OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiği Sonrası (Kantoplasti)

Günümüzde en popüler estetik ameliyatları arasında yer alan badem göz estetiği ameliyatı kendi alanında sırasını koruyor. Badem göz estetiği tıp dilinde bilinen adıyla Kantoplasti, göz çevresinde oluşan sarkmaların giderilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Günümüzde estetik operasyonları artmıştır. Kendi alanda uzman doktorların yaptığı cerrahi müdahaleler sonucu başarılı sonuçlarda ortaya koymuşlardır. Artan estetik ameliyatları ile küçük operasyonlar da fazlasıyla gündeme gelmiştir. Badem göz ameliyatları da bu ameliyatların arasında yer almaktadır. Göz etrafında oluşan sarkmaları önlemek amacıyla yapılan bu işlemde gözlerin daha çekik ve ortaya çıkması sağlanır. Böylece yaşınız ilerledikçe oluşan, sizi rahatsız eden bu problemi küçük bir müdahale ile ortadan kaldırabilirsiniz. İşlem sadece kadınlarda değil erkeklerde de uygulanır. Yapılan bu işlem de gözün dış bölgesinde yer alan fazla kısmı, kemik zarına asılarak yapılır. Bu işlem her ne kadar kalıcı da olsa yaş ilerlemesi gibi durumlarda tekrar müdahale gerektirebilir. Sadece estetik açısından değil herhangi bir göz kapağı düşüklüğü ya da göz kapağında oluşan torbalanmada da kullanılan bir işlemdir. Yara izi kalınmadan yapılan bu operasyonda gözlerinizin daha belirgin ve çekik olmasını sağlayabilir, hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Badem Göz Estetiği Süreci

Estetik çoğu insanın hoşuna giden fakat ön yargı ile yaklaşılan bir durumdur. Uzman doktorlar ile bu ön yargınızı kırabilir hayal ettiğiniz görünüm ufak müdahaleler ile kavuşabilirsiniz.

Her insanın göz yapısı birbirinden farklıdır. Bu göz yapılarında bazen istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir ya da göz yapınızın daha belirgin olmasını isteyebilirsiniz. Badem göz estetiği bu sorunları ortadan kaldırarak elde edilmesi istenilen görüntüyü ortaya çıkarmaktadır.

Badem göz ameliyatı yapılması araştırılırken akıllarda birçok sorular yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de ameliyat sürecidir. Ameliyat süreci ise en merak edilen konular arasında yer alır. Badem göz ameliyatı süreci şöyle gerçekleşmektedir;

  • Lokal anestezi olarak yapılan bu işlem süresi ortalama 45 dakika ile 1 saat arasındadır.
  • Eriyen dikişler atılır gerektiği yerde alınabilen dikişler atılması da mümkündür. Eriyen dikişler atıldığında herhangi bir dikiş aldırma urumu yapılmaz.
  • Herhangi alınabilir dikişler atıldığında 5 ila 7 gün arasında bu dikişler alınması uygundur. Bu durum ameliyatı yapan uzman cerrah tarafından verilmektedir.
  • Yapılan bu kısa müdahaleden sonra hayatınıza hızlı bir şekilde devam edebilir, uzman doktorunuzun talimatları ile bu süreci atlatabilirsiniz.

Ameliyat süreci yukarıda anlatılan gibidir. Aklınıza takılan herhangi bir konuda uzman cerrahınıza başvurabilirsiniz.

Badem Göz Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Keskin ve dinamik bakışlara sahip olmak birçok insanın hayalidir. Bu hayal artık ufak bir müdahale ile gerçek olabilir. Badem göz estetiği ile gözlerinizi daha belirginleştirebilirsiniz. Yapılan bu işlem çok kısa bir sürede olup, kendi alanında uzman bir doktor tarafından yapılması uygundur.

Badem göz ameliyatı sonra iyileşme süreci her yapılan cerrahi işlem gibi dikkat gerektirmektedir.  Her kişide farklı süreç işlenmektedir. Genellikle hastanın 10 gün gibi bir sürede dinlenmesi gerekir. Ödem oluşumu, kızarıklık ve ufakta olsa bir ağrı oluşabilir.

İyileşme sürecinde hastaya uyurken çift yastıkla ve sırt üstü uyuması önerilir. Sebebi ise gece uyurken ani bir hareketle dikişlere zarar verebilir, ağrıya sebep olabilirsiniz.

Ameliyat sonrasında yüzünüz kimyasal maddeler uygulamamanız gerekir. Aksi takdirde mikrop kapma olasılığınız oldukça yükselecektir.

Hijyen çok önemlidir. Mikrop kapma olasılığını düşürmek ve iyileşme sürecinde olası komplikasyonları en aza indirmek için uygulanır. Doktorunuzun ameliyat sonrası yapmanız gereken pansumanı düzgün ve doğru bir biçimde yapmanız gerekir. Normal hayata kısa sürede dönüş olacağı için alanında uzman doktorunuzun tavsiyelerini dinlemelisiniz.