OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Nefes Almada Sıkıntıya Yol Açar mı?

Ülkemizde en çok yapılan ameliyatlar arasında başta gelen burun estetiği ameliyatları artık kadınlar kadar erkekler tarafından da tercih ediliyor. Burun şekil bozukluklarının yanı sıra darbe veya düşme sonucu oluşan kırılmalar ile beraber nefes problemi yaşayan kişiler de burun estetik ameliyatı ile sağlıklı burun ve düzgün şekilli buruna sahip oluyor. Hastaların burunlarına verecekleri şekiller cerrah ile muayene sonrasında yüzün şekil ve dokusana uygun biçimde karar verilir. Burun estetiği ameliyatı süresi hastaya uygulanacak operasyonun yoğunluğuna göre değişim gösterin ancak yapılan sonuçlara bakılarak yaklaşık en fazla 2 saat sürer. Bu sürede hasta tam narkoz ile uyutulur ve burun şekli hastanın yüz hatlarına doğrudan bakılarak uygulanır.

Burun Estetik Ameliyat Sonrası Nefes Alma

Burun ameliyatlarında hastanın burnuna uygulanan silikon tampon ile ilk gün burun kapalı kalır. Silikon tamponun doktor tarafından çıkarılması ile burun nefes almaya başlar. Burun içini daha çabuk iyileştirmek ve daha iyi nefes almak için doktorların verdiği ilaçlar ve damlalar düzenli kullanılmalıdır. Hastaların ameliyat oldukları gün taburcu olmaları mümkündür. Burun ameliyat sonrası ağrı, hastanın doku özelliklerine göre değişir. Genellikle lokal anestezi kullanıldığından ameliyat sonra ağrı olmaz. Ayrıca ameliyat sonrası oluşan şişlikler hastanın nefes almasına engel değildir. Hasta burun iç iyileşene kadar az nefes alarak devam eder ortalama bir hafta sonra tam nefes almaya başlar.

Burun Estetiği Ameliyatı Ağrı Yapar mı?

Kimi insanlarda genetik kimi insanlarda sonradan darbe veya düşme sonucu meydana gelen travma sonucu oluşan burun şekli bozuklukları ile burun estetiği ameliyatı olan bir çok kişi vardır. Burun ameliyatı olmak isteyen kişiler ameliyattan çok, ameliyat sonrası ağrı olabileceğinden korkuyor. Burun estetiği ameliyatı ile kişinin artık daha farklı ve daha orantılı bir yüze sahip olası söz konusudur. Burun ameliyatı olan kişiler ameliyattan hemen sonra kavuştukları burnu görmek isterler ve merak ederler. Ayrıca kişiler burun bandının hemen açılmasını ve bir an önce burnunun son halini görmek isterler. Yıllarca beklemiş ve burun estetiği ameliyatı olmaya zor karar vermiş kişiler için merak son derece normaldir. Burun ameliyatı olan kişilerin bu anlamda sabırlı ve pozitif olmaları önemlidir.

Burun Estetiği Ameliyatları Sonrası Şişlik Ve Morluklar

Her burun estetiği ameliyatından sonra olması normal ve mümkün olan morluk ve şişlik hastaları korkutmasın. Çünkü morluklar ve şişlikler her ameliyatta normal olarak olur. Bu durum burun ameliyatlarından birkaç gün sonra doğru bakım ve uygulama ile geçer. Düzenli olarak uygulan buz tedavisi morlukların ve şişliklerin giderilmesinin yanı sıra burunda ameliyat esnasında oluşan kılcal damar kanamalarını da iyileştirir. Şişliklere sebep olan ödemler doktor tarafından önerilen masajlar ve buz tedavisi ile kısa sürede geçer ve ağrıyı azaltır. Ayrıca buz tedavisi cilde direkt olarak değil bez ya da havluya sarılarak cilde uygulanması önerilir. Burun ameliyatı ile oluşan şişlik burun üzerine takılan burun kalıbın çıkması ile hızlıca iyileşmeye gider. İlk ayda belirgin şekilde iyileşen burun sonraki aylarda burnun oturması ve ameliyat yerinin iyileşmesi için yavaşlar. Bu durum kişiyi her gün görenler için fark edilmez fakat kişi burnunda olan değişimi fark eder.