OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak dolgusu ve çekicilik!

Dudakların dolgunluğu ve çekicilik arasında bir bağ olduğunu söylemek mümkün. Çekici dudaklar için dudak dolgusu yaptırmak isteyenlerin sayısı ise hızla artıyor. Yaşlanmanın etkilerini ve genetik bazı olumsuzlukları devre dışı bırakan dudak dolgusu yöntemi ile artık yıllara meydan okumak ve çekici dudaklara sahip olmak çok daha kolay.

Geliştirilen yeni yöntemler ve detaylı testlerden geçtikten sonra sizlere sunulan kaliteli dolgu malzemeleri ile oldukça doğal ve daha dolgun görünen dudaklara sahip olabilirsiniz.

Dudak dolgusu ile ilgili mükemmel sonuçlar olduğu gibi kötü uygulamalar ve kötü sonuçlar da bulunmaktadır. Bunun en temel sebebi dudak dolgusu yapan kişilerin yeterli düzeyde uzmanlığı bulunmaması, dudak dolgusu ile ilgili yeterli pratiğe sahip olmamasıdır.
Bu tip uygulamalar nedeniyle sokaklarda dudakları gereğinden fazla dolgu ile kaplanmış, yüzündeki oran dudaklarına kaymış kişileri görebilirsiniz. Doğallığın dışında duran bu uygulamalar kuşkusuz çekiciliği de düşürmektedir.

Dudak dolgusu yaptırmayı düşünen kişiler, dudak dolgusu yaptıracakları kişiyi özenle seçmelidir. Dudak dolgusu yapacak kişinin bu işlemi ne kadar sıklıkla yaptığı bilinmelidir, dudak dolgusunda el pratiği ve işlemlere aşina olma önemli bir detaydır. Daha önceden yapılmış dolguların öncesi ve sonrası görüntüleri de sizler için birer referans olacaktır.

Dudak dolgusu yaptırmadan önce dudağınıza hangi dolgu malzemelerinin kullanılacağı , işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili de bilgi alabilirsiniz. Dolgu malzemeleriniz güvenilir ve kaliteli malzemeler olmalıdır.

Dudak dolgunuzu yaptıracağınız yeri önceden ziyaret ederek ortamın yeteri kadar hijyenik olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Dudak dolgusu hijyenik ortamda yapılmalı ve uygulama öncesi yüzey mutlaka temizlenmelidir.

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli husus, operasyondan sonra ilk 24 saat sıcak su ile duş almamanızdır. Operasyon sonrası sıcak su ile temas etmemelisiniz. Dudak bölgenize buz uygulaması yaparak ödemlerinizin inmesini ve  dudaklarınızın toparlanmasını sağlayabilirsiniz. Operasyon sonrası 4-5 saat gibi bir süre içinde kahve, çay vb sıcak içecekleri tüketmemeniz gerekiyor.

Dudak dolgusu operasyonundan sonra dudaklarınıza masaj yapmamalısınız, pipet vb ürünleri kullanmamalısınız.

Dudak dolgusu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.