OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Gözaltı Işık Dolgusu

Yüzümüze baktığımızda ilk dikkatimizi çeken yerler gözlerimizdir, aynı zamanda yaşlanma izlerinin de en çabuk görüldüğü bölge göz çevresidir. Özellikle genetik olarak yatkınlıkta buna eklenince kişilerin yorgunluk , uykusuzluk , kötü beslenme, alkol sigara kullanımıyla göz çevresi sorunları kendisini daha belirgin olarak gösterir. Göz çevresi yapısı itibariyle yüzümüzün en ince ve hassas deri yapısına sahiptir. Göz altlarında bulunan yağ tabakası da aynı şekilde yaşla birlikte yer değiştirerek göz altlarında boşluk görüntüsüne sebep olabilir.

apısal olarak çukur gözler , morluklar ,yaşlanma nedeniyle oluşan göz altı torbaları için uygun bir tedavi olan gözaltı ışık dolgusu  uygulamadan hemen sonra etkisini  gösterir. Yapılan uygulama gözaltlarını doldurarak çökük görüntünün yok olmasına ve morlukların  görünümünün azalmasını sağlar. Buda bakışların daha taze ve genç görünmesine neden olur.

Visko-elastik ve tamamen saydam bir yapıda jel olan gözaltı ışık dolgusu, temel olarak iki bileşenden oluşmaktadır Cilt dokusundaki yapıya özdeş hyalüronik asit ve polivitamin karışımı ışık dolgusunun ana içeriğidir. Güçlü nem tutma özelliğine sahip hyalüronik asit cildimizde yaşla birlikte azalmaya başlar. Gözaltına  yapılan dolgu enjeksiyonuyla birlikte kuruma ve buradaki kırışıklık görünümünün ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Uygulamadan hemen sonra tek seansta bile sonuç alınan gözaltı ışık dolgusunun polivitamin içeriğinde ise dokunun yapı taşı olan çeşitli amino asitler, antioksidan vitaminler ve enzimlerin çalışmasının düzenleyen mineraller yer almaktadır.

Uygulama  25 yaş sonrası göz çevresinde problem yaşayan herkese yapılabilir. Uygulama  sonrasında  yapılan enjeksiyonun etkisiyle hafif kızarıklık ve morluk olabilir ,bu etki en fazla  3-5 gün içinde yok olur. Bu dolgunun avantajı doğal gözükmesi ve göz altında ödem sorunu yaratmamasıdır. Tek seansta gerçekleştirilen işlemin etkisi 1-1,5 yıl devam eder. İşlemden sonra buz uygulaması yapılır. İlk gün sıcak banyo tavsiye edilmez. Uygulamadan sonra ilk iki gün aşırı yüz hareketlerinden kaçınılmalıdır. İlk hafta aşırı hareketli sporlar yapılmamalıdır.