OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Endoskopik Orta Yüz Germe Fiyatları 2021

Endoskopik orta yüz germe operasyona geçmeden önce, orta yüzün neresi olduğunu tanıyalım. Orta yüz burnun her iki tarafında yer alan gözlerin alt kısmına denk gelen, yüzün merkezi diyebileceğimiz tam ortasın da kalan kısımdır. Ayrıca gözlerimizin dış tarafından aşağıya yani çenemize doğru dikey inen, iki yanağımızın arasında kalan bölgeye orta yüz demekteyiz. Orta yüz operasyonu, plastik cerrahi tarafından yapılmaktadır. Operasyonun maliyeti, kişinin yüz yapısından ve hastanenin kullanacağı malzemelere göre farklılık göstermektedir.

Orta Yüz Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler.

Yüz anatomisinde elmacık kemiğinin yapısı önemli bir yer almaktadır. Elmacık kemiği yapısının sağlam ve dirençli olması halinde ve de yumuşak dokunun kemiğe tutunma durumunun güçlü olması, yaşlanmaya karşı daha dirençlidir. Aksi durumda orta yüz yaşlanmasında kemik yapısı zayıf olan insanlarda orta yüz yaşlanması daha hızlı seyretmektedir. Özellikle orta yüz yaşlanması kadınları etkiler, daha doğrusu rahatsız eder. Bu sorundan kurtulmak için tıp dilinde mitface lift denilen yani orta yüz germe ameliyatı, yüzde oluşan bu hacim dağılım düzensizliğini ve sarkan cilt dokularını genç yaşlardaki durumundaki seviyeye yükseltir.

Mitface lift yani yüz germe operasyonun da yaşlanmış bölgede ki kemiğe yapışan yumuşak dokular, kemik zarının altından girilerek serbestleştirilir. Bu şekilde yumuşak doku yer çekiminin aksine tam yukarıya doğru ya da çapraz yönde hafif bir şekil de hareketler ettirilir. Bu operasyonlar yapıldıktan sonra, yapılacak ve ya yapılmaması gerekenleri sıralayacak olur isek; öncelikle orta yüz gerdirme ameliyatı olanların ilk gün yüzlerini gergin hissetmeleri normaldir. Ağrıları da olabilir. Sunu da belirtmek gerekir ki ağızlarının oynatmamaları kendi sağlıkları için sattır. Sert gıdalar yememeleri gerekir ve de ağızlarının enfeksiyon kapmamaları için, gargara yapılması tavsiye edilir. Tuzlu şeyler de yememelidir, çünkü tuz vücutta ödem oluşmasına neden olur.

Endoskopik Yüz Germe Operasyonu İşlemleri

Endoskopik orta yüz gerdirme ameliyatı genel olarak ortalama 4 ila 6 saatlik bir süre içerisinde yapılmaktadır. Bu orta yüz gerdirme operasyonundan sonra kişinin göz kapaklarının üzerindeki sarkmalar ve yanak altından çene yönüne doğru olan sarkmalar, yüzde ki yorgun ve mutsuz görüntüyü ortadan kaldırmaktadır. Bu vesile ile operasyon sonrasında yüzde daha doğal ve daha genç bir görünüme sahip olunacaktır. Özellikle bu operasyon 30 ile 50 yaş aralığı kadınların kendi tercihleri ve ihtiyaçları doğrultusunda uygulanan bir yüz gerdirme, bir gençleşme operasyonudur. Günümüz şartları, yoğun çalışma temposu, günün yorgunluğu bedenimizi etkilediği gibi yüzümüzde de yıpranmalar oluşturur.

Bu olumsuz görüntüler bayanlar üzerinde psikolojik etki yaparak, yüz gerdirme ile bayanlar genç, dingin ve alımlı görünmeyi bu yöntem ile tercih ediyorlar. Yüz gerdirme uygulaması hem ekonomik rahatlığı olan hem de sosyal hayatında aktif olan kişiler bu yola başvururlar. Kimileri alnında ki çizgileri kimileri halk arasında kullanılan tabiri ile kaz ayaklarının ortadan kalkması için başvururlar. Bazı kimseler ise kaşlarını yukarıya kaldırmayı, kimileri de dudak inceliğinden memnun olmayıp iri dudağa sahip olmak için bu estetik operasyona başvurmaktadırlar. Eğer estetik yaptırmak isteyen kişi, kendini yorgun yıpranmış hissediyor ise, gerçekten de yüzü sarkmış ise non-invaziv yöntemi ile botoks, lazer, dolgu, hücresel tedavi ya da yüz gerdirme operasyonu yaptırıyorlar. Uzman estetisyenlerin başarısı ile gerçekleştirilen bu operasyonların normal şartlar altında etkisi on yıl kadar sürebiliyor. Bu uygulamaların yüzümüz de uzun süre kalabilmesi için yaşam standartlarınızı düzene sokmalısınız. Örneğin çok sigara içilmemeli, alkol alınmamalı ve stresten uzak bir hayat yaşamalısınız.