OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lazerle Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak sorunu insanlarda sıkça görülen sorunlar arasında yer almaktadır. Kepçe kulak sorununu yaşayan kişiler, kulaklarının görünüşünden kendilerini rahatsız hissederler. Bu durumda bu tür kişiler de psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Özellikle toplum arasında kendini eksikli görebilen birçok kepçe kulak problemi yaşayan kişiler vardır. Bu tür kişilerde en çok özgüven eksikliği sorunu yaşanmaktadır. İlerleyen lazer teknolojisi sayesinde lazerle kepçe kulak estetiği yaptırabilir ve yukarıda saydığımız tüm sorunları kolayca aşabilirsiniz. Lokal anestezi veya genel anestezi olarak gerçekleştirilen kepçe kulak ameliyatlarında, kulaklara bir kesi atılmaktadır. Bundan sonra ki aşamada ise, lazer teknolojisi kullanılır ve lazerle kıkırdak dokusu yumuşatılarak, fazla doku alınır. Doğru açının oluşması için, kulak içine dikiş atılır. Son olarak açılan kesi lazer yardımı ile kapatılır. Lazer ile yapılan bu operasyonlarda sargı kullanılmaması ve herhangi bir kanama gerçekleşmemesi bu operasyonun ilgi çekici yönlerindendir.

İşlem Sonrası Süreç

Ameliyatın sona ermesi ile birlikte hastadan kulaklarını dış etkenlerden koruması istenilecektir. Ameliyat sonrasında her hangi bir kan kaybı da oluşmayacaktır. Dolayısıyla hasta da morarma ve şişlik de görülmeyecektir. Görüldüğü üzere, lazer ile kepçe kulak estetiği, sağlıklı ve risksiz bir operasyondur. Tabi operasyonu gerçekleştiren doktor da bu süreç de oldukça önemlidir. Ameliyattan sonra size, doktorunuz neleri yapmanız gerektiğini veya neleri yapmamanız gerektiğini iletecektir.

Doktorun bu tavsiyelerine mutlak suretle uymanız gerekmektedir. Kulağınızı en az 3 ay kadar dış etkenlerden korumalısınız ki, gerçekleştirilen operasyonun sonuçları da sizin istediğiniz şekilde olsun. Operasyonun yapılış tarihinden itibaren yaklaşık 3 hafta sonra kulağınızın yeni şeklini daha fazla fark edeceksiniz. Artık kulağınızı saçlarınız ile kapatma gibi bir sorununuz olmayacak. Sosyal yaşantınızda da sorunlu günler değil, güzel günler sizi bekliyor olacaktır.

Artık daha fazla kendinize güvenecek ve çok daha güzel bir kulağa sahip olacaksınız.
Fbm Estetik ve Tıp Merkezi olarak kepçe kulak estetiğinin yanında, burun estetiği, saç ekimi, uyluk estetiği, yüz gençleştirme, iple yüz gerdirme, dudak dolgusu gibi tüm işlemlerinizi uzman ekibimiz ile en kaliteli şekilde yapabiliriz.

İşlem Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

genellikle ameliyat ile gerçekleştirilen estetik operasyonları sonrasında acılı ve uzun bir iyileşme süreci yer almaktadır. Bu süreci yaşamamak için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de lazerle yapılan kepçe kulak estetiği olmaktadır. lazerle yapılan kulak estetiği işlemi ameliyat ile yapılan işlemden çok daha avantajlı olmaktadır çünkü kesik olmadığı için şişlik yada morarma durumları gözükmeyecektir. Tek yapılması gereken işlemden sonra bir kaç gün bandaj takılmalıdır. Ve işlem uygulanan bölge dış etmenlerden korunmalıdır. bir kaç gün boyunca işlem uygulanan bölgelerin üzerine yatılmamalıdır.  her hangi bir aksilik veya bir sorun fark edilir ise ameliyatı yapan doktora başvurmanız gereklidir.