OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetiği Nedir Nasıl Uygulanır?

Badem göz herkesin hayali. Kişinin kendini aynada görmek istediği hali onun psikolojik durumunu dahi yakından etkileyebilir. Gözlerimiz, burnumuz, ağzımız aynaya baktığımızda göreceğimiz organlarımız. Bazen hepsinin kusursuz olmadığı durumlarda operasyona ihtiyaç duyabiliriz. Hatta değişiklik yapmak isteyebilir, uzun yıllardır gördüğümüz halinden farklı bir hal almasını isteyebiliriz. Aslında en önemlisi de gözler diyebiliriz. Aynaya baktığımızda gözlerimiz ilk gördüğümüz organımız. Kusursuz badem gibi gözlere sahip olma hayali kuruyor olabiliriz. Ameliyat sonrası ağrı sızıdan korkarak bu isteğimizi uzun süredir erteliyor da olabiliriz. Ancak ameliyat korkusu insanların bu hayalinin önüne geçmektedir. Ameliyat sonrası hiç kimse ağrı acı çekmek istemez. Ancak son yıllarda ameliyatsız badem göz estetiği de mümkün olmaya başladı. Alanında uzman hekimler sayesinde kolay bir operasyon ile badem gözlere sahip olmak artık çok kolay.

Badem Göz Operasyonu

Operasyon cerrahi bir işlemdir. Operasyon önceki hekimin uygun görmesi çok önemlidir. İşlem genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır. Anestesi sonrası hastada ufak tefek baş dönmeleri görülebilir. Gözün dış üst bölgesine atılan küçük bir kesi ile ipler çekilme işleminin takılacağı bu bölgeden geçirilir. Geçirilen ip kemik zarına bağlanır. Buradan sonra çekme işlemi gerçekleştirilir. Operasyonun kısa tanımını bu şekilde yapmak mümkün.

Ameliyatsız Badem Göz Estetiği Nasıl Uygulanır?

Badem gözlere ameliyatsız kavuşmak artık mümkün. Operasyon öncesi doktorun onayının ardından bu bölgenin uyuşturulması ile işleme başlanıyor. Sonrasında kalın ipler yardımı ile kaş ve göz çevresi çekilerek işleme devam ediliyor. Bir projeksiyon makinesi ile öncelikle göz çevresi için tasarım yapılıyor. Sonrasında uyuşturma ve bahsettiğimiz çekme işlemi yapılarak işlem sonlandırılıyor.

İşlem 2-3 dikiş atılarak gerçekleştirilebiliyor. 30 ila 60 dakika gibi bir sürede de sonlandırılıyor. Operasyon sonunda işlemin yapıldığı bölgede herhangi bir iz kalmıyor. Alanında uzman bir hekim yardımı ile bu operasyon başarılı sonuçlandıysa eğer uzun yıllar bu görünümünü kaybetmeden devam edilebiliyor. Ancak kişinin cildinde herhangi bir komplikasyon gerçekleştiyse farklı sonuçlar doğurabiliyor.

Badem Göz Operasyonu Ne Kadar Süre Kullanılır?

Her şey hekimin istediği gidip operasyon başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Başarılı operasyonlar sonunda kişi 8 yıla kadar badem gözleri kalıcı olarak kullanabiliyor. 8 yılın sonunda operasyonun tekrarlanması gerekebilir. Buna hekim karar verecektir. Yaşlanmanın etkisi ile göz kapaklarında gevşemeler ve sarkmalar meydana gelebilir.

Bu gibi durumlarda da gözler estetik operasyonlara ihtiyaç duyabilir. Estetik operasyonlar bizi aynada görmek istediğimiz hale kavuştururlar. Bu yüzden 8-9 yılın sonunda veya kişiye göre daha erken olabilir, herhangi bir problem olduğunda mutlaka tekrar bir hekim desteğine ihtiyaç duyulabilir.

Badem Göz Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinin ardından yapılması gereken şeyler kişinin kendi elinde. Hastaneden taburcu edildikten sonra hekimin uyarılarına dikkat edildiği sürece herhangi bir şey ile karşılaşılmayacaktır. Hijyen ve temizlik bu aşamada çok önemlidir. Hastane sonrası steril bir ev ortamında bir süre istirahat edilmesi gerekecektir. Operasyon yapılan bölgenin tozdan dumandan mutlaka uzak tutulması gerekmektedir.

Makyaj ve kozmetik ürünlerinin kullanımına çok dikkat edilmelidir. Operasyon herhangi açık bir kesi meydana gelmeden yapılmış olsa da uygulanacak farklı kozmetik ürünleri bölgeye zarar verebilir. Ya da herhangi bir kozmetik ürününün bu bölgeye elle sürülmeye çalışılmasının ardından bölge deforme olup kötü sonuçlarla karşılaşılabilir.

Operasyon sonunda mutlaka doktorun önermiş olduğu makyaj ve kozmetik ürünleri kullanılmalı, bu ürünlerin dışına çıkılmamalıdır. Operasyonun gerçekleştiği bölgeye herhangi bir şok etkisi yaratacak sıcak veya soğuk uygulaması da çok kötü sonuçlar doğurabilir. Bu bölgeye herhangi bir sıcak veya soğuk uygulamasının ardından bölgedeki işlem işlevini kaybedebilir. Yapılan işlem etkisini kaybedebilir.

Badem Göz Operasyonu Herkese Uygulanabilir mi?

Estetik operasyonlar öncesi hekimin söyledikleri çok önemlidir. Mutlaka alanında uzman kişiler ile çalışılması gerekmektedir. Aksi halde karşılaşılan durumlar üzücü olabilir. Her operasyonda başarılı sonuç vermeyebilir.Operasyonun yapılacağı bölge bu işlem için uygun değilse kesinlikle yapılmaması gerekir. Aksi halde hasta faydadan çok bu operasyondan zararlı çıkabilir. Yapılan operasyonun başarısız olması sonucunda göz kapağında düşüklük bile meydana gelebilir. Hasta badem gözlere kavuşmayı hayal ederken görmeyi istemeyeceği şeyler meydana gelebilir.