OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Laser Lipoliz bölgesel zayıflama açısından nasıl bir tekniktir?

Vücudunuzun belirli bir bölümünde yağlanma var ve bu yağlardan kısa sürede kurtulmak istiyorsunuz, araştırdınız ve en etkili yöntemin liposuction olduğuna karar verdiniz, peki ama sizin için uygun yöntem hangisi?

Liposuctionda en gelişmiş ve tavsiye edilen yöntem hangisi?
Liposuction yöntemleri arasındaki farklar neler?

Eğer bunlar hakkında bilginiz yok ise kendinize uygun olmayan bir yöntem ile ya da daha ilkel kalmış bir yöntem ile uygulama yaptırabilir memnuniyet düzeyinizi düşürebilirsiniz.

Liposuction, Laser Liposuction, Lazer Lipoliz, Vasel Liposuction… Hepsi de birbirine benzer terimler fakat birbirinden farklı uygulamalar. Basitçe bahsedecek olursak klasik liposuction yağların vücudunuzdan vakum yardımı ile alınması yöntemidir. Başlangıç düzeyi bir uygulamadır.

Laser liposuction ise lazer yardımı ile oluşan yağ tabakalarının daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır. Yine bu işlemde de vakumlama ile yağlar vücuttan çekilmektedir.

Vasel Liposuction ise sadece yağ tabakalarına etki eden ses dalgaları ile yağların yakılarak vücuttan atılmasını sağlayan bir yöntem.

Laser Lipoliz ise vakumlu sistemlerin tam tersi bir uygulamadır. Lazer Lipolizde , klasik liposuctiondaki gibi yağ hücreleri vakum ile çekilmez. Az ve orta düzeydeki bozukluklar bulunan bölgelerdeki yağ hücrelerinin zarı lazer yardımı ile parçalanır ve parçalanan hücreler lenfamatik dolaşım yardımıyla vücuttan uzaklaştırılır. Bu bağlamda daha derin bölgeler için ise lazer yardımıyla parçalanan yağ hücreleri vakum ile çekilir. Yani laser liposuction aslında laser lipolizin yeterli kalmadığı durumlarda devreye giren daha derin çalışmalar için kullanılan bir yöntem diyebiliriz.Her iki işlemde de, lazer ile cilt sıkılaştırma işlemi yapılarak, iyileşme ve vücut şekillendirme süreci hızlandırılır. Bu yöntemlerin en çok kullanıldığı bölgeler basen, karın ve bel bölgeleridir. Bunun yanı sıra kol, bacak içleri, çene altı gibi bölgelerdeki yağ hücrelerine uygulanabilir.

Siz de cildinizin daha canlı daha sıkı görünmesini istiyorsanız kendinize uygun olan yöntemin belirlenmesi için uzmanlardan yardım alabilir ve konu ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Cildinizin türü, yağlanma düzeyiniz, vücut esnekliğiniz vb. etkenler detaylı olarak incelendikten sonra kısa sürede daha sıkı ve canlı bir vücuda kavuşabilirsiniz.,