OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bölgesel Zayıflama İşleminin Avantajları Neler?

Teknoloji her geçen gün bize yeni fırsatlar sunuyor. Bölgesel kilolardan kurtulma sorunlarına çözüm olarak üretilen soğuk lipoliz cihazı da teknolojinin bizlere sunduğu fırsatlardan bir tanesi. Bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan cihaz her geçen gün daha fazla insan tarafından kullanılmaya başlandı. Bunun başlıca sebebi de sunduğu avantajların çok üst seviyede yer alması.

İnatçı Kilolardan Kurtulma Fırsatı Sunması

Vücut kitle endeksine göre kilo fazlalığı olan kişiler uyguladıkları diyetler ve sporlar ile birlikte fazla kilolarından kurtulma şansını elde ederler. Birçok kişi bu süreçte başarılı olsa da bölgesel kilolarından tamamen kurtulma konusunda başarıya ulaşamaz. Toplam kilolarında azalmalar yaşansa dahi göbek ya da basen bölgesinde istenen seviyede incelme gerçekleşmez.

Uygulanan bölgesel zayıflama işleminde bölgesel fazlalıklardan direkt olarak kurtulma söz konusudur. Adeta bölgeyi terk etmemekte inat eden yağ hücreleri uygulanacak olan soğuk lipoliz işlemi ile birlikte ortadan kalkmaya başlar. Bölgedeki yağ hücrelerinin tamamı alınmaz. Bu vücuda ciddi bir zarar verir. Bölgesel incelme için gerek duyulan %60 oranında yağ alımı söz konusu olacaktır.

Farklı Bölgelere Uygulanabilmesi

Soğuk lipoliz işleminin en önemli avantajlarından bir tanesi farklı bölgelere uygulanabilmesidir. Yağlardan kurtulmak adına gerçekleştirilen işlemlerin bazıları belirli bölgeleri hedef almaktadır. Gerçekleştirilen işlemler yalnızca bacak inceltme ya da göbekteki yağlardan kurtulmak için olabilir. Ancak soğuk lipoliz işlemi vücudun her bölgesine kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Fazla kilolarından şikâyet eden kişiler uzman hekimlere başvurup soğuk lipoliz işlemini talep ettiklerinde testler yapılır. Yapılan testler ile birlikte vücudun hangi bölgelerinde yoğun miktarda yağ birikmesi olduğu ortaya çıkacaktır. Hemen ardından bölgesel zayıflama işlemine başlanır ve hastalar farklı bölgelerindeki yağlardan tek bir seans ile kurtulmayı başarır.

Tamamen Acısız Bir İşlem Olması

Estetik kaygılar sebebiyle girilen ameliyatlar sırasında ya da sonraki dönemde yoğun acının hissedilmesi insanları endişelendiren bir durumdur. Birçok insan fiziksel görünüşünden şikâyetçi olsa da bu yüksek acıları çekmemek adına operasyonlardan kaçınmaktadır. Soğuk lipoliz işleminin tamamen acısız bir işlem olması en büyük avantajlarından bir tanesi olarak gösterilebilir.

Yapılan uygulamalarda herhangi bir bölgenin kesilmesi ya da delinmesi söz konusu olmaz. İşlem özel cihazlar yardımıyla yapılır ve yağlar vakumlanarak vücuttan alınır. Bölgesel zayıflama işlemi sırasında bölgeye soğuk hava uygulaması yapıldığından direkt olarak uyuşma gerçekleşecektir. Sonrasında hastanın herhangi bir acı hissetmesi söz konusu olmaz. Soğuğun doğal anestezi etkisi tamamen acıyı sıfırlayacaktır.

