OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

FUE Saç Ekimi

Gelişen tıp saç ekiminde de yenilikler ve daha konforlu tedavilere olanak tanıyor.Fue yöntemiyle artık eskiden olduğu gibi saçlı deride 7-9 cm derin kesiler yapmadan ve dikiş izi olmadan mikro motorlar yardımıyla 0.6-0.9 punchlarla daha geniş bir alandan alım yapılabiliyor.En büyük avantajı yöntemin scar free yani yara ve kesi izi bırakmamasıdır. Punch Biopsy kaleminin ucundaki aparat bir motora bağlı olup motorun devri istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir.

FUE Saç Ekimi

Gelişen tıp saç ekiminde de yenilikler ve daha konforlu tedavilere olanak tanıyor.Fue yöntemiyle  artık eskiden olduğu gibi  saçlı deride 7-9 cm  derin kesiler yapmadan ve dikiş izi olmadan  mikro motorlar yardımıyla 0.6-0.9 punchlarla daha geniş bir alandan alım yapılabiliyor.En büyük avantajı  yöntemin scar free yani yara  ve kesi izi bırakmamasıdır.   Punch Biopsy kaleminin ucundaki aparat bir motora bağlı olup motorun devri istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir.

Yine Fue Motoru sayesinde daha sık aralıklarla greft alınabilmekte ve aynı miktarlı saha taranması karşılaştırıldığında motorla alınan sahadan daha fazla sayıda greft çıkarılabilmektedir. Motorun bir diğer üstünlüğü de çoklu kökleri yani 2-3 hatta 4 köke sahip olan greftleri parçalama ihtimalinin daha az olması yani folliküler ünitenin bu sayede bütünlüğünü koruma başarısının daha yüksek olmasıdır. Aslında temel mantık aynı olmakla birlikte yeni yöntemle uygulayıcı ciddi bir zaman kazanmaktadır. Burada  kazanılan zaman  yapılan ekimin başarısında büyük rol oynar, çünkü alınan saç köklerinin dış ortamda bekletilmeden hızlı şekilde nakledilmesi, ekim öncesi ve sonrası sürecin iyi anlatılmasının ve operasyonun sağlıklı ve başarılı olmasındaki en önemli faktörlerden birisidir.

FUE Saç Ekimi Aşamaları

Uygulama üç aşamada yapılır; Lokal anestezi ,Alım aşaması, Kanal Açma ve İmplant  Aşaması

Fue ekimi işlemi lokal anestezi  ile kişiden kişiye değişebilen sürelerde  ortalama 6-8 saat sürer.

Yapılan saç ekimi tek seansta tamamlanır  ve bir seansta  3000 ile 5000 greft  ekilebilir.Saçın %50 sinden fazlası yok ise bazı durumlarda 2. Seans gerekebilir. İkinci uygulama için en az 6-8 ay geçmesi  gerekir.

Fue Saç Ekimi Sonrası

Ekim sonrasında  en erken 24 saat en geç 72 saat sonra saçlar yıkanmalıdır. Saç ekim sahası üzerine bir miktar yumuşatıcı losyon sürülmeli ve bu losyon 20-45 dakika bekletilmelidir. Kurumuş kanları yumuşatması için yapılan bu işlemden sonra saçlar ılık bir su ile durulanır ve losyondan arındırılır. Yıkama işlemi çok nazik ve kafa derisi  ovuşturulmadan yapılmalı ve kullanılan şampuanın parabensiz  ve PH5.5 olması gerekmektedir. Uygulama  sonrasında 5 gün antibiyotik  ve ağrı hissedilirse ağrı kesici kullanılması gerekir.

Fue saç ekimi  sonrasında 1. hafta kabuklanma  görülür.2.hafta kabuklar dökülür.Bir ay sonunda se şok dökülme denilen dökülme olur.3.ayın sonunda artık gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar ve arzu edilirse saç kesilebilir.