OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak Dolgusu Çeşitleri

Dudak dolgusu estetiği yüz estetik görünümünde oldukça etkili bir yere sahip olup kadınlar tarafından oldukça önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda popüler bir estetik türü haline gelen dudak dolgusu estetiğine tüm yaş grupları tarafından ilgi görmektedir. Genlerden kaynaklı nedenlerden dolayı ince dudaklara sahip olan kişiler yaşlanmayla birlikte dudak yapılarının bozulması dudak dolgusu estetiğini olan ilgiyi artırmıştır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak yapısı göz önüne alındığında yapılan estetik operasyonlar genellikle olumlu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Zamanla kaybolan dudak çizgileri dudak estetiği ile eski halini alır. Dudak dolgusu estetiği yapılacak olan kişinin ağız ve yüz yapısının uyumu da önemli bir faktör olup orantılı bir şekilde olmalıdır. Estetik alanında uzman olmayan doktorlar tarafından yapılan dudak dolgusu estetiği ile estetik mağduru olmak işten bile değildir. Dudak dolgusu estetiğinin amaçlarından biri dolgunluğun ve hacmin kalıcı olmasıdır.

Kalıcı Dudak Dolgusu Estetiği Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu estetiğinin yapılmasının en etkili sebeplerinden biride dudakta istenilen hacmin ve dolgunluğun kalıcılığıdır. Enjeksiyon yöntemiyle uygulanan yöntemlerde kalıcı dudak dolgusu bulunmamaktadır.  Kalıcı dudak dolgusu için yağ enjeksiyonları ve demofat greft adı verilen yağ dokusu yapılan cerrahi müdahale ile gerçekleşmektedir.

  • Permalip Kalıcı Dudak Dolgunlaştırma Uygulaması

Lokal anestezi ile dudağın uyuşturulmasıyla yapılan bu işlem 25 ila 30 dakika sürmektedir. Özel bir cihaz ile dudağın 1-2 mm’lik alanından dudağın orta kısmına yerleştirilip, permalip diğer alana ilerletilir. Dudağın kenarlarından eriyen dikişlerle kapatılmasıyla işlem son bulur.

  • Juvaderm Dudak Estetiği

Genellikle kırışıklık gidermede kullanılan içeriğinde hiyaluronik asit bulunan dermal dolgu maddesi olan juvaderm pürüzsüz bir kıvama sahiptir. juvaderm dudak estetiği ile yapılan operasyonlarda dudaklara dolgunluk ve pürüzsüzlük kazandırılır.

Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Kişinin istediği dudaklara sahip olamasın da dudak dolgu çeşitleri yardımcı olmaktadır. Dudak dolgusu estetiği için yapılan dudak botoksu, kişinin yüz ve dudak yapısına göre uygulanması gerekmektedir.

  • Klasik sitil
  • Rubina sititli
  • Eve sitili dolgu
  • Pierlique
  • Hollywood sitil
  • Cupid Lip From
  • Erkek sitili
  • Melek kanadı sitili dudak dolgusu çeşitlerinden olup, size uygu hangi sitil olacağı uzman bir doktor tarından seçilip uygulaması sağlıklı ve güzel bir Dudak dolgusu estetiğini yaptırmış olmanızda aldığınız en doğru karar olacaktır.

Dudak Dolgusu Estetiği Sonrasında Ne Yapılmalı?

Dudak dolgusu estetiği operasyonu sonrasında azda olsa şişlik yaşanmakta olup ertesi gün güz içerisinden azalma görülecektir. Buz uygulaması ameliyatın gerçekleştiği gün yapılabilir fakat ertesi gün yapılmamalıdır. İyileşme süresinde sıcak yemeklerden uzak durulmalıdır.  Bir hafta sonrasında ise dolgu maddesi uygulanan dudak uyum sağlar. Operasyon sonrasında dudaklarda morarma normal olup bir hafta içerisinde düzelmektedir. Dudağa uyum sağlamayan dolgular kişide dudak sertliği ve topraklanma gibi sorunlar meydana getirmektedir. Bu gibi durumlarda operasyonu gerçekleştiren doktor ile zaman kaybetmeden irtibata geçilmelidir.