İyileşme Sürecine İhtiyaç Duymayan Bir Uygulama Olması

İnsanların büyük bir kısmı yoğun tempoda çalışıyor. Düzenli beslenme için zaman ayıramıyor olmaları ve sürekli sağlıksız besinler ile beslenmeleri bölgesel kilolara sebep oluyor. Yoğun bir iş temposunun içerisinde olmak spora ve diyete zaman ayıramamaya da sebep olmakta. Bu sebeple insanlarda bölgesel zayıflama adına gerekli adımları atamıyorlar.

Estetik sorunlarını çözmek adına operasyonları ele alan kişiler sonrasındaki iyileşme süreci sebebiyle bu işlemlere katılamıyorlar. Biran önce normal hayatlarına dönmeleri gerektiğinden insanların uzun süreli iyileşme süreçlerine ayıracak zamanları bulunmuyor. Fakat soğuk lipoliz işleminde herhangi bir iyileşme sürecinden söz etmek mümkün değil. Uygulamadan hemen sonra hastalar sağlık merkezini terk edebiliyorlar.

Çok Kısa Sürede Tamamlanması

Bölgesel kilolardan kurtulmak adına gerçekleştirilen bu operasyonun uygulaması süresi son derece kısadır. Yalnızca 1 saat süren bir uygulama olduğundan insanların günlük hayatlarını değiştirmek zorunda kalmazlar. Operasyondan yarım saat önce özel merkezlerde olan hastalar operasyondan yarım saat sonra merkezden ayrılırlar ve toplamda 2 saatlerini harcayarak bölgesel kilolarından kurtulabilirler.

Özel merkezlerde gerçekleştirilen bu işlem her gün uygulanabilir. Herhangi bir sınır olmadığı için çalışan kişiler için de muhteşem bir fırsat ortaya çıkacaktır. Yağ oranı çok yüksek seviyede olan hastalar için 2-3 seans gerekli olabilir. Ancak genellikle bölgesel zayıflama işlemi tek seans sonucunda tamamlanmaktadır. Farklı bölgelerde zayıflama ihtiyacının olması önem arz etmez.

Kilo Vermek Adına Kimyasalların Kullanımını Engellemesi

Bölgesel kilolarından kurtulmak için diyet ya da spor gibi doğal yolları deneyen ancak bunda başarılı olamayan kişiler alternatif yollar aramaya başlarlar. En kısa sürede bölgesel olarak zayıflamak isteyen kişiler kimyasal ilaçlara yönelim gösterebilmektedir. Vücut mekanizmasında ciddi bozulmalara sebep olan kimyasal ilaçlar ile birlikte insanlar fazla kilolarından kurtulabilirler. Ancak çok ciddi yan etkiler ortaya çıkacaktır.

Kimyasal ilaçlar ile kilo verme planı olan kişiler çok ciddi yan etkileri göze alırlar. Vücutlarını daha iyi bir hale getirmek adına yeni hastalıkların ortaya çıkması söz konusu olacaktır. Yanlış kullanım sonucunda ölümler dahi ortaya çıkabilir. Uygulanan bölgesel zayıflama işlemi bu riskleri tamamen ortadan kaldırmaktadır. Zararsız bir işlem olmasından dolayı insanların kimyasal ilaçlara yönelmesi için hiçbir sebep kalmamaktadır.

Fiyatının Çok Uygun Seviyelerde Olması

İnsanların tedavisi için uygulanan operasyonlar çok yüksek fiyatlarla karşımıza çıkabilir. Hastanın hayatına devam edebilmesi için şart olan beyin ya da kalp ameliyatı zorluk düzeyi ve kullanılan teknolojiler sebebiyle çok yüksek ücretlerle gerçekleşir. Estetik operasyonlarda da benzer fiyatlar ortaya çıkabilir.

Kullanılan cihazların yüksek maliyeti ve işlemlerin estetik kaygılar sebebiyle yapılması fiyatları yükselten etmenlerdir. Ancak bölgesel zayıflama işleminde uygulama çok kolay olduğundan ve hekimlerin yüksek efor sarf etmesi gerekmediğinden uygulama çok uygun fiyatlarla elde edilebilmektedir.