OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bölgesel Zayıflama Fiyatı 2021

Geçmiş de ve günümüzde birçok kişi kilo problemi yaşamıştır. Bazılarında bu hastalık boyutunda olurken, bazı kişiler ise estetik olarak kendilerini rahatsız hissederler. Kişi kilolu olmasa bile bölgesel olarak zayıflama ihtiyacı duyarlar. Belli bölgelerde biriken yağ dokusu nu aldırmak isteyenler için birçok klinik ve hastane hizmet verir. Bölgesel zayıflama fiyatı konusunda hangi bölgeye müdahale edileceği ve kaç seans uygulanacağı fiyatı belirler.

Bölgesel Zayıflama Nedir?

Fazla kilosu olmasa dahi belli bir bölgede biriken yağ dokusunu aldırmak isteyen kişilere yapılan operasyondur. Bu durum bayanlarda erkeklere oranla daha fazla gözükmektedir. Bunun sebebi doğum kiloları, dengesiz beslenme ya da daha hareketsiz zaman geçirmeleridir. Yağlanma oranı belli bir sınırın üzerinde olanlara obezite teşhisi konulmaktadır.

Bölgesel zayıflama kişinin kendisini rahatsız eden bölgeyi estetik olarak düzeltmesidir. Operasyona karar vermeden önce diyet ve bölgesel egzersizler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra da vücudunuza aldığınız kalori miktarına dikkat etmelisiniz. Düzenli uygulayacağınız diyet ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Yağlı gıdalardan ve hazır gıdalardan da uzak durmak sizler için bir avantaj oluşturur. Bütün bunlara rağmen gerekli başarıyı sağlayamayanlar doktorlara başvururlar. Bölgesel zayıflama tekniklerinden en yaygın olanı Soğuk lipolizdir. Soğuk lipoliz; yağ olan bölgeye uygulanır. Akupunkturu andıran küçük iğneler ile yağ tabakasının olduğu bölge eritilmeye başlanır. Bir çok hastanede uygulanan yöntemdir.

Liposuction ; uygulanan bir diğer yöntemdir. Bu yönteme vakum yöntemi de denilir. Vakum ile yağlı bölge çekilir. Cerrahi bir operasyon değildir. Lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ultrashape; de bölgesel zayıflama yöntemlerinden bir tanesidir. Bu yöntem ile bölgeye ultrason ışıkları vererek yağlar eritilir. Son olarak uygulanan yöntem ise mezoterapidir. Genellikle basen bölgeleri için kullanılır. Deri altında ki yağlar uyarılarak eritilmesi amaçlanır. Bu yöntemleri uygulayan hekimler hemen hemen her ilimizde bulunmaktadır. Burada önemli olan sizin hekime olan güveninizdir.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Herkesin vücudunun yağlanma oranları ve yerleri farklıdır. Bayanlarda genellikle basen, bel çevresi, kalçalar ve karın bölgesi yağlanma gösterir. Erkekler de ise karın bölgesi, üst bacak, alt bacak, kollar ve göğüs bölgeleri yağlanma oluşturur. Bu yağlanmalar çoğu zaman insan vücudu için tehlikelidir. Günümüzün özellikle Avrupa ülkelerinde küçük yaştan itibaren birçok kişi de obezite ile savaşmaktadır. Bu yağlanma problemi ise hem sağlık hem de psikolojik olarak vücudumuza zarar vermektedir.

Bu yağlanmanın önünün diyetisyen eşliğinde muhakkak alınması gerekir. Vücudumuzda ki yağ oranı bayanlarda yüzde 22 iken, erkeklerde yüzde 15 civarındadır. Bu oran vücudumuzda dengeli dağılmadığı zamanda, istemediğimiz görüntü açığa çıkar. Kısa bir zamanda kilo verme isteğimiz bize zarar verebilir. Sok diyet programlarını uygulayan kişilerde farklı rahatsızlıklar çıkabilir. insülin direncine dikkat ederek, sağlığımızı tehlike atmadan zayıflamalıyız. Bölgesel zayıflama operasyonu, yağlanma nedeni ile şekli istediği gibi olmayanlar için bir çözüm yöntemidir. Bölgesel zayıflama da insanların an çok zorlandıkları vücutların belli yerlerinde ki yağlardan kurtulmaktır. İnsanlar bu yağlardan kurtulmak için, liposuction yöntemi ile değil de artık hastaların azami ufak bir cerrahi müdahale gerektiren uygulamaya başlanmıştır. Vaser liposuction ultra sanografik sistemi ile ses dalgaları kullanılarak vücudun çeşitli yerlerinde ki yağların alınması yöntemidir. Vaser lipo ultrasonik ses dalgaların dan yararlanılarak vücuttaki yağlar parçalanıp, aynı zamanda yağlar aspire edilmektedir. Yani bu yöntem ile yağlar emilerek vücuttan dışa verilmesidir. Bu yöntem mutfaklarda kullanılan aspiratöre benzediği için bu isim verilmiştir.