OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Göğüs Büyütme Ameliyatı

Göğüs büyütme ameliyatında günümüzde en geçerli olan yöntem meme protezi uygulamasıdır. Kişiler doğum sonrası sarkma, yaş, genetik etkenler, hedeflenen ölçüler, mesleki gereklilikler gibi çeşitli sebeplerden ötürü göğüs büyütme ameliyatları yaptırabilmektedirler. Göğüs büyütme ameliyatından önce kişiler randevu alarak nasıl bir formda göğüs istediklerini uzman hekimler ile görüşerek bu konu hakkında detaylı bilgi alırlar ve uygulanacak yöntemler tercih edilir.

Göğüs ameliyatları yapılmadan önce uygulamaların hangi bölgeden yapılacağı belirlenmektedir. Uygulamanın en sık yapıldığı ve meme protezinin yerleştirildiği üç ayrı bölge bulunmaktadır. Bunlar ; göğüs altı, göğüs ucu ve koltuk altı bölümleridir. Hastanın fizyolojik yapısı ve istenilen formlara göre giriş yapılacak bölge farklılık gösterebilmektedir. Doktorunuz göğüs büyütme ameliyatı öncesi göğüs kafesi genişliğinizi ölçer ve meme başınızın köprücük kemiğinize olan uzaklığını kontrol eder, bu ve buna benzer birkaç tetkikten sonra sizin nasıl bir form istediğinizi dinler ve uygulamanın planını yaparak protezi kas altına mı yoksa kas üzerine mi uygulayacağına karar verir.

Göğüs büyütme ameliyatı , diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi uzmanlık gerektiren bir ameliyattır. Operasyonu gerçekleştirecek kişinin bu konudaki tecrübesi ve daha önceki başarılı deneyimleri önemlidir. Çünkü basit bir operasyon gibi düşünülüyor olsa da protez türünün seçimi, giriş yapılacak bölge ve protezin yerleştirileceği bölgenin tayini gibi sonucu direk etkileyebilecek seçimler yapılması gerekir. Bu da deneyimli, uzman kişiler tarafından yapılabilmektedir.

Göğüs büyütme ameliyatı yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir. Sabah saatlerinde ameliyat olsan bir kişi akşamı kendi evlerinde geçirebilirler. En çok merak edilen sorulardan biri de ameliyat sonrası çok fazla ağrı hissedilip hissedilmeyeceği sorusu. Ameliyat sonrası 5 – 6 saatlik süreçte hastanede yoğun gözetim altında bulunduğunuz süre içinde yapılan müdahalelerle herhangi bir acı hissetmezsiniz. Gerek görülen durumlarda bir gecelik yatış yapılabilir. Bu süreç sonrasında sizi rahatsız etmeyecek düzeyde kısmi ağrılarınız oluşabilir. Bununla birlikte göğüs büyütme ameliyatı olan kişiler daha önce doğum yapmamışsa ve vücut yapısı gereği derisi gergin ise ve bu derinin altına fark edilir boyutlarda protez uygulanmışsa oluşan yeni gerginlikten ötürü bir hafta gibi bir süre gerginlik ağrıları oluşabilmektedir.

Siz de göğüs büyütme ameliyatı ile ilgili daha detaylı bilgi almak veya randevu oluşturmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.