OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Ameliyatsız Yüz Germe

Zamanla kaybedilen yüz ovalinin geri kazanılması ,yüzdeki yağ hacminin tekrardan yerine doldurulması için ameliyat olmak zorunda değiliz. Kliniğimizi ziyaret eden bir çok danışanımız ameliyatsız yüz germe ve operasyon geçirmeden minimal invasif işlemlerle gençliği yakalayabiliyor.

Ameliyatsız Yüz Germe

Zamanla kaybedilen yüz ovalinin  geri kazanılması ,yüzdeki yağ hacminin tekrardan  yerine doldurulması için ameliyat olmak zorunda değiliz. Kliniğimizi ziyaret eden bir çok  danışanımız ameliyatsız yüz germe ve operasyon geçirmeden minimal invasif işlemlerle  gençliği yakalayabiliyor.

Plastik cerrah olarak her  yüz de ameliyat tavsiye etmiyorum. Yaptığımız  medikal estetik  uygulamaları düzenli olarak tekrarlamak kişilerde oldukça yüz güldüren sonuçlara sahip,Ameliyatsız yüz germe işlemlerinde daha çok kombine uygulamaları tercih ettiğimi söylemeliyim.

Yüzdeki gevşeklik ve sarkma için dünyada kabul görmüş FDA onayına sahip  cilt altında Dnaları içeriden onaran BBL(Geniş Bant Lazer) cihazı ile cildi içerden onarırken yüzde kollajen aktivasyonunu arttıran  balık ağı ve örümcek ağı olarak bilinen ip uygulamalarını ameliyatsız yüz germe işleminde kullanmaktayız. İp uygulamasıyla birlikte cildin durumuna  göre ve kişinin istekleride göz önüne alınarak vitamin enjeksiyonları ve dolgu ,botox uygulamaları  ile kombine çalışmalar çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan cildi toparlamaktadır.

İple yüz germe işleminde  doktor tarafından muayene sonrasında hangi uygulamanın cilt için uygun olduğuna  karar verilir. Cilt altına yerleştirilmiş olan ameliyat ipleri, bir yandan dokulara dayanak oluştururken bir yandan da kolajen ve diğer bağ dokusu elemanlarını uyararak ciltte gençleşme ve yenilenme sürecini başlatır. Uygulamanın ilk sonuçları bir ay içerisinde ortaya çıkar. İkinci ay uygulamanın etkileri artar. Üçüncü ay, ikinci aydan daha iyi sonuçlar gözlenir. Cilt altına yerleştirilmiş olan ameliyat ipleri 240 – 300 gün içerisinde erir. Bir seneye kadar artan şekilde gözlemlenen olumlu sonuçlar en az 2 sene sürer. İple Yüz Germe uygulaması, etkileri ortadan kalktıktan sonra tekrar edilebilir bir işlemdir. Bu işlemin en önemli avantajı genel anestezi gerektirmeyen bir işlem ile cerrahi işlemlere yakın bir sonuca ulaştırmasıdır.

Dolgun yüzlerde  ise en büyük avantajı ekstra bir hacim olmadan kişinin kendi cildinin sahip olduğu özellikleri doğrultusunda bir etki ortaya koyması. Bir başka avantajı 2 sene sonuçları korumasıdır. 1 seneye kadar artan en azından 2 sene süren bir etkiye sahiptir. Muayenehane ortamında 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde uygulama tamamlanabilir. Cerrahi müdahalenin dahi istenilen etkiyi sağlayamadığı zorlu bölgelerde ameliyatsız (cerrahi dışı) bir işlemle toparlanma sağlaması bir başka avantajıdır.

Ameliyatsız Yüz Germe Süreci

Kliniğimizde ameliyatsız yüz germe işlemlerinde BBL   geniş bant lazer ile içeriden Dnalara  etki ederek  onarılma işlemini mutlaka uygulamayı tavsiye ediyorum, bu işlemle cilt gün geçtikçe sıkılaşır ve kolajen bağları güçlenir.

Gıdı ve boyun da yine kullanabileceğimiz bir başka doku sıkılaştırıcı ve germe özelliğine sahip vela shape III cihazını da içeriden dokuyu güçlendirmek adına kullanmakyayız.