OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatı 2021

Kepçe kulak ameliyatı fiyatı ülkemizde birçok devlet ve özel hastanelerde yapılmaktadır. Bazı kişiler hayatlarını saclarını açarak, yaşamlarını sürdürmektedirler. İşte bu insanlardan bazıları kepçe kulaklı ya da diğer tabirle yelken kulaklıdırlar. Kepçe kulaklı olmak doğuştan gelen rahatsızlıktır demek doğru değildir. Çünkü kepçe kulaklı insanlar da işitme engeli olmadığı için görüntü bozukluğuna da bir rahatsızlıktır diyemeyiz. Aynı zamanda kepçe kulaklı olmak genetik bir yapıya sahip olanlarda gözükebilir. Anne babadan yada aile büyüklerinden geçebilir.

Kepçe Kulak Nedir? Çocuklarda Tedavi Yöntemi Nasıldır?

Özellikle çocukluk yıllarında çocukların kendi aralarında birbirleri ile alay konusu olduğundan çocuklar üzerinde psikolojik olarak olumsuz etki bırakıyor. Bu durum büyük travmalara dahi neden olmaktadır. Daha da ileriye dönük yaşlarda önemli psikolojik sosyal, duygusal ve davranışsal sorunlar yaşayabilmekteler. Bu nedenle de kepçe kulak yani tıp dilindeki ismiyle otoplasti ameliyatı, erken yaşlarda yapılmasının hiçbir sakıncası yoktur. Bu otoplasti operasyonu çocuklarda genel anestezi ile yetişkinlerde ise lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır.

Aslın da kepçe kulağın anlaşılması cenin anne karnın da iken dolaşımına gecen östrojen sayesinde çocuk yeni doğduğunda yani yeni doğan döneminde kulaklar şekillendirilir. Bu da erken dönemde olduğu için plastik cerrahlarımız özel kulak bantları başa yapıştırılarak bu kepçe kulak görünümü azaltılır. Uzmanların belirttiği üzere Allah kıkırdak yapısını labirent şeklinde çok karışık ve üç boyutlu yaratmıştır. Kulakların bu şekilde yani kepçe kulak şeklinde olmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. Bunlardan bir kaçı, kıkırdakların zayıf yapıya sahip olmaları, kulağın iç kısmındaki kıvrımların oluşmaması bir de kulağın içinde ki çukur kısmın anormal bir yapıya sahip olması bu belirtilerden birinin varlığı kepçe kulağın oluşma sebeplerindendir.

Kepçe Kulak Estetiği Aşamaları

Şunu da belirtmeliyiz ki kulak çukurunun tıp dilindeki ismine konka denilmektedir. Bu şekil bozukluğu cerrahi operasyon ile tedavi edilir. Bu deformasyon yani şekil bozukluğunun düzeltilmesinden sonra doğal bir görünüm sağlanmış olur. Bu otoplasti cerrahisi genel olarak bir ya da bir buçuk saat süren cerrahi bir işlemdir. Çeşitli yöntemlerle bu cerrahi operasyon uygulanmaktadır. Genel olarak uygulanan yöntem kulak arkasından yapılan operasyon ile kıkırdaklar şekillendirilir eğer varsa kıkırdak da ki fazlalık alınarak, kulağa yeniden şekil verilir.

Bu kepçe kulak operasyonu kulağın dışından 3 santimetrelik bir dikey kesi ile yapıldığından dolayı, kulağın zarına hiçbir zarar vermediği için kişi de her hangi bir duyu kaybı yaşanmaz. Çocuklar da kepçe kulak operasyonunun yapılma yaşı genellikle 5 ile 6 yaşlarına gelmeden yapılmaktadır. Çünkü çocuklar bu yasa gelmeden kulakların gelişimi tamamlanır. Çocukların başları 5 ile 6 yasından itibaren büyümeye devam ederken, oysaki diğer duyu organları gibi kulakların da ne boyundan ne de eninden herhangi bir büyüme görülmez. Bu nedenle bilimsel olarak çocukların okul cağına gelmeden kepçe kulak ameliyatının yapılması tavsiye edilmektedir.

Yine de önemle vurgulamak gerekirse çocukların psikolojik sosyal gelişimi acısından önemli olduğu için önerilen yaşa yani ilkokula gelmeden önce bu soruna çözüm bulunması gerekir. Kepçe kulak ameliyatı lazer ile de yapılmaktadır. rahatsızlık duyulan görüntünün tedavisi, ağrı duyulmadan, kanama riski olmadan ve kesilen yerin izi kalmadığı için lazer operasyonu tavsiye edilmektedir. Lazer ile yapılan ameliyatın birçok getirisi vardır. Bunlardan bir kaçı dikiş atılmadığı için pansuman gerektirmez, bu neden le de kararma ve morarma meydana gelmez. Bu uygulamada herhangi bir risk oluşmadan steril ve sağlıklı ortamda yaptırılabilir.