OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Ameliyatsız Göğüs Estetiği

Kadınlığın en önemli sembollerinden biri olan göğüsler, kliniğimize gelen hastalarında en sık danıştıkları ve uygulama yaptırdıkları bölgelerdir. Meme büyüklüğü yapısal olarak kişiden kişiye göre değişir, meme yaş ve aylık sikluslara (döngülere) göre hormonal olarak değişiklik gösteren hassas bir dokudur. Kasların yerleşim olarak bu bölgede güçlü olmaması ,kilo alıp verme, doğum yapmak, uzun süreli emzirmelerden sonra ve tabii ki yaşla birlikte , göğüsler formunu kaybedebilir.

Ameliyatsız Göğüs Estetiği

Kadınlığın en önemli sembollerinden biri olan göğüsler, kliniğimize  gelen hastalarında en sık danıştıkları  ve uygulama yaptırdıkları bölgelerdir. Meme büyüklüğü yapısal olarak kişiden kişiye göre değişir, meme yaş ve aylık  sikluslara (döngülere) göre hormonal olarak değişiklik gösteren hassas bir dokudur. Kasların   yerleşim olarak bu bölgede güçlü olmaması ,kilo alıp verme, doğum yapmak, uzun süreli emzirmelerden sonra ve tabii ki yaşla birlikte , göğüsler formunu kaybedebilir.

Özellikle sırt kasları ve kollar çalıştırılarak meme dokusunda güçlenme sağlanır. Banyo sonrası yapılan soğuk su uygulamasıda   pektoral kaslara şok etkisi yaratacağında yine meme dokusuna iyi gelecek uygulamalardandır, bu uygulamalar  yapılmasına rağmen grandüler yapıda (yağ ve fibröz dokular) bozulma var ise meme dokusu eski haline gelmez.

Hastalarımın beklentisini ölçü alarak ameliyatsız göğüs estetiğini de kliniğimde çoğu zaman uygulamaktayım. Ameliyatsız göğüs estetiği; uygulanacak hastanın sarkıklık, gevşeklik olarak değil memelerin küçüklüğünden şikâyetçi olması durumunda uygulanan bir yöntemdir. Ameliyatsız göğüs estetiğinde yine hasta ile ortak karar alınarak farklı teknikler kullanabiliriz

Cilt gençleştirme uygulamalarında kullanılan dolgu malzemelerinin göğüslere uygulanması ile meme dokusuna hacim kazandırılmasıdır. İğne yardımı ile dolgu maddesi meme dokusuna enjekte edilir. Etkisi 6 ay ile 1 yıl arasında değişen sürelerde devam eder.

Aquafilling İle Ameliyatsız Göğüs Estetiği

Bir tür dolgu maddesi olan Aquafilling, cilt için kullanılan diğer dolgu maddelerinden farklıdır. Dolgu malzemelerinde  genellikle hyaluronik asit bulunur. Aquafilling ise içeriğinde su bulunan bir tür jeldir. Bu jel, meme dokusuna enjekte edildiğinde olumlu tepkimelere girer ve orada hacim sağlar. Aquafilling uygulamasından önce lokal anestezi uygulanır ve işlem yapılacak bölge hissizleştirilir. Ardından diğer dolgu malzemeleri gibi hazırlanan Aquafilling malzemesi, enjektör yardımı ile göğüslere enjekte edilir. Bu işlem kesinlikle alanında uzman bir doktor tarafından uygulanır ve süreç takip edilir. Bunun sebebinin göğüs büyüklüğünün ne kadar olması isteniyorsa, o kadar etken madde kullanılması gerektiğidir ki bu dozaj da sadece hastanın isteği göz önüne alınarak doktor tarafından ayarlanabilir. Burada doktorun tecrübesi de başarısı ile doğru orantılıdır. Bu yöntem ömür boyu kalıcı bir yöntem değildir. Etkisi 4 ila 8 yıla kadar sürmektedir.

Bir diğer ve çok sık olarak uyguladığım yöntem de kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusunun göğüslere enjekte edilmesi ile ameliyatsız ve kesi izi olmadan göğüs büyütme işlemidir. Bu tekniğe aynı zamanda yağ transferi de denilmektedir. Bu yöntem sayesinde yabancı bir madde kullanmadan kişinin dolgun göğüslere kavuşmasını sağlamış oluruz. Karın bölgesinden alınan yağ dokusu, meme dokusu altına enjekte edilir. Bu şekilde göğüslerin daha hacimli olması sağlanır.

Yağ Enjeksiyonu ile Göğüs Estetiği

yağ enjeksiyonu ile meme büyütme uygulamalarında kişinin boy ve kilosunun oranı çok önemlidir. Bu yöntem kullanılarak göğüs büyütme işlemi belirli bir boyuta kadar sağlanabilmektedir. İstenilen ölçü için ne kadar yağ enjekte edilmesi gerektiği, doktorun hastayı muayene etmesi ve kişide yeterli miktarda yağ olup olamamasına bağlı olarak yapılan bir işlemdir.

Yağ enjeksiyonu ile ameliyatsız göğüs estetiği işleminde en önemli kriterlerden biri karın bölgesinde alınabilecek yeteri miktarda yağın olmasıdır. Bu sebeple bu uygulama çok zayıf kişilerde mümkün olmamaktadır. Uygulamanın etkisi ise yaklaşık olarak 1 yıl sürmektedir.  Kalıcı bir yöntem değildir. 1 yıl sonra işlemin tekrarlanması gerekir. Ancak yine de göğüs büyütmek için bıçak altına yatmak istemeyen, protez yerleştirilmesini istemeyen hastalar sıklıkla bu yöntemi tercih etmektedirler.