OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Çene Dolgusu

İnsanlarla iletişim kurarken ilk etapta baktığımız yüz bölgesidir. orantılı bir yüz her zaman daha dikkat çekici ve göze hitap eder olmuştur. alın,burun ve çene hattının bir uyum içinde olması gerekir. çene bölgesinde asimetri olması ya da çenenin küçük olması gibi durumlarda, ufak dolgu uygulamaları ile istenilen orana ulaşılması mümkündür.

Çene dolgusu kimlere yapılır?

Çene bölgesinde asimetri olması , çenenin geri de  ve çenenin küçük olması gibi durumlarda kişiler çene dolgusuna başvurabilirler ve yüz güldürücü sonuçlar alırlar.

Çene dolgusu nasıl uygulanır?

Çene estetiği  ; dolgu maddeleriyle uygulanan basit ve acısız bir işlemdir. işlem öncesi uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür.  10-15 dakika bekletildikten sonra  işleme geçilir. çenenin uygulama yapılacak olan bölegelerine uygun dozlarda  dolgu  malzemesi verilir.

Çene dolgusu için yaş kısıtlaması var mı?

Gelişimin tamamlanması için genellikle çene estetetiği ( çene dolgusu ve çene implantları ) 18 yaşından sonra önerilir.

Çene dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?

Çene dolgusunun kalıcılığı kullanılan dolgu malzemesine göre değişmektedir.  çene bölgesi kemik bölge olduğu için daha sert ve kalıcı dolgu malzemeleri kullanılması önerilir.  ortalama olarak 1-1,5 sene kadar kalıcılığı bulunmaktadır.  ömürlük çene estetiği isteyen hastalarımız için ise çene implantları önermekteyiz.

Çene dolgusu sonrası sosyal hayata dönüş nasıl olur?

Çene dolgusu uygulaması sonrası direk sosyal yaşama devam edilebilir. uygulama  10 dakika kadar kısa sürdüğü için öğle arasında bile gönül rahatlığıyla yapılabilir.