gerekir. Lipomatik ameliyatları da hasta tarafından ödenmesi gereken ameliyatlar kategorisinde yer alır. Özek hastanelere giderek başvurularını yapan kişiler kısa süre sonra randevularına gelerek operasyonu gerçekleştirirler. Sonrasında da ödeme aşamasına geçilir.

Lipomatik ameliyatının ismi kullanılan makineden gelir. Makinenin kendi maliyeti ve kullanım maliyeti yüksek olduğundan harcanan paralar direkt olarak fiyatlara yansımaktadır. Vücutta yağ kırımı yapılacak olan yerlerin miktarı ne kadar fazla ise lipomatik ameliyatı fiyatı da o seviyede fazla olacaktır. Bunun yanı sıra operasyonun gerçekleştiği hastane ve hekim de fiyatları etkiler.

Hastanelerin odaları her zaman belirli ücretler karşılığında hastalara tahsis edilmektedir. Özel hastanelerde odalarda sunulan imkânlar fiyatlar üzerinde etkili olur. Bu durum operasyonların çok yüksek fiyatlara çıkmasına sebep olabilir. Ancak lipomatik ameliyatı sırasında hastaların hastanede yatmasına gerek olmaz. Operasyon sonrasında dinlenen kişiler sonrasında hastaneden çıkış yapabilirler. Konaklama masrafları dahil olmadığından çok yüksek fiyatların talep edilmediği bir ameliyattır.